Normális az, hogy a szüleim nem fizetnek semmit az albérletbe, se az ételbe?
Sziasztok!
22 éves egyetemista, elvált szülők lánya vagyok.
A barátommal együtt vagyunk 5 éve és nagyon szeretjük egymást. Nagton nehéz helyzetben voltunk az utóbbi időben, amiért lassan egy éve összeköltöztünk, kibéreltünk egy lakást. Sajnos nem tudtuk úgy élni, hogy 3 naponta mentünk vagy édesapámékhoz, vagy édesanyhoz, vagy az ő szüleihez. A kocsiban volt majdnem a ruhás szekrényünk, táskákban tartottuk a ruháinkat mert mindenki megvolt sértődve ha mondjuk eltelt 3-4 nap és nem mentünk hozzájuk. Tehát 3 napot itt, hármat ott és hármat amott. Utolsó évem az egyetemen, tanulni így nem lehetett, sőt élni sem.
Nagyon jól megvagyunk az albérletben, nagy a barátom fizetése szóval nem az van, hogy élünk egyik napról a másikra, de mégis bűntudatom van és nem látom helyesnek, hogy csak ő fizet mindent. Kb ő tart el. A szüleim annyi pénzt adnak, hogy tudok venni magamnak egy dezodort, egy sampont és egy pár zoknit. A nyáron dolgoztam, próbáltam amennyit tudtam én is fizetni, de most egyetem idő alatt nem tudok, pedig próbáltam. A barátom nem mond semmit ezzel kapcsolatban, de akkor sem látom normálisnak.
Édesapám egyszer-egyszer ilyeneket mondd "fizesse, ha maga mellé költöztetett, jó lett volna neked apád mellett is lenni" l, de nem veszi észre, hogy az úgy nem volt élet.
Ez így normális ti úgy gondoljátok? Mert szerintem nem, de lehet én tévedek. Bár az ételbe vagy a közköltségbe adnának valamit.
Köszönöm!
Ha már elég nagylány vagy hogy külön lakj a szüleidtől egy pasival, akkor elég nagy vagy dolgozni is.
Nem halnál bele, próbáld ki.
Persze, az nem normális, vagy legalábbis nem szerencsés, ha valaki abszolút semmit nem kap.
Szerencsére esetedben nincs így, mert saját magad írtad le, hogy kapsz pénzt a szüleidtől.
A barátod meg az a pasas, akinek a nyakára költöztél. Vele élsz, nem a szüleiddel, innentől az ő dolga, hogy akar e eltartani, nem a szüleidé.
Még egyszer: ha ciki kitartottnak lenni, akkor nem kell felnőttesdit játszani anélkül, hogy az anyagi hátteret te magad tudnád biztosítani.
Már bocsi, de neked mire is kell költeni a személyes dolgokon túl? Ha mindig vagytok valamelyik szülőnél, kajára nem kell költeni, de nagyon rezsire se. A barátod bérli a lakást, ha tudta hogy 0 a bevételed és úgyis maga mellé költöztetett, akkor elvileg egyedül is fenn tudná tartani.
Tudsz felvenni diákhitelt, ha nincs pénzed, illetve dolgozni is elmehetnél. Nekem pl pont az utolsó 1-2 félévem volt olyan szellős, hogy volt időm melózni is a tanulás mellett.
A másik, hogy le kéne szakadni a szülőkről, bár amíg kislányként viselkedsz, úgyis fognak kezelni, hiszen azt is sérelmezed, hogy nem támogatnak eléggé. De már ne is haragudj ez is jogos reakció tőlük, hiszen egy másik emberre utalva élsz, nincs semmid. Szóval jól látod a problémát saját egzisztenciát kell építeni, de ne arra alapozz, hogy anyukádék finanszírozzák, hogy te külön költöztél.
"Ismétlem, juniúsba befejeztem az egyetemet és kezdek is dolgozni."
Tehát tavaly június óta még nem dolgozol??!
#53 Most, hogy elköltöztünk nem jövünk- megyünk, ez akkor volt amikor még nem együtt laktunk.
#54 Ősz óta nem dolgozom mióta megkezdődött az egyetem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!