Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A felnőtt lányunk 15+ év után...

A felnőtt lányunk 15+ év után is a fejünkhöz vágja, hogy gyerekkorában legvágtuk a tehenét. Hogyan lehetne végre elsimítani ezt a dolgot?

Figyelt kérdés
Sokszor több év is eltelik úgy hogy nem hozza szóba,és azt hisszük már elfelejtette, de ha valami konfliktusa van az apjával akkor időről időre felemlegeti,az apját elmondja minden gyilkosnak,pszichopatának nekem pedig mindig azt mondja, hogy bűnrészes vagyok mert nem akadályoztam meg, elnéznem a halált és a hasonlók. Ahogy a férjem reagál azzal meg csak ront a helyzeten. Hogy tudnám lezárni ezt az ügyet? A férjem sajnos nem partner a nyugodt megbeszélésben.

2021. ápr. 19. 16:15
1 2 3 4 5 6 7
 11/66 anonim ***** válasza:
68%

14

És mégis mit csináljanak egy farmon a tehénnel? Ez a haszonállatok sorsa, és annak a tehénkének még relatíve jó élete is volt. De az okos hozzászólásod segítségével majd a kérdező visszamegy az időben és feltámasztja a tehenet, hogy a lánya ne tudja azzal zsarolni és sakkban tartani még 15 évvel később is.

2021. ápr. 19. 16:52
 12/66 anonim ***** válasza:
44%

14

Ha nem te eszed meg, akkor a farkasok vagy valami hasonló. Egy tehén hosszab távon nem valami életképes magától. Vagy a ragadozó állatok is szívtelen gyilkosok szerinted?

2021. ápr. 19. 16:55
 13/66 anonim ***** válasza:
40%
Megjott már egy őrült vegan a 14es szemelyeben.
2021. ápr. 19. 16:56
 14/66 A kérdező kommentje:
De hogyan lehetne ennek véget vetni? Hogy lehetne kibékíteni a férjemet és a lányomat?
2021. ápr. 19. 17:01
 15/66 anonim ***** válasza:
87%

Egy ember, aki szereti az állatokat, akarva akaratlanul megszeret, még egy tehenet is, hiába haszonállat. Nagyjából 5 évig nálatok volt, gondolom a lány barátként kezelte, és mivel tejelő tehén volt, szerintem nem is igazán gondolt arra, hogy le fogjátok vágni. Persze, hogy rosszul esett neki.

Nekem 10 éves koromban volt nyuszim. Persze nem én fizettem az ellátását, de a megvett dolgokat nekem adták, és teljesen rám bízták a nyulat. Azt mondták, hogy nem fogják bántani, aztán 4-5 hónapos korában lebetegedett, és a szüleim kifejezetten megtiltották, hogy orvoshoz vigyem, vagy hívjunk hozzá, mert a nyulakat amúgy is leszokták vágni ilyen idősen, majd lesz másik. Csak hogy én abban a 4-5 hónapban, mindig mellette voltam, játszottam vele, szerettem, stb. Hát 10 évesen próbáltam segíteni, de másnapra már csak az oldalán feküdt, felkelni sem bírt, bár még élt, de apám ásott egy gödröt, és annyit mondott, hogy már úgy sem lehet rajta segíteni. Tiltakozásom ellenére is élve elásta. Bár nem hozom fel, de még máig rossz emlék bennem. Főleg, hogy ma már tudom, hogy néhány injekcióval, és infúzióval pár ezer forintból akár az életét is meg lehetett volna menteni, ha kap orvosi segítséget.

Ezzel azt akartam leírni, hogy bár a nyúl haszonállat (bár én a mai napig kizárólag házi kedvencként tartom, sosem merült fel bennem, hogy haszonállatként kezeljem), de nekem a barátom volt, és gyerekfejjel nagyon is szerettem őt, pedig csak 4-5 hónapig volt velem. Ez még a mai napig rossz emlék bennem. Egy nagyjából ilyen idős gyerek, még nem úgy fogja fel, mint ti, hogy haszonállat, hanem ő a barátja volt, és tényleg nagyon rosszul esett neki, hogy levágtátok.

2021. ápr. 19. 17:02
 16/66 anonim ***** válasza:
62%

19

Abban igazad van és el is hiszem, hogy az ilyesmi megvisel egy gyereket. Nekem csak simán megdöglött a nyulam és reggel úgy találtam meg, a mai napig rossz emlék. A szülők abban hibázhattak, hogy nem kezelték elég intelligensen akkor anno a tehén levágását és nem értették meg a gyerekkel hogyan működik az állattartás. Viszont akárhogy is, azóta 15 év eltelt és biztos szerette 13 évesen azt a tehénkét, de most már 28 éves felnőtt ember és elég gáz, hogy minden vitánál előhúzza ezt és pszichopatázza a saját szüleit. Ha ennyire traumatizálta a tehén levágása, akkor menjen pszichológushoz, de szerintem inkább jó érzékkel nyomkodja ezt a pontot, mert tudja, hogy a szüleit rosszul érinti.

2021. ápr. 19. 17:09
 17/66 A kérdező kommentje:
Én elhiszem, hogy szerette azt az állatot, de abban az időben ebből éltünk, gazdálkodtunk. És így felnőtt fejjel olyanokat vág a fejünkhöz, hogy milyen szülők voltunk mi, hogy szülők megöltük a barátját. De nem lehet normálisan megbeszélni vele, hogy pontot tegyünk végre ennek az ügynek a végére, mert mindig akkor hozza fel, mikor ideges és nem lehet vele beszélni. A férjem pedig nem hajlandó tőle bocsánatot kérni, pedig lehet hogy egy bocsánatkérés megoldaná ennyi év után.
2021. ápr. 19. 17:10
 18/66 anonim ***** válasza:
36%
Vegán hisztérika. Sajnos a normális vegánok mellett van ez a pi.csa katgória is. Nem muszáj odamenni hozzátok nyivákolni ha szarnak néz titeket. Amúgy mit kéne ezen sajnálni? a tehén nem hobbiállat. Ha túl hülye hogy felfogja, az ő baja.
2021. ápr. 19. 17:10
 19/66 anonim ***** válasza:
38%
pedig az kene, hogy a ferjed bocsanatot kerjen, akkor is, ha adott esetben nem latja jogosnak, es akkor vegre pontot lehetne tenni a vegere.
2021. ápr. 19. 17:13
 20/66 anonim ***** válasza:
44%
De nem világosítottátok fel azt a gyereket, hogy hogyan működik a gazdálkodás? A férjedet megértem, hogy elege van ebből a hisztiből, elég nevetséges ez egy közel 30 éves embertől valóban. Azért kérjen bocsánatot, mert eltartotta a családot? Még egy nyulat csak megtart az ember a gyerekért, de egy több száz kilós tehén kicsit más kávéház. Magyarázd el a lányodnak, hogy nincs igaza és ne húzza elő a tehénkártyát minden vitánál, mert ez csak arra utal, hogy az észérvek elfogytak.
2021. ápr. 19. 17:13
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!