Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ilyen esetben ti "ráhagynátok"...

Ilyen esetben ti "ráhagynátok" a gyerekekre a kommunikációt?

Figyelt kérdés

A gyerekek apukája három hónapja megismerkedett egy nővel, és elhagyott. Azóta gyakorlatilag igyekszik nullára lecsökkenteni velem a kommunikációt. Próbáltam vele többször beszélni, hogy ez így nagyon nem jó, a közös gyerekek miatt kellene, hogy normálisan tudjunk kommunikálni, de valami miatt nem hajlandó erre. Hiába kérdezem, hogy mi baja van, miért zárkózik el a legalapvetőbb kommunikációtól is, nem árulja el nekem a miérteket. Annyit mondott csak, hogy ő "nem akar velem semmilyen kapcsolatban maradni". Végül meguntam, hogy erőltessek egy normális kapcsolatot vele, elengedem a témát a saját lelki nyugalmam érdekében, így is elég nehéz a helyzetem, nem akarom még bonyolítani egy makacskodó emberrel.

A gyerekek 8 és 14 évesek. Szerintetek nagyon gáz, ha rájuk hagyom, hogy ők kommunikáljanak az apjukkal, ha szeretnének valamit tőle? Például, holnap dolgozom. Én hiába kérném meg az apukát, hogy jöjjön el hozzájuk addig, és szervezzenek valamilyen programot. Ha a gyerekek kérik, akkor vagy jön vagy nem...

Engem nagyon frusztál ez az állapot, de mivel - hiába próbáltam többször beszélni vele erről - a volt férjem engem ignorál, így nem tudom megoldani a helyzetet másképp sajnos...

Szerintetek ez fenntartható állapot így?

2021. ápr. 23. 08:50
1 2 3 4
 11/40 A kérdező kommentje:
#6 én azért örülnék, ha megismerhetném a hölgyet, akivel lehet, hogy a gyerekeim rendszeresen fognak találkozni. A megismerés alatt kb azt értem, mint ahogy kíváncsi voltam az óvónénijükre, vagy a tanító nénikre is.
2021. ápr. 23. 10:14
 12/40 A kérdező kommentje:
#8 Ha akarnék se tudnék odamenni, annyit nem oszt meg velem, hogy merrefelé lakik. Meg amúgy se lennék sajnos elég rámenős, hogy ezt megtegyem.
2021. ápr. 23. 10:17
 13/40 A kérdező kommentje:
#10 Próbáltam írásban is. Vagy nem reagál, vagy sablonválaszt ad, amit aztán nem teljesít. Amikor rákérdezek, hogy miért, akkor az a válasz, hogy "azóta átgondoltam". Szóval hiába írja le, attól még nem biztos, hogy azt is fogja tenni, ahogy igéri.
2021. ápr. 23. 10:33
 14/40 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező, nem vagy könnyű helyzetben. Ha a személyes megismerés és az írásbeli kommunikáció sem működik, akkor én hanyagolnám a kedves apukát. Nem tudom, a gyerekek mennyire ragaszkodnak hozzá, de én most nem erőltetném, hanem inkább csinálnék több közös programot a gyerekekkel, hogy ne hiányolják annyira. Ha akarnak, beszéljenek vele, de ha nekik programjuk van, azt veled is egyeztesse le az ex, ez legyen a kikötésed. Ha veled nem egyeztet, akkor a gyerekek nem mennek (más programotok van)Ez a minimum, hogy tudjál róla.

Az is jogos, hogy legalább felületesen megismerd a hölgyet, mert te is nyugodtabb vagy, ha tudod, hogy kire bízod a gyerekeidet.

A gyerektartást pedig indítsd el, ha még nem tetted meg. Az a láthatástól függetlenül jár neked.

2021. ápr. 23. 11:58
 15/40 anonim ***** válasza:
100%
Nem baj, folytasd írásban a kommunikációt, és jegyezd fel, ha nem teljesíti, pl. nem megy a gyerekekért, amikor megígérte. Ezeknek mind szerepe lesz a válásban. Egyébként nem értem, hogy miért ilyen elzárkózó, sértődött, mikor ő hagyott ott. Ahogy valaki írta, ez az üzengetősdi teljesen káros a gyerekeknek lelkileg. Az nyilván oké, ha néha felhívják az apjukat, hogy szívesen elmennének vele ekkor meg akkor, stb., de a "mondd meg anyádnak, hogy adjon tiszta ruhát", "mondd meg apádnak, hogy utalja már a gyerektartást" típusú üzengetés teljesen ki tudja készíteni a gyerekeket.
2021. ápr. 23. 11:58
 16/40 anonim ***** válasza:
12%

"Szerintetek nagyon gáz, ha rájuk hagyom, hogy ők kommunikáljanak az apjukkal, ha szeretnének valamit tőle?"

Nem, ez a normális.

"Például, holnap dolgozom. Én hiába kérném meg az apukát, hogy jöjjön el hozzájuk addig, és szervezzenek valamilyen programot. Ha a gyerekek kérik, akkor vagy jön vagy nem..."

Ennek köze nincs ahhoz, hogy mit szeretnének a gyerekek, ez itt a te problémád. Neked kell megoldani.

2021. ápr. 23. 12:13
 17/40 A kérdező kommentje:
#16 Mit értesz az alatt, hogy a "te problémád"? Igazából nem probléma, mert itthon maradnak ketten, máskor is elő szokott fordulni amikor dolgozom. Csak most a kisebbik mondta, hogy milyen jó lenne, ha addig apa eljönne és velünk lenne.
2021. ápr. 23. 12:37
 18/40 anonim ***** válasza:
0%
A te problémád, hogy dolgozol holnap. Ha a kisebbik azt szeretné, hogy az apja menjen, akkor az ő dolga felhívni és megkérdezni, eljönne e. Neked ehhez igy semmi közöd, neked itt nem kell kommunikálni.
2021. ápr. 23. 13:07
 19/40 A kérdező kommentje:
#18 Ne haragudj, de normálisan kommunikáló szülők között az lenne a természetes, hogy ők egyeztetik le ezeket a dolgokat, és nem a gyerekek.
2021. ápr. 23. 13:49
 20/40 anonim ***** válasza:
0%

9!

Merthogy? Apuka ha jól értem elköltözött. Innentől nem is igazan értem mit akarsz vele kommunikálni. Max a mikor jössz a gyerekért lehet a kérdés, még ha valahova kell az aláírása. Elvált szülők gyereke vagyok, 6 evésen is képes voltam apámtól megkérdezni, hoyh elmegyunk e szombaton moziba. Nem kellett ehhez anyam sem akkor, sem előtte, sem utána.

2021. ápr. 23. 13:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!