Lehet ez valamilyen formában a gyerek hibája?
Furcsa, hogy egyáltalán egy felnőttben felmerül, hogy ez a 8 éves gyerek hibája. Ez kizárólag a szülőn múlik. Ha olyan programot talál a gyereknek, ami érdekli és őszintén szeretné vele együtt tartalmasan tölteni az idejét, szerintem nincs az a gyerek, aki nem-et mond. Bár kérdés az is, hogy a válás előtt milyen volt a viszony, mert ha előtte sem foglalkozott semmit a gyerekével, akkor nyilván nehezebb most mihez kezdeni.
Amúgy meg nem muszáj játszani. El lehet menni kirándulni, sétálni, lehet együtt kókuszgolyót csinálni,festeni egy képet vagy mittudomén. 1000+1 dolog van, ami érdekelné is a gyereket és minőségi időtöltés lenne. Talán közelítsd meg te is innen és ahelyett, hogy azt mondanád apukának, hogy nincs értelme a láthatásnak, adj neki tippeket, hogy mivel keltse fel a gyereke érdeklődését. (egy szintén elvált anya)
Hát nézd, ha a gyerek nem akar semmi mast csinálni, csak gépezni még tv-t nézni, akkor igen, az ő hibája is. Más kérdés, hogy a szuperszulok ezt nem szerezik elfogadni, mert a gyerek soha semmiért nem hibás.
A gyereknek nem kellene forszíroznia a törődést, apukának kellene magától törődnie vele. De megegyzser, ha Zsuzsika pl levágja a hisztit, hogy márpedig ő tvt akar nézni, akkor apuka se fogja erőltetni, hogy azanyadmindenit márpedig társasozni fogunk.
Hogy van e szerinted értelme a láthatásnak, az teljesen mindegy, a magánvéleményed.
Látod, egyértelmű, hogy nem a gyerek hibája, hanem inkább az apuka kényelme. Gondolom előtte se nagyon csinált semmit a gyerekkel. Sajnos ez egy darabig megy, aztán ahogy nő a gyerek felismeri, hogy nem érdekli az apját és egy idő után már nem is fog menni. Talán ezt kéne valahogy apukával megértetni, bár tudom, hogy nagyon nem egyszerű egyáltalán felhozni ilyen dolgokat, mert úgyis te leszel a szemét.
Nem a gyerek hibája, dehogyis. De az apuka sem tud magára erőlterni olyan dolgokat amik őt nem érdeklik, látod, a kislányotok is észreveszi ezt.
Szerintem hagyd, egy gyereknek látnia kell ezt is, hogy most az apja ilyen.
Lehet ha nagyobb lesz, jobban talának közös elfoglaltságot, aztán meg most hogy sehova nem lehet vinni a kisgyerekeket, nem is csoda hogy bent kuksol mindenki.
Az jó ötlet ha adsz tanácsokat, segítséget az apjának, de most szerintem nem baj ha csak úgy elvannak.
Esetleg ha nem tud játszani veke, akkor közös főzés otthon. Vagy segíthet a kislány takarításban, ha apuka barkácsol valamit az is nagyon szórakoztató tud lenni. Pl. Otthoni javításokban is szívesen segédkeznek a kicsik.
"A lányom volt, amikor mondta, hogy azért nem akart játszani, mert "látszott apán, hogy unatkozik közben"
Nézd, a mesében van az, hogy minden szülő élvez minden játékot a gyerekkel. Engem is kb az agyvérzés kerülgetett, ha babázni kellett a gyerekkel, pedig nő vagyok. Legózni, kifestozni, gyurmazni viszont szerettem. Attól, hogy a gyerek veled jól elbabazik, apuka még nem kell hogy élvezze. Együtt kellene valamit keresniük, ami mindkettejüknek jó. De gondolom amíg együtt éltetek se apuka volt az,aki folyamatosan a ygereket szórakoztatta.
"...hogy a gyerek nem feltöltődve, boldogan jön haza a láthatásokról, hanem csalódottan, hogy ma sem csináltak semmit. És egyre kevésbé akar az apukájával lenni."
Ne haragudj, nem wellnes hétvégére megy, hoyg fel ellene töltődnie. Otthon állandóan programozol vele? Nincs olyan, hoyg epp "semmit" sem csináltok? Az is az élet része. 8 éves gyerek, már egyedül is ejatszhat ám. A láthatás nem azt jelenti, hogy folyamatosan szórakoztatni kell a gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!