Mit tegyek, hogy a szüleim megértsenek és
bégénhagyjanak?
Figyelt kérdés
Megpróbálom leírni azt amit a szüleim látnak. Egyész nep be van zárkózva, ki se jön a szobájából, vagy egy hétig kelett könyörökni, hogy rendetrakjon, folytonos veszekszés. Nekem ez folytonos szenvedés nem azért nem jövök ki a szobámból mert nem akarok hanem mert nem tudok. Nekem nagyon kellenek az emberi kapcsolatok de mivel 1 barátom sincs ezért a szüleimet is elzártam magamtól. Nem tudom megmagyarázni miért de a szobámba rendetrakni is nagyon nehéz és nekem így jó, nem jó csak nem tudok ellene tenni. Talán depressziós is voltam/vagyok. Ha valami nagyon fel tud idegesíten akkor ököllel ütöm a térdem vagy a csipőm és ez olyan kényszeres és nem tudom megállítani és akkor jön elő ha egyedül vagyok. Én szenvedek itt és milliószor próbáltam változtatni nem ment mert a szüleim is folyton lehúztak. Nem értik mennyire rosszul vagyok csak attól, hogy pl elmosogassak. Egyrészt a hátam 10 perc állás után kegyetlenül fáj másrészt nekem wc-re is kimenni nagy kihívás. Sokszor volt már, hogy a nappaliba voltam egyedül de hallotam, hogy valaki megy az ajtó elött azaz hamarosan bejön és én befutottam a szobámba csak ne lásson. Rengeteg lelki problémám van amúgy is de ha nem baj nem vesézem ki ezt most. Csak a szüleim mindig visszahúznak és egyszer már megbeszéltük, hogy hagyanak békén de nem tudják betartani. Illetve a szobámba van egy komód aminek 4 fiókja van és a legalsóba az ő fehérnemülyük és zoknijuk van és azért is folyton bemászkálnak a szobámba. Nincs kivel beszélnem és örülnék ha hagynák hogy egyedül kimásszak ebből az egészből és ne húznának le a folytonos baszogatásokkal. Nem tudom mit tehetnék.
Ezzel én elmennék orvoshoz..meg jó, hogy a szüleid nem hagynak..
2021. márc. 31. 17:32
2/22 anonim válasza:
Orvos.
Vagy koltozz el es gondoskodj magadrol, akkor beken leszel hagyva. De gondolom ez az opcio mar nem annyira tetszik😊
2021. márc. 31. 17:34
3/22 anonim válasza:
Még jó, hogy nem hagynak "békén". Neked segítség kell! Mert azt ugye te is belátod, hogy ez így nagyon nem normális, és szemmel láthatólag egyedül nem tudsz kivergődni belőle.
2021. márc. 31. 17:39
4/22 anonim válasza:
Szerintem is szakértő segítség kellene neked. Persze te azt akarosd hogy mindenki hagyjon békén, de közben érzed hogy bezárkózol és ez nem jó. A szüleid próbálnak kimozditani.
Nem ártana valami fizikai testmozgás sem ha 10 perc mosogatástól már fáj a hátad. Arról nem is beszélve hogy a mozgás kedélyjavító is és most a szép tavaszi időben biztos hogy jót tenne!
2021. márc. 31. 17:44
5/22 A kérdező kommentje:
#4 lehet jót tenne de egyedül nem szeretnék menni mert akkor túl sokat gondolkozom és kell, hogy valaki legyen ott de nincs akivel mehetnék
2021. márc. 31. 17:46
6/22 anonim válasza:
Akinek kell kifogás az mindig talál.
Ha egyedül kuksolsz a szobádban akkor nem gondolkozol túl sokat? De. Akkor meg legalább csinálj abban az időben valami hasznosat, pépdául járhtsz futni, vagy legalább sétálni.
2021. márc. 31. 17:50
7/22 anonim válasza:
Ez ellen csak te tudsz tenni, ha akarsz.
Pszichiáter.
2021. márc. 31. 17:52
8/22 anonim válasza:
Ez pszichológusért kiált. Mondd meg a szüleidnek, hogy roszul érzed magad, és szeretnél szakemberrel beszélni. Ha iskolás korú vagy, utána kéne érdeklődni, hogy az iskolapszichológus esetleg online úton elérhető e. Ha ő nem, keresni mást. A szüleid können meglehet, nem érzik át, nem látják, hogy lelkileg mennyire súlyos a helyzet, de talán ha egy pszichológus elkezdene veled foglalkozni, ő megértethené a szüleiddel is, hogy itt nem arról van szó, hogy egy lusta semmirekellő a gyerekük, akinek néhány keményebb odaszólás és esetleg 1-2 pofon megoldja a problémáját, hanem komolyabb gondokkal küzd, amelyeket ez a szülői viselkedés csak tetéz. Sok sikert és mielőbbi gyógyulást!
2021. márc. 31. 17:52
9/22 anonim válasza:
Inkább ne hagyjanak békén. szerintem te is érzed hogy nem egészséges a mostani lelkiállapotod.
2021. márc. 31. 18:33
10/22 anonim válasza:
Ha nagyon nem akarsz semmit, próbálj otthon meditálni (tehát kényelmesen ülsz és nem gondolsz semmire) vagy wim hof módszert, légzésgyakorlat, keress rá, sokan jobban érzik magukat utána.
Azt azért beláthatod, hogy képes lenni hozogni elég fontos lenne..
Szóval kezdetnek annyit tudnék javasolni, hogy menj majd ki estefelé 6-7 órakkor akkor már alig van ember, vegyél egy kapucnit, meg egy fülhallgatót, kizársz mindent körülütted ezzel, csak arra figyelj el ne üssenek el. Ezt azért írom mert így egyrész kimozdulsz, másrészt mozogni tudnál kicsit.
Mozgás után pedig meditálni is könnyebb ha nem karasz gondolkodni :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!