Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális az, hogy a szüleim...

Normális az, hogy a szüleim nem fizetnek semmit az albérletbe, se az ételbe?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

22 éves egyetemista, elvált szülők lánya vagyok.

A barátommal együtt vagyunk 5 éve és nagyon szeretjük egymást. Nagton nehéz helyzetben voltunk az utóbbi időben, amiért lassan egy éve összeköltöztünk, kibéreltünk egy lakást. Sajnos nem tudtuk úgy élni, hogy 3 naponta mentünk vagy édesapámékhoz, vagy édesanyhoz, vagy az ő szüleihez. A kocsiban volt majdnem a ruhás szekrényünk, táskákban tartottuk a ruháinkat mert mindenki megvolt sértődve ha mondjuk eltelt 3-4 nap és nem mentünk hozzájuk. Tehát 3 napot itt, hármat ott és hármat amott. Utolsó évem az egyetemen, tanulni így nem lehetett, sőt élni sem.

Nagyon jól megvagyunk az albérletben, nagy a barátom fizetése szóval nem az van, hogy élünk egyik napról a másikra, de mégis bűntudatom van és nem látom helyesnek, hogy csak ő fizet mindent. Kb ő tart el. A szüleim annyi pénzt adnak, hogy tudok venni magamnak egy dezodort, egy sampont és egy pár zoknit. A nyáron dolgoztam, próbáltam amennyit tudtam én is fizetni, de most egyetem idő alatt nem tudok, pedig próbáltam. A barátom nem mond semmit ezzel kapcsolatban, de akkor sem látom normálisnak.

Édesapám egyszer-egyszer ilyeneket mondd "fizesse, ha maga mellé költöztetett, jó lett volna neked apád mellett is lenni" l, de nem veszi észre, hogy az úgy nem volt élet.

Ez így normális ti úgy gondoljátok? Mert szerintem nem, de lehet én tévedek. Bár az ételbe vagy a közköltségbe adnának valamit.

Köszönöm!

2021. jan. 19. 12:19
1 2 3 4 5 6 7
 11/63 anonim ***** válasza:
35%

1. a szüleid érzelmileg zarolók. pont

2. támogathatnának de nem teszik. pont

3. pasiddal rendezd, hogy mikor tudod majd megadni neki az albérlet és a kaja árát. ez tartozik csak rátok, más nem

2021. jan. 19. 12:45
 12/63 anonim ***** válasza:
9%
*zsarolók
2021. jan. 19. 12:47
 13/63 anonim ***** válasza:
42%

Nos, van gyerekem.

Az a dolgom, hogy elindítsam az életben.

Ha a lakhatását segítem akkor úgy, ha anyagilag akkor úgy.

Egyetemista a kérdező, attól mert nem egyedül gondolja a külön lakást, hanem most éppen a pasijával, akkor legyen úgy.

Később majd kialakul, hogy mikor látogatja meg a szüleit.

2021. jan. 19. 12:47
 14/63 A kérdező kommentje:
Nem akartam elköltözni, kérlek értsétek meg. Nem akartam...
2021. jan. 19. 12:49
 15/63 anonim ***** válasza:
74%
Miért nem?
2021. jan. 19. 12:50
 16/63 anonim ***** válasza:
86%

Először is. Meg volt/van a lehetőseged mind anyukádnál, mind apukádnál, hogy ott élj, etetnének, itatnának. Ehelyett te elmész a párodhoz albiba, ahova konkrétan csak a puszta p....dat vitted, ahogy mondani szokták. És te mártírkodsz. Mire?

Emellett nem akarom elhinni, hogy anyukád is, apukád is, és a parod szülei is mind a 3an folyamatosan zaklatnak, hogy legyél ott... hogyne.

Egyetem mellett nem tudsz dolgozni? Rajtad kívül több 100-an, 1000-en tudnak. Megint csak a kifogás.

Felnőtt ember vagy. Te választottad, hogy felnőtteset is játszol... akkor mit vársz? Nőjj már fel 😃

2021. jan. 19. 12:54
 17/63 anonim ***** válasza:
95%

Hát, a szüleid se akarták, hogy elköltözz.

Továbbra sem értem, hogy miért tőlük várnád el, hogy finanszírozzák a barátod által kitalált albérletesdit.

Akkor is tudtad, hogy nem tudsz/akarsz egyetem alatt dolgozni, akkor is tudtad, hogy nem lesz majd pénzed.

Te döntöttél úgy, hogy pucér seggel mégis beleugrasz, hát hajrá.

2021. jan. 19. 12:55
 18/63 anonim ***** válasza:
34%

Kérdező: lehet valamilyen rejtett elvárása volt édesanyádnak is: "maradtál volna még a szülői házban" v. hasonló, miért van ez a hozzáállásuk, nem lehet tudni, édesapád mondataiból - számomra - ez derül ki.

A "te akartál felnőttesdit játszani", ill a "igazuk is van nekik" megjegyzéseket ignorálhatod nyugodtan. Itt mindenki mindig mindent tud (tudni vél) a másik életéről, hogy a másvalakinek miképp kellett volna csinálni, amúgyis itt mindenki "8 évesen különköltözött", "9 évesen dolgozott", "napi 16 óra meló mellett lediplomázott" stb...

Sarkítva, de ezt látom a megnyilvánulásokból.

2021. jan. 19. 12:55
 19/63 anonim ***** válasza:
57%

Az hogy nem tamogatnak anyagilag 22 eves letedre, mert külön elsz, oke. Ezt fogadd el. De mellette nem kellene erzelmileg zsarolniuk, hogy miert nem nesz hozzajuk napokra... Magyarazd el nekik, hogy tanulnod kell, nyugodt kornyezetben otthon szeretnel lenni.

Baratod meg szeret, ezert nem emlegeti az anyagiakat. Majd ha dolgozol, akkor visszonozhatod neki is. Ne problemazz feleslegesen ilyeneken. Engem is jelenleg parom "tart el", labtores miatt lassan 3 honapja itthon vagyok, tappenz meg sehol... Majd februartol ujra dolgozom, plusz a tappenz es egyenesbe jon minden, en sem aggodom rajta.

2021. jan. 19. 12:58
 20/63 anonim ***** válasza:
29%

A 18-as válaszoló jól beszél.

Nem értem, hogy miért kellene a kérdezőnek otthon maradnia (nem akart elköltözni), így alakult, ettől még a szülei támogathatnák.

Ha meg otthon maradt volna, akkor meg azt mondanátok, hogy a szülei nyakán él.

Amúgy a 17-es szavaival élve 'pucér segg' az a diploma után is kitart egy darabig úgy gondolom.

Kedves kérdező , a válaszokból vedd ki ami neked kell a többit felejtsd el, sokan itt élik ki az alamusziságukat, amit a való életben nem tudnak szavakkal hangoztatni, így marad a betű nekik.

2021. jan. 19. 13:00
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!