Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A felnőtt lányunk 15+ év után...

A felnőtt lányunk 15+ év után is a fejünkhöz vágja, hogy gyerekkorában legvágtuk a tehenét. Hogyan lehetne végre elsimítani ezt a dolgot?

Figyelt kérdés
Sokszor több év is eltelik úgy hogy nem hozza szóba,és azt hisszük már elfelejtette, de ha valami konfliktusa van az apjával akkor időről időre felemlegeti,az apját elmondja minden gyilkosnak,pszichopatának nekem pedig mindig azt mondja, hogy bűnrészes vagyok mert nem akadályoztam meg, elnéznem a halált és a hasonlók. Ahogy a férjem reagál azzal meg csak ront a helyzeten. Hogy tudnám lezárni ezt az ügyet? A férjem sajnos nem partner a nyugodt megbeszélésben.

2021. ápr. 19. 16:15
1 2 3 4 5 6 7
 51/66 anonim ***** válasza:
90%

Nem tisztelték a lányt... basszus, gazdálkodásból éltek. Azzal lett meg a napi betevő, hogy állatokkal foglalkoznak és ehhez hozzátartozik a levágásuk is. A tejelő tehenek is öregszenek, egy idő után levágják őket. Egy több száz kilós tehenet, aki már nem ad tejet, lehet meg is betegszik mégis hogy lehetne tartani és ellátni? Ez nem olyan, mint egy nyúl vagy egy macska, sok kaja kell neki, szálláshely, ha nem akarod hogy szenvedjen orvosi ellátás. Ez mind pénzbe kerül, méghozzá elég sokba. Muszáj levágni a haszonállatot, az nem egy hörcsög vagy egy aranyhal.

A szülők ott cseszhették el, hogy ez nem lett a gyereknek megfelelően elmagyarázva, megértetve vele hogy működik a dolog és ezért traumatizálhatta a lányt. De nem a tehén levágásával követtek el hibát a szülők (mert azt muszáj), hanem ahogy kommunikálták és ahogy kommunikálnak azóta is, különösen a férj. Ezt csak őszinte beszélgetéssel lehetne megoldani egy nyugodt pillanatban, nem akkor előszedni amikor amúgy is veszekednek valamin, mert úgy biztosan nem jutnak kompromisszumra.

2021. ápr. 20. 08:34
 52/66 anonim ***** válasza:
35%
49# na ez az, ilyen lehet az apja is. Szerintetek valami ugy van, szerintetek csak az normalis ahogy ti gondolkodtok.. az fel sem merul hogy a masik erzeseivel is foglalkozni kellene. Szornyu.
2021. ápr. 20. 09:17
 53/66 anonim ***** válasza:
48%
Na, még egy picsogós vega...aki állatenyészésben nő fel, és ezt látja napi szinten, annak nem kell elmagyarázni a dolgokat. Ha csak nem nagyon hülye. Nem ok nélkül írtam hogy már öt évesen felfogtam hogy nem öleb a kajának való állat. (apán egyetlen egyszer mondta el még óvodás koromban hogy a pulyka, disznó, tehén, birka nem haver, hanem ennivaló lesz belőle. Valami döbbenetes módon tudtam, már előtte is, csak tisztázni akarta, mert azzal szórakoztam hogy tükörrel világítottam a tyúkoknak, és élveztem hogy futnak a fény után). Ettől játszottam , törődtem velük, de soha nem rinyákoltam hogy brühühü, szegény tehén. Pláne nem majd húsz évig. Vagy fogyatékos a csaj aki ezt csinálja, vagy szimplán szemét, aki máshogy nem tud belemarni a szüleibe. Az apja helyében már rég kidobtam volna az idegesítő libát a harmadik nyivákolása, érzelmi zsarolás-próbálkozása után .
2021. ápr. 20. 09:29
 54/66 anonim ***** válasza:
65%
54# Nem vagyok sem picsogós de vega foleg nem. Az hogy te felfogtad hogy az az allat haszonallat nem hiszem hogy csak a te erdemed volt 5 evesen. Gondolom elmagyaraztak. A kerdezoeknel valoszinu kimaradt, hagyták hogy baratkozzon a bocival majd egyszer csak levagtak. Mi pl nyulakat tartottunk, volt egy kedvencem. Hat hiaba tudtam hogy a tobbit levagjuk, ha azt az egyet levagtuk volna biztos kiakadtam volna. Tovabba nem ertem ha az apja jogosnak is gondolta hogy levagtak, egyszer nem birt volna egyutterzest mutatni? Belehalt volna egy bocsi lehet nem kellett volna mondatba biztos..inkabb meg 10 ev veszekedes, meg fenyegetozes.
2021. ápr. 20. 09:35
 55/66 anonim ***** válasza:
43%
Egyetlen egyszer szólt apám, de már előtte is tudtam, ugyanis nem vakon éltem. Nehogy már egy tizenéves ne fogja fel ha egy óvodás gyereknek megy...
2021. ápr. 20. 09:49
 56/66 anonim ***** válasza:
62%
Nem becsülném le a kislány - akkori - fájdalmát. De 15 év után ezen túl kellene már lépni.
2021. ápr. 20. 09:56
 57/66 anonim ***** válasza:
36%

