Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális az, hogy a szüleim...

Normális az, hogy a szüleim nem fizetnek semmit az albérletbe, se az ételbe?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

22 éves egyetemista, elvált szülők lánya vagyok.

A barátommal együtt vagyunk 5 éve és nagyon szeretjük egymást. Nagton nehéz helyzetben voltunk az utóbbi időben, amiért lassan egy éve összeköltöztünk, kibéreltünk egy lakást. Sajnos nem tudtuk úgy élni, hogy 3 naponta mentünk vagy édesapámékhoz, vagy édesanyhoz, vagy az ő szüleihez. A kocsiban volt majdnem a ruhás szekrényünk, táskákban tartottuk a ruháinkat mert mindenki megvolt sértődve ha mondjuk eltelt 3-4 nap és nem mentünk hozzájuk. Tehát 3 napot itt, hármat ott és hármat amott. Utolsó évem az egyetemen, tanulni így nem lehetett, sőt élni sem.

Nagyon jól megvagyunk az albérletben, nagy a barátom fizetése szóval nem az van, hogy élünk egyik napról a másikra, de mégis bűntudatom van és nem látom helyesnek, hogy csak ő fizet mindent. Kb ő tart el. A szüleim annyi pénzt adnak, hogy tudok venni magamnak egy dezodort, egy sampont és egy pár zoknit. A nyáron dolgoztam, próbáltam amennyit tudtam én is fizetni, de most egyetem idő alatt nem tudok, pedig próbáltam. A barátom nem mond semmit ezzel kapcsolatban, de akkor sem látom normálisnak.

Édesapám egyszer-egyszer ilyeneket mondd "fizesse, ha maga mellé költöztetett, jó lett volna neked apád mellett is lenni" l, de nem veszi észre, hogy az úgy nem volt élet.

Ez így normális ti úgy gondoljátok? Mert szerintem nem, de lehet én tévedek. Bár az ételbe vagy a közköltségbe adnának valamit.

Köszönöm!

2021. jan. 19. 12:19
1 2 3 4 5 6 7
 31/63 anonim ***** válasza:
90%

Igaza van a 29-es szülőnek, picit viszont vitatkozni fogok vele.

Nekem az a benyomásom, hogy az életét csak akkor szponzorálod, hogyha azt úgy éli ahogy te gondolod.

Teljesen egyetértek ugyanakkor abban veled, hogyha elköltözik a pasijához, akkor az már egy önálló élet, amit tudnia kell élni és finanszírozni.

2021. jan. 19. 13:55
 32/63 anonim ***** válasza:
79%
24 vagyok, most fejezem be az egyetemet. Mivel elég nehéz szakra járok, nem nagyon dolgoztam mellette, a szüleim támogattak. A barátom albérletben lakik, sokat vagyok nála, de alapvetően otthon lakom. Álmomban sem jutott volna eszembe elvárni a szüleimtől, hogy a lakhatás, kaja, tandíj, egyebek mellett még finanszírozzák a palimmal az összeköltözősdit. A pasid jófej és fizet helyetted is, örülj neki és ne sajnáltasd már magad, mert semmi bajod a világon.
2021. jan. 19. 14:11
 33/63 anonim ***** válasza:
87%

Sokan vannak akiknek muszáj otthonról elköltözni ha akarnak ha nem akarnak:

Ahol isznak a szülők, agresszívak, szimplán csak kidobják a gyereket, egy forinttal nem támogatják, egy szobában laknak többen stb.

Másokkal példálózni nyilván olyan szinten hülyeség, hogy mindig van rosszabb helyzetű, és attól még, hogy másnak szarabb neked is lehet rossz.

De neked csak egy olyan egyszerű dolgod lett volna, hogy megtanulsz nemet mondani: Nem apu ma nem alszok nálad csak a jövőhéten de együtt ebédelhetünk holnap. Nem kicsim, ma én otthon alszok de ha úgy érzed keveset vagy otthon a szüleidnél te menj csak ma oda.

Ezt nagyon gyorsan meg kell tanulnod, mert még sok problémád lesz az életben ha mindenkinek kényszeresen igent akarsz mondani, mert mi lesz ha megsértődnek. Aztán pár év múlva jönnek a kérdések arról, hogy anyós mindenbe beleszól de nem mersz szólni neki,hogy álljon le, vagy jön a sógor, akkor is ha azt mondom nem vagyok otthon, el meg nem küldhetem mert megsértődik.

