Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Lehet ez valamilyen formában...

Lehet ez valamilyen formában a gyerek hibája?

Figyelt kérdés
Az, ha láthatáskor az apa nem a gyerekkel foglalkozik, hanem gyakorlatilag csak a telefonját nyomkodja, a gyerek pedig le van ültetve a tévé/gép elé? Mit lehet tenni, ha az a kifogás, hogy "hát a gyerek sem akar játszani, akkor miért ne gépezhetne?" Jogos, hogy az apuka erre hivatkozik, és sértődés van, ha azt mondom, hogy így nincs értelme a láthatásoknak?
2021. márc. 25. 07:43
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
20%

Szerintem mindkettőtök hibája, hogy a gyereknek ilyen a kapcsolata az apjával. Az nem csak az apa hibája, hogy a gyereknek nincs rendesen kialakult képe a digitális eszközökről. Az anyja is el tudná neki magyarázni, hogy egy nap csak egy ennyit lehet játékkal a gép és a telefon előtt tölteni, aztán közös program van és beszélgetés. Ha ehhez szokott volna hozzá a gyerek kiskorától fogva, akkor az apjánál is jobban igényelné a külön foglalkozást.

Az meg, hogy az anyja egy névtelen online portálon várja, hogy ismeretlen emberek a gyereke apját szidják, hogy igenis ő tehet mindenről, külön felháborító. Attól, hogy egy netes portálon szidják a gyerek apját, még a te szülői felelősséged nem lesz kisebb. Ha a gyerek kéthetente találkozik az apjával, akkor a nevelésében neked van nagyobb szereped.

2021. márc. 25. 12:21
 32/36 A kérdező kommentje:
31: akkor újra: amikor velem van a gyerek, akkor nem opció neki a folytonos telózás, tévézés. Nem mondom, hogy tiltva van, de én a nap nagyrészében foglalkozom vele. Nem várom el, hogy a gyerek apját szídja bárki is. Csak megerősítést szeretnék, hogy jól látom a helyzetet.
2021. márc. 25. 12:34
 33/36 anonim ***** válasza:
100%
Tehát január óta éltek külön? Előtte is ennyit törődött a gyerekkel?
2021. márc. 25. 13:41
 34/36 A kérdező kommentje:
33: más volt azért úgy, hogy mindennap hazajött, hétvégén itthon volt. Akkor is inkább én foglalkoztam a lányunkkal, ez tény. De azért, ha arányokat kell mondani, mondjuk egy hétvége alatt egy-két órát aktívan foglalkozott vele. Most pár órát találkoznak hétvégén, és abból nem tudom mennyi a minőségi együtt töltött idő.
2021. márc. 25. 13:53
 35/36 anonymousreview60 ***** válasza:
78%
#34: Amit leírsz, aszerint az apa semmit sem változott, csak neked tűnik fel jobban.
2021. márc. 25. 14:38
 36/36 anonim ***** válasza:
49%
Szó szerint egyet értek az utolsoval. Amíg együtt éltetek, nem zavart, most igen.....
2021. márc. 25. 15:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!