Ilyen esetben ti "ráhagynátok" a gyerekekre a kommunikációt?
A gyerekek apukája három hónapja megismerkedett egy nővel, és elhagyott. Azóta gyakorlatilag igyekszik nullára lecsökkenteni velem a kommunikációt. Próbáltam vele többször beszélni, hogy ez így nagyon nem jó, a közös gyerekek miatt kellene, hogy normálisan tudjunk kommunikálni, de valami miatt nem hajlandó erre. Hiába kérdezem, hogy mi baja van, miért zárkózik el a legalapvetőbb kommunikációtól is, nem árulja el nekem a miérteket. Annyit mondott csak, hogy ő "nem akar velem semmilyen kapcsolatban maradni". Végül meguntam, hogy erőltessek egy normális kapcsolatot vele, elengedem a témát a saját lelki nyugalmam érdekében, így is elég nehéz a helyzetem, nem akarom még bonyolítani egy makacskodó emberrel.
A gyerekek 8 és 14 évesek. Szerintetek nagyon gáz, ha rájuk hagyom, hogy ők kommunikáljanak az apjukkal, ha szeretnének valamit tőle? Például, holnap dolgozom. Én hiába kérném meg az apukát, hogy jöjjön el hozzájuk addig, és szervezzenek valamilyen programot. Ha a gyerekek kérik, akkor vagy jön vagy nem...
Engem nagyon frusztál ez az állapot, de mivel - hiába próbáltam többször beszélni vele erről - a volt férjem engem ignorál, így nem tudom megoldani a helyzetet másképp sajnos...
Szerintetek ez fenntartható állapot így?
#18-as már ne is haragudj, de ahhoz, hogy bárki, akár a volt férjem bejöjjön a lakásomba, az a minimum, hogy egyeztet velem, hogy tudjak róla, és megengedem, hogy bejöjjön. Nem a 8 éves gyerek fogja beengedni a hátam mögött.
Az pedig igenis, elvárható egy felnőtt embertől, hogy kommunikáljon a másik szülővel a KÖZÖS gyerekeik érdekében. És itt nem az anyukával van a gond.
24!
A te lakasodba. Itt viszont nem tudni, kié. Esélyes, hogy közös, ergo akkor megy, amikor akar
Akárkié is a lakás, ha elköltözött, és már nem az ő cuccai vannak bent, hanem egy másik emberé, akihez jogilag nincs köze, akkor nem mászkálok engedély nélkül a lakásban. Gondolom, megállapodtak, hogy anyuka lakhat ott a gyerekekkel, most mindegy, hogy milyen jogcímen.
Az albérlőmhöz se mászkálok be kérdezés nélkül, amikor szeretnék, pedig enyém a lakás. Megbeszélem vele, szólok, és beenged. Szerintem ez így működik, így korrekt, kivéve, ha nem engedem meg senkinek, hogy ott lakjon, de itt most nem erről van szó.
26!
Milyen másik emberről beszélsz? A nő és két gyerek: magyaran a felesege és a gyerekei laknak ott.
Jogilag köze van a feleségéhez is meg a gyerekeihez: 3 hónap alatt nem váltak el, nem volt gyermekelhelyezes és vagyonmegosztás sem,
A feleséged/férjed nem az albérlőd, de ne zavarjon.
28!
Értem, hogy az anyára gondolt. Még mindig házasok. Hacsak nem a nőé volt az ingatlan, joga van bármikor bemenni. Az albérlő meg ritka xar példa volt.
29. Akkor miért kérdezted, hogy milyen másik ember? Az anya.
Te örülnél, ha a volt férjed csak úgy ki-be járkálna a lakásodba, oda, ahol laksz, ne adj' isten, el is vinne valamit (pl. pénz), mert miért ne?
Érdekes, én megértettem, mit akar a példával mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!