Normális az, hogy a szüleim nem fizetnek semmit az albérletbe, se az ételbe?
Sziasztok!
22 éves egyetemista, elvált szülők lánya vagyok.
A barátommal együtt vagyunk 5 éve és nagyon szeretjük egymást. Nagton nehéz helyzetben voltunk az utóbbi időben, amiért lassan egy éve összeköltöztünk, kibéreltünk egy lakást. Sajnos nem tudtuk úgy élni, hogy 3 naponta mentünk vagy édesapámékhoz, vagy édesanyhoz, vagy az ő szüleihez. A kocsiban volt majdnem a ruhás szekrényünk, táskákban tartottuk a ruháinkat mert mindenki megvolt sértődve ha mondjuk eltelt 3-4 nap és nem mentünk hozzájuk. Tehát 3 napot itt, hármat ott és hármat amott. Utolsó évem az egyetemen, tanulni így nem lehetett, sőt élni sem.
Nagyon jól megvagyunk az albérletben, nagy a barátom fizetése szóval nem az van, hogy élünk egyik napról a másikra, de mégis bűntudatom van és nem látom helyesnek, hogy csak ő fizet mindent. Kb ő tart el. A szüleim annyi pénzt adnak, hogy tudok venni magamnak egy dezodort, egy sampont és egy pár zoknit. A nyáron dolgoztam, próbáltam amennyit tudtam én is fizetni, de most egyetem idő alatt nem tudok, pedig próbáltam. A barátom nem mond semmit ezzel kapcsolatban, de akkor sem látom normálisnak.
Édesapám egyszer-egyszer ilyeneket mondd "fizesse, ha maga mellé költöztetett, jó lett volna neked apád mellett is lenni" l, de nem veszi észre, hogy az úgy nem volt élet.
Ez így normális ti úgy gondoljátok? Mert szerintem nem, de lehet én tévedek. Bár az ételbe vagy a közköltségbe adnának valamit.
Köszönöm!
Te akarsz felnőttesdit játszani, miért anyuéknak kéne fizetni?
Itt te ülsz fordítva a lovon.
Ilyen "kedves" emberektől fillér sem kellene.
Ha párodat nem zavarja, akkor mi a probléma? Nem élősködsz, dolgozol, amikor tudsz, és fizetsz, amikor tudsz. Most nem megy. Majd máskor bepótolod.
Okè. Megvan érte, akkor én gondolom rosszúl. Azt megemltettem és kihangsúlyoznám, hogy minden 2-3 napban mikor anyutól, mikor aputól kaptam a telefont " na ide nem jössz? Jól elhanyagolsz minket, csak anyádnál/apádnál vagy". Na ez lehetetlenítette el a dolgokat. Hogy nem volt egy otthonom, táskákkal jöttem mentem.
Gondoljátok jó, hogy egy héten 3 különböző ágyban aludni?
A szüleid önzőek. Az nem élet amiben voltál.
Emellett azt gondolom, hogy jó érzésű szülő támogatja a gyerekét ha szüksége van rá. Nekik lenne is miből.. a szüleim fizették a két tesóm költségeit a tanulmányaik alatt, 24 éves korukig nem dolgoztak. Én fiatalabb vagyok, addigra a szüleim anyagi helyzete megváltozott mire én egyetemre kerültem, ettől függetlenül engem is támogattak, ahogy csak tudtak. A különbség az volt, hogy én igyekeztem minél hamarabb önálló lábra állni, hogy ne kelljen támogatni és magam is meg tudjak élni. Így én 21 éves koromban megköszöntem a szüleimnek és kértem őket, hogy többet ne utaljanak.
Szerintem ezt minden szülőnek így kéne. Támogatni amikor szükség hozzá, a gyereknek meg igyekezni, hogy a legkevésbé legyen szükség.
Kedves #7.
Igen, ez így van. Befejezem az egyetemet, és gyorsan megyek is dolgozni. Nyáron amikor vakáció van mindig dolgozok, próbálok én is önnállósodni de egyszerűen nem megy egyetem alatt. Ha most elkezdek dolgozni, nem tudok bejárni órára, akkor meg nem vizsgázhatok és nem lesz meg a diplomám amibel végre munkába tudok állni. Megmondtam nekik, hogy ahogy lesz munkám mindent vissza adok nekik!! Mindent amit rám kellett költsenek, csak bírják ki ezt a pár hónapot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!