Ha külön élet kell, annak pénzügyi vonzatai vannak. Senkinek sem kötelessége pénzelni a plusz igényeidet, mint a külön lakás a barátoddal egy albérletben, ami valljuk be elég nagy luxus kereset nélkül.

A szülőnek illik támogatni a gyereket az első diplomáig ebben igaza van a előttem szólóknak, sőt tovább megyek eltartani is, de ez nem azt jelenti, hogy ha kinézel egy kocsit meg kell venni, ha külön akarsz lakni fizetni kell, ha 100 ezer forintos cipő akkor azt.

Ha külön élet kell fizesd.

2021. jan. 19. 14:36
 34/63 A kérdező kommentje:

Azt hiszem eltértünk az alapszituációtól. Nem írtam egy szóval sem, hogy ők fizessék teljesen ezeket a dolgokat, azt sem, hogt felét, hanem azt, hogy "valamit". A barátom szülei azzal segítenek minket amivel tudnak. Tojás,tej, hús ha disznót vágnak stb. A szüleim is vágtak disznót, tudjátok mennyit kaptunk belőle? Semmit:)) ez esik rosszúl.

Az más lenne, ha egy másik városban laknék egyedül az egyetem miatt?

Írta valaki, hogy nem hiszi, hogy folyamatosan nyaggattak, hogy menjek oda. Hidd el, hogy de:)). Sőt, mondok jobbat. Néhány napja se szaglásin, se ízlésem. Apu azt mondta, hogy csak kitaláltam, hogy ne menjek hozzájuk.

2021. jan. 19. 15:14
 35/63 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom miért kéne bármit is fizetniük
2021. jan. 19. 15:40
 36/63 anonim ***** válasza:
91%

Illik segíteniük. De nem kötelező !

Mi sem minden hónapban segítjük a gyerekeket. Sajnos nem telik rá. De ha jelzik,s van azonnal utalom. Ha plusz pénzt kapok, 50-50٪ban megkapják. A szépkártyánkról rendelnek kaját stb... . Ők is tudják, ha több lenne , többel támogatnánk őket. Viszont nem is követelőznek. Külön élnek albérletben. Élik a saját életüket. Tanulnak + diákmunkáznak is mellette. Tehát nem csak várják a sült galambot.

2021. jan. 19. 15:44
 37/63 anonim ***** válasza:
100%
Ha egyetemista vagy és zavar miért nem veszel fel diákhitelt? Az 1-es azabadfelhasználású és akkor be tudsz szállni a háztartásba. Mellesleg amíg a szülőknél vagytok addig se kell magatokra főzni, és a rezsit is kevesebb. Bár mondjuk ha annyira függetlenedni akartok, akkor miért nem heti 1x találkoztok?
2021. jan. 19. 16:34
 38/63 anonim ***** válasza:
100%

Hát figyelj, te költöztél el hogy felnőttest játssz, a te dolgod lenne eltartani magadat.

Nekem a bőr lesülne a képemről ha a szüleimmel vagy a pasimmal tartatnám el magam.

2021. jan. 19. 17:07
 39/63 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem te még egy gyerek vagy. Nem tudsz a sarkadra állni mert betoji vagy. Nem akartál költözni akkor miérz mentél? Kényszerített a pasid vagy mi? Nem volt kötelező gondolom. És tudod mit azt hiszem a pasid jobban szeret téged mint te őt. Ha ennyire nincs ínyedre a szülők viselkedése akkor könyörgöm szard már le őket. Úgy befolyásolnak ahogy ők akarják mert téged könnyen lehet. Elérik hogy rosszul érezd magad csak mert egy héten nem mész. Szaladgálj akkor legyél egy csicska aztán ne csodálkozz ha a pasid ezt hamar megunja és keres olyat aki megbecsüli. Nem ad a családod semmit akkor nem ad lépj túl rajta külön életed van éld azt.
2021. jan. 19. 17:24
 40/63 anonim ***** válasza:
76%
Miért kérdező, ti mennyit segítettetek a disznóvágáson? És alapból mennyit segítetek a szüleidnek?
2021. jan. 19. 17:35
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!