Az, ha láthatáskor az apa nem a gyerekkel foglalkozik, hanem gyakorlatilag csak a telefonját nyomkodja, a gyerek pedig le van ültetve a tévé/gép elé? Mit lehet tenni, ha az a kifogás, hogy "hát a gyerek sem akar játszani, akkor miért ne gépezhetne?" Jogos, hogy az apuka erre hivatkozik, és sértődés van, ha azt mondom, hogy így nincs értelme a láthatásoknak?
Csak együtt lenni miért nem elég? Beszelgetni is lehet ám. Az iskola elfoglaltság. De eselyes, hogy itt anyuka folyamatosan szórakoztatja a gyereket, mindig kitalál neki valamit, apuka meg csak az átlag szülő. Tudod olyan is lehetne, mint amin szintén fel szoktak itt háborodni, hogy apuka folyamatosan szuper programokat szervez a láthatásra. Állatkert egyik nap, mozi másik nap, következő héten kirándulás Bécsbe, után a Aquapark, stb. Akkor meg az lenne a probléma.
2021. márc. 25. 08:24
12/36 anonim válasza:
Elég csak együtt lenni is, de az, hogy ülünk egymás mellett és nyomjuk a saját telefonunkat, az nem együttlevés szerintem,csak egymás mellett levés. Ennél még az is jobb, ha együtt játszanak telón egy játékot.
Nem mondom, hogy minden héten vigye el delfineket simogatni, de azért egy séta, vagy egy beszélgetés, közös házi feladat írás beleférne.
2021. márc. 25. 08:31
13/36 anonymousreview60 válasza:
1. Nem a gyerek hibája.
2. Az apukát lehet, hogy nem érdeklik az esetleg túl lányos játékok, emiatt unatkozik. Apuka nőjön fel! A férfi kollégám hagyta kifesteni a lábkörmeit.
3. "És egyre kevésbé akar" Ez egy negatív spirál, amit nem a gyerek dolga megtörni.
4. "a gyerek nem feltöltődve, boldogan jön haza a láthatásokról, hanem csalódottan" Az apa unalma elutasítás = nem-szeret. Ennek nem lesz jó vége.
Száz szónak is egy a vége: El kell beszélgetni a nemzővel, hogy mi a helyzet jelenleg és ő mi a f@szt akar, mert a jelen állapot szerint őt nem érdekli a gyerek.
2021. márc. 25. 09:25
14/36 anonim válasza:
Én is egy csomót gépeztem meg voltam egyedül apumnál és lehet volt, hogy csalódottan jöttem haza vagy panaszkodtam (bár tuti nem 8 évesen) de ettől sokkal nagyobb kárt okozott vokna, ha nem láthatom apumat.. mert legalább együtt ebédelhettem, legalább egyet ott aludhattam náluk és bizony azért a sok unatkozás közben azért születtek olyan pillanatok is, amik viszont örök emlékek. A gyereknek az egyensúlyhoz nem haver kell és szórakoztatás elsősorban, hanem az a bizonyosság, hogy attól hogy a szülei elrontották a dolgot neki még van anyukája és apukája is... lehet kicsi és savanyú, de az övé.. Mert később ez fog számítani. Most még lehet a játszótársat keresi benne, de nemsokára már az erős támasz kell hogy legyen és arra lehet tökéletesen alkalmas lesz már (sőt a mi esetünkben még alkalmasabbnak is bizonyult mint anyukám).
2021. márc. 25. 09:37
15/36 anonymousreview60 válasza:
#14: A mögöttes célodat értem, de ehhez kell a bizalom, ahhoz meg az, hogy a gyerek meg merjen, akarjon neki nyílni. Ahhoz meg az, hogy érezze, hogy az apját ő érdekli, szívesen van a gyerekkel. Na, ez az, ami nincs meg.
2021. márc. 25. 09:40
16/36 anonim válasza:
12!
Csak szólok, ezt nem a gyerek 8 éves korában kell elkezdeni. Itt kb 100% hogy apuka és a gyerek között eddig is enyhi volt a kapcsolat. Különben miért kellene hoyg anyuka mondja meg, mit szeret csinálni a gyerek? Neked pl van gyereked? Ha igen, tudod higy mit sueret csinalni vagy nem?
2021. márc. 25. 09:53
17/36 anonim válasza:
Nem agyerek hibája és nem optimális időtöltés, amit csinálnak, de emiatt nem tilthatod el az apjától. Elmondhatod a véleményed, hogy szerinted ez így nem jó, gondolom még is tetted, de ez nem változtat azon, hogy az apának és agyereknek joga van a kapcsolattartásra, a programba nem szólhatsz bele, amíg a gyereket nem veszélyezteti. Pl ha 18+ os filmeket néznének, akkor joggal szólhatnál bele, de így max egyszer elmondhatod a véleményedet, aztán lesz ami lesz.
2021. márc. 25. 09:59
18/36 anonim válasza:
16# Nem tudjuk ám, lehet elváltak 5 éve, és azalatt csak kéthetente apukázik a kislányuk. Egy férfi nem tudja annyira követni a gyerekek igényeit, meg mint aki vele él annak könnyebb mert tudja hogy mivel szokott játszani, mi erdekli abban a korban.
2021. márc. 25. 10:01
19/36 anonim válasza:
18!
Lehet. De az is lehet, hogy egy éve váltak el.
2021. márc. 25. 10:12
20/36 anonim válasza:
időpocsékolás ez így. és nem a gyerek tehet róla, a felnőttnak van elvileg több esze,át kellene látnia, hogy mit kellene tenni ahhoz, hogy működjön a dolog. Pl telefon nélküli programokat, kirándulást vagy nagyszülőket is bevonva valamit(főzőcskézést otthon, társasjáték,stb). Tudom, hogy most a covidos időszakban nem könnyű, ezért nem is írok olyan programokat, amiket nem lehet most megoldani.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!