"Tovabba nem ertem ha az apja jogosnak is gondolta hogy levagtak, egyszer nem birt volna egyutterzest mutatni? Belehalt volna egy bocsi lehet nem kellett volna mondatba biztos."

Ostoba lett volna ha ezt teszi, mert megerősíti a "gyerekben" hogy öleb a haszonállat. Másrészt bebiztosította volna a az újabb és újabb hisztériázást minden vágásnál. És nehogy már az kérjen bocsánatot aki józan ész szerint cselekszik, csak mert elba.szták hercegnő picsáját... Nem rágták a szájába hogy "Jucika, a Riska se kivétel, ő is vágóállat" mert feltételezték hogy nem sík hülye a lány? Hát szar ügy. Ettől még nem kell erősíteni a gyerek téveszméit, igazat adni neki mikor nincs. Az a baj ezzel a generációval, hogy hagyják mesevilágban élni a szüleik őket, mert jajj, sérül a lelkük ha a valóságban kell élni.

2021. ápr. 20. 09:56
 58/66 anonim ***** válasza:
54%

Kit érdekel, de komolyan? Azért hisztizik, mert engedtek neki, ahelyett, hogy ignorálnátok a nyávogását.

Nekem is volt kedvenc kecském, akit levágtak. Annyi, hogy nem eszek kecskehúst kiskorom óta, de nem viselkedik hp-ként 32 éves létemre.

2021. ápr. 20. 10:04
 59/66 anonim ***** válasza:
76%

57 szerintem meg azt erositene hogy figyelunk egymasra.

55 persze 1x elmondtak es te 5 evesen megertetted. Volt az vagy 25 is szerintem.

2021. ápr. 20. 14:12
 60/66 anonim ***** válasza:
32%
Még jó hogy ismersz... Ja, nem. Igen, felfogtam már AZELŐTT hogy apám mondta volna, mert ebben nőttem fel. És a szüleim nem tutyimutyi libuskának neveltek., hanem a magunk kis szintjén segítettünk a vágásnál, még ha az annyi volt is kivittük a fűszereket disznótornál, vagy vettük a tálat a feldarabolt hússal\vérrel. És meg fogsz döbbenni: nekem mindig buli volt a nagyobb állat vágása, mert a rokonok jöttek segíteni, és nekem ez mindig a nagy családi ebéddel, nevetéssel, meséléssel kapcsolódott össze. Szóval nem mindenki olyan idegbetegek hogy évtizedek múlva is bömböl hogy szeeegény böcike, csúnya gonosz apuék le merték vágni, ahelyett hogy a kis három mázsás cukiságot meghagyták volna a hercegnőcskének játszikálni. Szánalmas.
2021. ápr. 20. 15:09
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!