Ilyen esetben ti "ráhagynátok" a gyerekekre a kommunikációt?
A gyerekek apukája három hónapja megismerkedett egy nővel, és elhagyott. Azóta gyakorlatilag igyekszik nullára lecsökkenteni velem a kommunikációt. Próbáltam vele többször beszélni, hogy ez így nagyon nem jó, a közös gyerekek miatt kellene, hogy normálisan tudjunk kommunikálni, de valami miatt nem hajlandó erre. Hiába kérdezem, hogy mi baja van, miért zárkózik el a legalapvetőbb kommunikációtól is, nem árulja el nekem a miérteket. Annyit mondott csak, hogy ő "nem akar velem semmilyen kapcsolatban maradni". Végül meguntam, hogy erőltessek egy normális kapcsolatot vele, elengedem a témát a saját lelki nyugalmam érdekében, így is elég nehéz a helyzetem, nem akarom még bonyolítani egy makacskodó emberrel.
A gyerekek 8 és 14 évesek. Szerintetek nagyon gáz, ha rájuk hagyom, hogy ők kommunikáljanak az apjukkal, ha szeretnének valamit tőle? Például, holnap dolgozom. Én hiába kérném meg az apukát, hogy jöjjön el hozzájuk addig, és szervezzenek valamilyen programot. Ha a gyerekek kérik, akkor vagy jön vagy nem...
Engem nagyon frusztál ez az állapot, de mivel - hiába próbáltam többször beszélni vele erről - a volt férjem engem ignorál, így nem tudom megoldani a helyzetet másképp sajnos...
Szerintetek ez fenntartható állapot így?
Jó ég!
Nagyon sajnálom. Én a nagyapámmal voltam így. Ha akartunk vele beszélni felhívtuk ha akartunk vele találkozni elhívtuk. De így apukával??? Egy apát nem lehet pótolni neked kell most olyan anyának lenni akit mindenki irigyel. Ha a gyerekek nek nagyon rosszul érintette akkor keresettek valami olyan pszichológust aki a gyerekeknek és neked is szimpatikus. A gyerekekkel menjetek közös programokra játsszatok többet (hidd el egy jó társast még egy 14 éves is élvez akkor is ha nem mutatja. Tapasztalat...) Ha muszáj akkor fenttertható állapot. Próbálj meg a gyerekekkel több időt a rossz emlékekkel kevesebbet foglalkozni.
Valószínüleg fél az új nőtől, gondolom extra féltékeny, és ezért nem mer veled szóba állni az exed.
Én még egy dolgot megpróbálnék, beszélni a nővel. Megmagyarázni neki, hogy a gyerekek miatt muszáj beszélnünk az apukával, illetve megnyugtatni, hogy tőled nem kell féltenie a párját.
Ha a nő normális, akkor meg fogja érteni, és partner lesz. Ha pedig HP. akkor tényleg nem tehetsz mást, hogy elengeded a kommunikációt.
Esetleg exed családjából van valaki, akivel normális viszonyban maradtál? Ha igen, akár őt is bele lehet vonni a kommunikációba, amíg az exed észhez tér.
2-es vagyok és lehet én vagyok elvarázsolva, de soha nem gondoltam, hogy a volt férjemnek be kellene nekem mutatnia az új barátnőit.
Ahogy nekem sem volt ilyen kötelezettségem feléje.
Én is váltam, nekem is volt gyerekem, de amikor az apja elmaradt és tojt a gyerekre, egy lépést nem tettem utána, sem telefonon, sem írásban. Örültem, hogy megszabadultam tőle.
Én ugyan 16 éves voltam, mikor váltak a szüleim, de anyám hülyesége miatt én is, és a húgaim is bele voltunk kényszerítve ebbe az üzengetősdibe. Aztán amikor meg elmondtam apám válaszát, akkor velünk ordibált anyánk, hogy ezt mégis hogy gondolja, hogy merészelte ezt válaszolni?!
A gyerekeket szerintem hagyd ki a dologból, nekik rosszat se mondj soha az apjukról, vagy annak nőjéről. Te csak legyél az anyjuk, aki támogatja, hogy tartsák a kapcsolatot az apjukkal.
Apukával meg valóban, ahogy az egyik hozzászóló írta, írásban kommunikálj (nyoma van).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!