Ebben a formában mi járna és mi nem?
Adott egy pár.
Négy éve együtt vannak, abból két éve együtt is élnek.
A nagyszülőktől veszik meg a lakást. Viszont a nagyszülő marad a haszonélvező, de a fiú nevére kerül a lakás.
Na, ha a pár még az adás-vételt megelőzően nincs össze házasodva és szétmennek akkor a lánynak jár valami?
Illetve a lakás öröklése miatt a nagyszülők gyerekeinek jár valami? Hiszen nem ajándékozás hanem adás-vétel történik, de a nagyszülő mégis marad a haszonélvező.
Remélem érthetően fogalmaztam.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Tehát ha szétmennek akkor a lánynak semmi nem jár ebben a formában csak ha valamit költenek rá és azt tudják bizonyítani.
Jól értelmezem igaz?
IGen, jól értelmezteed.
Söt akkor sem járna neki több, ha a lakás megvétele után hazasodtak volna össze, vagy ha a lakást egyértelmüen a saját - házasság elött szerzett - penzéböl venné a fiú, vagy ha valaki neki (a fiúnak) adna erre pénzt.
Csak abban az esetben járhatna belöle valami, ha a lakást a házasságkötés után veszik, és nem az elöre megsprórolt vagy személyes ajándékba kapott pénzböl.
Beszélj ügyvéddel, mert én ezt találtam:
"Amennyiben NEM bejegyzett élettársi kapcsolatról van szó, úgy az élettársak egymás közötti viszonyaira - amennyiben a közös életvitel és a gazdasági közösség megvalósul - a Polgári Törvénykönyv polgári jogi társaságra vonatkozó szabályai alkalmazandóak. Eszerint az élettársi viszony fennállása alatt szerzett vagyontárgyak közös tulajdonba kerülnek. Ez esetben az élettársi kapcsolat megszűnésekor bíróságtól kell kérni a közös tulajdon megszüntetését, ahol az egyes feleknek bizonyítania kell az élettársi viszony alatti vagyoni hozzájárulásuk arányait, ennek tükrében osztja meg a bíróság a közös vagyont a felek között."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!