Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális az, hogy a szüleim...

Normális az, hogy a szüleim nem fizetnek semmit az albérletbe, se az ételbe?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

22 éves egyetemista, elvált szülők lánya vagyok.

A barátommal együtt vagyunk 5 éve és nagyon szeretjük egymást. Nagton nehéz helyzetben voltunk az utóbbi időben, amiért lassan egy éve összeköltöztünk, kibéreltünk egy lakást. Sajnos nem tudtuk úgy élni, hogy 3 naponta mentünk vagy édesapámékhoz, vagy édesanyhoz, vagy az ő szüleihez. A kocsiban volt majdnem a ruhás szekrényünk, táskákban tartottuk a ruháinkat mert mindenki megvolt sértődve ha mondjuk eltelt 3-4 nap és nem mentünk hozzájuk. Tehát 3 napot itt, hármat ott és hármat amott. Utolsó évem az egyetemen, tanulni így nem lehetett, sőt élni sem.

Nagyon jól megvagyunk az albérletben, nagy a barátom fizetése szóval nem az van, hogy élünk egyik napról a másikra, de mégis bűntudatom van és nem látom helyesnek, hogy csak ő fizet mindent. Kb ő tart el. A szüleim annyi pénzt adnak, hogy tudok venni magamnak egy dezodort, egy sampont és egy pár zoknit. A nyáron dolgoztam, próbáltam amennyit tudtam én is fizetni, de most egyetem idő alatt nem tudok, pedig próbáltam. A barátom nem mond semmit ezzel kapcsolatban, de akkor sem látom normálisnak.

Édesapám egyszer-egyszer ilyeneket mondd "fizesse, ha maga mellé költöztetett, jó lett volna neked apád mellett is lenni" l, de nem veszi észre, hogy az úgy nem volt élet.

Ez így normális ti úgy gondoljátok? Mert szerintem nem, de lehet én tévedek. Bár az ételbe vagy a közköltségbe adnának valamit.

Köszönöm!

2021. jan. 19. 12:19
1 2 3 4 5 6 7
 61/63 anonim ***** válasza:
Jog mellett is simán lehet melózni (korrepetálás pl történelemből) alkalmanként 2 ezer/óra, és ha nem szakítod meg magad havi 30-40 ezret simán megkereshetsz.
2021. jan. 20. 20:00
 62/63 anonim ***** válasza:
Egyre inkább azt érzem, hogy csak szimplán büdös a munka, a legtöbb ismerősöm utolsó éven már régen pl. egy ügyvédi irodában melózott, olyat is tudok kapásból 2 főt mondani akit nem vettek fel alapra igy FOSZK-ra ment először, és az ottani gyakornoki helyén maradt és alap képzés alatt is végig ott dolgozott utána, úgy, hogy nappalis volt ... sőt a legtöbben már úgy csinálják a mestert vagy doktoráltak le, hogy végig dolgoztak...
2021. jan. 20. 20:15
 63/63 Savlekotő ***** válasza:
41%
Nem váltál le a szüleidről se,Külön költöztél,akkor nem kell hazarohangálni a szoknyára, mert azt mondják és meg sértődnek,nem 16 vagy,most meg pasid tart el aki nagy pénzű,nagyon gyerek vagy még fejben,fel kéne nőni mielőtt költözünk,és párkapcsolatosat játszunk.. Otthonról meg nem pasihoz kell menekülni mert otthon nem hagynak élni,külön költözve se hagytak ezek szerint,mert nem mertél kiállni magadért,faxa h jogot tanulsz,de egy sampont se tudsz még kifizetni önállóan,nem mersz nemet mondani,munka nem nagyon akaródzik,és elvárod hogy anyu meg apu állja az önálló életed,tegye a feneked alá az albérlet árát.. Munka? Normális családba alap h elindítjuk a gyereket,de ott fel sem merülnek ilyen kérdések és szituációk és egy normális apa nem a felnőtt lányával akarna élni,gátolva a párkapcsolatát,mert nem ő rá vetíti ki a nő szerepet. Nálatok valami nagyon nincs rendben és ez nem mai probléma hanem mélyebben vannak gondok .
2021. jan. 20. 21:06
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!