Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Lehet ez valamilyen formában...

Lehet ez valamilyen formában a gyerek hibája?

Figyelt kérdés
Az, ha láthatáskor az apa nem a gyerekkel foglalkozik, hanem gyakorlatilag csak a telefonját nyomkodja, a gyerek pedig le van ültetve a tévé/gép elé? Mit lehet tenni, ha az a kifogás, hogy "hát a gyerek sem akar játszani, akkor miért ne gépezhetne?" Jogos, hogy az apuka erre hivatkozik, és sértődés van, ha azt mondom, hogy így nincs értelme a láthatásoknak?
2021. márc. 25. 07:43
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
24%
A gyerek elmegy az apjához, ahol állításod szerint semmit nem akar csinálni, csak a telefonját nyomkodja, majd amikor hazajön, szomorú, hogy ma se csináltak az apjával semmit. Nem érzed ebben az ellentmondást? Világos, hogy nagy a felelőssége a szülőnek, és nevelni is kellene a gyereket, de úgy gondolom, hogy a gyerek hozzáállása is hibás. A gyerekkel is el kellene beszélgetni az elektronikai kütyük használatáról, vagy az apjának odaadni a telefonját, hogy ne tudja a gyerek egész nap nyomkodni. Tudom-tudom boomerkedek, de egy kisgyereknek minek egyáltalán okosmobil? Ha eddig sem volt baj az apával, megbízol benne, nem fogja elrabolni a válás után a gyereket, akkor nyugodtan oda lehet neki is adni a telefont, hogy ne a gyerek kezében legyen egész nap. Nem az apára kéne áthárítanod minden felelősséget, hanem úgy alapvetően mindhármótok gondolkodását kéne átformálni.
2021. márc. 25. 10:20
 22/36 anonim ***** válasza:
85%

Ez a szintű strucc-politika annyira szoci maradvány... Akkor is minden szarért a gyerek lett a hibás, ha elváltak a szülők, ha összevesztek a nevelésen, stb.- Tisztelet annak a kevés kivételnek, aki létezik-. Kár, hogy az ilyen beleivódott szokások nem halnak ki gyorsabban.

Nem, nem a gyerek tehet róla, ha a szülő baxik rá, hanem a szülőnek nem kellett volna megcsinálni a gyereket, ha ilyen önző dög...

2021. márc. 25. 11:07
 23/36 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat! Az én célom az, hogy a gyerek minél kevésbé sérüljön. Hogy meglegyen az az érzés, hogy neki is van apukája, hiába nem lakik már velünk. Egyébként január óta van ez így.

"A gyerek elmegy az apjához, ahol állításod szerint semmit nem akar csinálni" én ilyet nem állítottam, hogy semmit nem akar csinálni. Vagy félreérthetően fogalmaztam?Apuka nyomkodja a telefont, rá meg rá van hagyva, hogy addig nézzen mesét. De szívesen játszana az apukájával, csak sokszor nincs ötlete, hogy mit, és az apuka sem ajánl semmi opciót. Ilyenkor elkerülnek a telefonok, a számítógép mint időtöltési lehetőség. Velem itthon játszik mindenfélét, együtt csináljuk a háztartást, szeret segíteni, együtt tevékenykedni. Apuka régen is sokat nyomkodta a telefont itthon is. Amikor különváltunk, akkor nagyon fogadkozott, hogy a gyerek sosem szorul majd háttérbe nála, hogy jobb apukája lesz mint idáig, de úgy néz ki, nem fog ez megvalósulni sajnos. Én lennék a legboldogabb, ha élmény lenne a lányomnak az apjával töltött idő.

2021. márc. 25. 11:08
 24/36 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, majd 10 év múlva írd meg a folytatást akár itt gyakorin-akár archiválhatod is ezt a kérdést egy kapszula készítő honlap segítségével-, vagy annak az utódján, hogy megmaradt-e ez a "csudálatos" kapcsolat apa és lánya között. Remélem, a kislánynak annyi esze, hogy nem reménykedik majd semmiben sem ettől a trehány faxtól.
2021. márc. 25. 11:12
 25/36 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, az értékelendő, hogy nem akarod a gyerekedet elmarni az apjától, de apuka már a külön cuccolás előtt is tett arról, hogy a gyerekének egy rakás moslék legyen a férfiminta. Remélem, erősebb lesz lelkileg és az ő párja ennél felelősségteljesebb lesz. Ne lepődj meg, ha majd felnőttként azt mondja, hogy neki az anyaság úgy hiányzik, mint a púp a hátára, mert ez az egyik lehetséges velejárója az ilyen "fain" szülőmintának.
2021. márc. 25. 11:18
 26/36 A kérdező kommentje:
24: én is attól félek, hogy ennek így egyértelműen eltávolodás lesz a vége, akár mindkét részről.
2021. márc. 25. 11:19
 27/36 anonim ***** válasza:
87%
Nem lehet igazságot tenni, mert ez erősen személyiség-függő. Ha egy apa nincs hozzászokva ahhoz, hogy a gyerek az ő mindennapjainak is szerves része legyen, nem tanulta meg a gyerekkel való együttélés velejáróit, akkor bizony előfordulhat, hogy az ilyen esetekben az apa nem találja fel magát, nem érzi belső kényszernek sem, hogy foglalkozzon a gyerekkel, mivel feltehetően közöttük igazi, mély, szeretetteljes lelki kapcsolat sem alakult ki. Ez semmiképpen nem a gyerek hibája, hiszen a gyerek szeretne alkalmazkodni a szülőhöz, de semleges viszony esetén nincs mihez vonzódni.
2021. márc. 25. 11:32
 28/36 anonim ***** válasza:
89%
Ha a gyerek kezdemenyezne valamit, apuka pofákat vág. Ez melyik univerzumban a gyerek hibája? Az apja csak azt akarja elérni, hogy ne kelljen a gyerekkel semmit csinálni és ez még csak ne is az ő hibája legyen. A gyerek nem tud animátorkodni, apukának nem jut eszébe, hogy lehet pl sütni együtt egy melegszendvicset, kiteregetni, ilyesmi, amit amúgy is meg kell csinálni? Vagy urambocsá BESZÉLGETNI?
2021. márc. 25. 11:44
 29/36 anonim ***** válasza:
86%

28# Egyetértek, ugyanezt írtam, aztán jól le is lettem pontozva.

7es voltam.

2021. márc. 25. 11:54
 30/36 A kérdező kommentje:
29: én nem pontoztalak le, és egyetértek a 28-assal is teljes mértékben. Főleg, hogy tartok tőle, hogy tényleg ez lesz a vége hosszabbtávon.
2021. márc. 25. 12:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!