Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális az, hogy a szüleim...

Normális az, hogy a szüleim nem fizetnek semmit az albérletbe, se az ételbe?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

22 éves egyetemista, elvált szülők lánya vagyok.

A barátommal együtt vagyunk 5 éve és nagyon szeretjük egymást. Nagton nehéz helyzetben voltunk az utóbbi időben, amiért lassan egy éve összeköltöztünk, kibéreltünk egy lakást. Sajnos nem tudtuk úgy élni, hogy 3 naponta mentünk vagy édesapámékhoz, vagy édesanyhoz, vagy az ő szüleihez. A kocsiban volt majdnem a ruhás szekrényünk, táskákban tartottuk a ruháinkat mert mindenki megvolt sértődve ha mondjuk eltelt 3-4 nap és nem mentünk hozzájuk. Tehát 3 napot itt, hármat ott és hármat amott. Utolsó évem az egyetemen, tanulni így nem lehetett, sőt élni sem.

Nagyon jól megvagyunk az albérletben, nagy a barátom fizetése szóval nem az van, hogy élünk egyik napról a másikra, de mégis bűntudatom van és nem látom helyesnek, hogy csak ő fizet mindent. Kb ő tart el. A szüleim annyi pénzt adnak, hogy tudok venni magamnak egy dezodort, egy sampont és egy pár zoknit. A nyáron dolgoztam, próbáltam amennyit tudtam én is fizetni, de most egyetem idő alatt nem tudok, pedig próbáltam. A barátom nem mond semmit ezzel kapcsolatban, de akkor sem látom normálisnak.

Édesapám egyszer-egyszer ilyeneket mondd "fizesse, ha maga mellé költöztetett, jó lett volna neked apád mellett is lenni" l, de nem veszi észre, hogy az úgy nem volt élet.

Ez így normális ti úgy gondoljátok? Mert szerintem nem, de lehet én tévedek. Bár az ételbe vagy a közköltségbe adnának valamit.

Köszönöm!

2021. jan. 19. 12:19
1 2 3 4 5 6 7
 21/63 anonim ***** válasza:
86%

20, támogatják a szülei, csak nem fizetik ki helyette az albérletet. Arra kap pénzt, hogy a szükségleteit fedezze, csak azt meg ledegradálja, hogy semmire se elég. (Alig hiszem, hogy 1500 ft-ot kapna havonta, mert amit felsorolt, annyi.)

Innentől kezdve nagyon is érvényes az, hogy magának akarta...

2021. jan. 19. 13:11
 22/63 anonim ***** válasza:
84%

Húha, kicsit el vagy tévedve.

Mondjuk menj dolgozni, rögtön lesz pénzed, és ne anyukádéktól várd el, hogy pumpoljanak - hiszen annyira felnőtt vagy, hogy a pasiddal együtt élsz. Akkor tudsz melózni is.

Tudod, más az, hogyha koliban/albérletben laksz egyetem alatt, meg más, ha összeköltözöl a barátoddal. Utóbbi azt jelenti, hogy felnőtt mód belevágsz egy párkapcsolatba, ahol az apanázsnak semmi helye.

2021. jan. 19. 13:21
 23/63 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem ez úgy lett volna korrekt a részedről, ha leültél volna velük megbeszélni, hogy el szeretnél költözni (direkt ezt a szót használtam, ha azt mondod nekik, hogy kell azzal könnyen megsérted őket) viszont ez nem megy egyedül, és segítséget kértél volna a továbbiakban, hogy tudják tisztán nekik mekkora anyagi terhet jelent ez a terved, és megadni nekik az esélyt, hogy azt mondják pl. én havi 30 ezer forinttal tudlak támogatni, és neked ennek fényében kellett volna döntésre jutni, és így később nem ér meglepetés.

Ezzel még nem vagy elkésve, le kell ülni és megbeszélni velük ha ilyen igényeid vannak.

Én azt gondolom ez mellett, hogy az teljesen normális, ha ennyi idősen külön akarsz élni, de kreált problémák mögé bújva gyerekes. A valódi megoldás az lett volna az eredeti problémára, hogy leülsz velük és tisztázod, hogy 1 embernél laksz a többit pedig látogatod, vagy, pl. egy heti váltást ami neked sem olyan megterhelő, ennyit egy kollégiumos diák is utazik. Ismétlem magával a külön lakással gondolatával nincs baj, de azért nem kell kényszermegoldásként előadni mert ez nem az.

