Normális, hogy fizetnem kell?
22 éves vagyok, kötelező volt mennem fősulira( ha akartam ha nem) anyumék hatására, de bármilyen formába is szerettem volna suli melett vagy csak hétvégén dolgozni nem engedték!!! Most utolsó éves vagyok, covid végett online óráimat megtudtam oldani úgy, hogy heti 3,5napot dolgozzak( diákmunka, havi 140000ft, napi 100km -5000ft naponta csak a benzinem munkába). Haza csak alunni járok kb. Kajám munkába veszem magamnak...erre fő kaptam egy listát villany, gáz, internet, tv(nincs tévém...es egyáltalán nem nezek tévét, valamint időm sincs), hétvégi pénz(ez nemtudom mit takar). Erre kérnek 1 hónapba 50 000ft. Normális? sulis vagyok még...és azért mentem el erőszakkal dolgozni mellette hogy juniusba államvizsga után eltudjak költözni a parommal..de így még arra sem tudok nagyon sporolni... mi a véleményetek? szülők?
köszönöm
#10 ezt nagyon jól leírtad
Mi 2 élünk nekünk a rezsi+szemét szállítás+közös költség 40 ezer Ft = 20/fő
Kérdező menj a párodhoz,jobban járnál
#11 nem hagyta ki a kaját
Kérdező írta,hogy a munkahelyén eszik
Csak aludni jár haza
Ergo a barátjánál is ehet.
A munkahelyén is ehet
Kérdezo kérd el az összes számlát lásd te is a szemeddel mennyi a család fogyasztása
Anyám is le akart húzni,el akartam kérni a számlákat,nem akarta oda adni egyből tudtam,hogy csak a pénz kell neki,én is számoltam kb egy átlag fogyasztást 10-nél többet nem adtam anyámnak csak húzta a száját,kaját külön vettem és minden egyéb dolgot is
#8 úgy 5ezer a buszjegy, hogy dolgozói bérletet tud venni. Én is így jártam anno, nekem 65km-re volt a melohelyem, és emlékszem, hogy 5ezer alatt volt a buszjegy .
Előtte diákkal berleteztem, ott is akörül volt az ár.
Most barátom ~35km-es dolgozói bérletet vesz, az ~19e körül van, ebből annyit fizetnek neki, hogy a ráeső rész 3ezer vmennyi.
Nem normális, de az sem normális, hogy a fizetésed több, mint felét benzinre költöd.
Valószínűleg a szüleid nem is tudják, hogy nem 140 ezret keresel, hanem csak 60 ezret, mert ennyi marad konkrétan.
Ami még ennél is nagyobb hülyeség, hogy a fél napokra bejársz dolgozni, ezeken a napokon konkrétan semmit nem keresel, cserében utazol egy csomót és dolgozol is 4 órát. Ennek nincs értelme. Ugynannyi pénzed maradna, ha csak 3 teljes napot dolgoznál...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!