2021. jan. 19. 13:22
 24/63 anonim ***** válasza:
52%

A kanod nem tud eltartani?

Vagy hogy gondoltad NAGYLÁNYt játszol hogy összeköltöztél egy szerencsétlennel és most a szüleid pénzeljék a bakodat meg téged?

Tudod KISLÁNY ha egyedül élsz a pasikáddal onnantól kezdve ne várj támogatást, felnőttet játszol akkor viseld következményeit.

2021. jan. 19. 13:24
 25/63 anonim ***** válasza:
12%
Azzal nem tudom, tisztában vagytok-e, hogy jogilag is meg szerintem erkölcsileg is kötelessége a szülőnek támogatni a gyereket az első diploma megszerzésében, ha amúgy nem érdemtelen rá (mármint tanul rendesen és mondjuk nem gyújtotta rá a szülőkre a házat) és nem veszélyezteti a szülők vagy kiskorú testvér megélhetését. Szóval mondjuk a kajára illene odaadni a pénzt. Albérletre azt mondanám, hogy nem, ha lenne egy normális szülői ház és nem azt várnák el, hogy 3-4 naponta ide-oda cuccoljon a “gyerek”.
2021. jan. 19. 13:25
 26/63 anonim ***** válasza:
89%
Valami home office-os, pár órás melót se tudsz szerezni? Sok cég van, akik csak távmelóra akarnak pár embert, mert néhány órás munka volna (ilyen szerkeszd meg nekem ezt a levelet, küld ki ennek az 500 embernek típusú), kapnál érte egy keveset suli mellett, a semminél több. Este nekiülsz, 2 óra alatt letudod.
2021. jan. 19. 13:26
 27/63 anonim ***** válasza:
29%
Ha megtehetnék és mégsem segítenek egyáltalán, hogy elindulj az életben szerintem az gáz. Baromi nagy probléma minden fiatalnak a lakhatás manapság, erről nem venni tudomást elég kreténség. Ha amúgy jól állnak anyagilag.
2021. jan. 19. 13:29
 28/63 anonim ***** válasza:
85%
Normális. A pasiddal élsz együtt. MI köze a szüleiének innentől az egészhez? Felnőtt vagy
2021. jan. 19. 13:31
 29/63 anonim ***** válasza:
84%

Tudom szar szülő vagyok, de szerintem az a normális ha én biztosítok: ételt, lakhatást, minimális igényekre elég pénzt mint tanulás, higiénia, ruhák.

Ha albérlet kell meg külön élet, akkor oké, de azért a szülői kötelességen bőven túl mutat, hogy ezt én álljam.

Szeretnék neki majd segíteni önerővel házvásárlásnál vagy pl. a törlesztőbe belefizetni ÖNKÉNTESEN A SZÜLŐI KÖTELESSÉGEN FELÜL mert a lányom, azt akarom, hogy jó legyen neki, szoktam adni pénzt is ha megszorul vagy csak úgy néha pluszban.

De az a pofátlanság teteje, hogy ő dönti el, hogy én mennyi pénzt tudnék adni, meg nekem kellene állnom az albérletet, rezsit, kaját. Lehet, nem is állok olyan jól mint a gyereknek mutatom, vagy le sem merem írni, hogy nekem is lehet célom, álmom amire pénzt gyűjtök. Van itthon szobája, a hűtőben kaja, fűtés, áram, melegvíz a házban, ha elég felnőtt albérlethez legyen elég felnőtt az ebből fakadó költségekhez is. Ebben is szívesen segítek ha megszorul de a folyamatos pénzelés azért nevetséges.

A megoldás pedig nem ez lett volna, hanem az őszinteség, anya nálad páros héten vagyok, apa nálad páratlanon vagy anya nálad lakok, apa nálad töltöm a hétvégéket. A barátjával pedig nincs összenőve néha napján kibírnak egy-egy éjszakát külön és akkor máris 1 hellyel kevesebbhez kell menni, délután meg egy-egy órát benéz oda is a szülőkhöz, akik bérmennyire szeretnek téged elhiheted, hogy a fiúkat hiányolták nem téged.

2021. jan. 19. 13:39
 30/63 anonim ***** válasza:
77%
Valamit nem tudsz találni amivel addig is be tudnál szálni a költségekbe? Ha a szukeid fizetnek mindent akkor hogy tanulod meg vezetni a háztartást. Amikor elköltöztem akkor már rendeztem a soraim.
2021. jan. 19. 13:48
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!