Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális, hogy fizetnem kell?

Normális, hogy fizetnem kell?

Figyelt kérdés

22 éves vagyok, kötelező volt mennem fősulira( ha akartam ha nem) anyumék hatására, de bármilyen formába is szerettem volna suli melett vagy csak hétvégén dolgozni nem engedték!!! Most utolsó éves vagyok, covid végett online óráimat megtudtam oldani úgy, hogy heti 3,5napot dolgozzak( diákmunka, havi 140000ft, napi 100km -5000ft naponta csak a benzinem munkába). Haza csak alunni járok kb. Kajám munkába veszem magamnak...erre fő kaptam egy listát villany, gáz, internet, tv(nincs tévém...es egyáltalán nem nezek tévét, valamint időm sincs), hétvégi pénz(ez nemtudom mit takar). Erre kérnek 1 hónapba 50 000ft. Normális? sulis vagyok még...és azért mentem el erőszakkal dolgozni mellette hogy juniusba államvizsga után eltudjak költözni a parommal..de így még arra sem tudok nagyon sporolni... mi a véleményetek? szülők?

köszönöm

2021. márc. 16. 00:17
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
65%
Szerintem kicsit sok az 50K erre... Meg az sem valami jó, hogy 100kmt ingázol... Amúgy tényleg így írsz, vagy imitálod a tájszoulást?
2021. márc. 16. 00:26
 2/36 anonim ***** válasza:
82%

Lehet csak én vagyok vidéki gyökér, de ebben semmi nemű tájszólást nem véltem felfedezni.

Hogy a kérdésre is válaszoljak: Szerintem nem normális.

2021. márc. 16. 00:40
 3/36 anonim ***** válasza:
94%

Jól értem hogy havi 140 ezret keresel, amiből naponta lejön 5 ezer a benzinre? Tehát akkor marad belőle 60 ezred, mert 80 elmegy benzinre? Nem túlságosan megérős. Szerintem hagyd az egészet a fenébe, ha 50 ezret elkérnek a 60-ból, akkor 10 ezerért nem éri meg dolgozni 1 hónapot. Ha nem dolgozol, akkor nem is fognak kérni tőled pénzt. Vagy legrosszabb esetben kiraknak az utcára. Majd kiderül.

Amúgy meg számold össze, hogy mennyi a saját rezsid. Vizet pontosan meg tudod határozni, mutatja a vízóra, villanyt is jól meg lehet tippelni. Gázt is, hogy mennyit főzöl, stb. Ha megvan a végösszeg, akkor közöld velük, hogy ennyit tudsz fizetni.

2021. márc. 16. 00:48
 4/36 anonim ***** válasza:
54%

2-es: alunni, erre fő (fel)

amugy sok, es ge_ciseg toluk random x összeget elkérni, ugyh valoszinu sokkal kevesebbet fogyasztasz. de ez a diákmunka se éri meg túlzottan. ennél tudsz talalni jobbat.

(amugy meg szülők, legyszi ne küldjétek el a gyereket egyetemre/fosulira/akárhová ami munka, azert hogy utana penzt kerjetek el tole, mert otthon lakik. normalis esetben alig lehet diakmunkazni felsőoktatás mellett, jo most en is tudok, mert online vagyunk, de egyebkent esélyem se lenne, olyan kevés idom lenne mellette. szoval ennek tudatában “kenyszeritsetek” ra a gyereket, hogy utana nem biztos h minden hónapba kicsettint nektek 50k-t)

2021. márc. 16. 00:54
 5/36 anonim ***** válasza:
42%
ami nem munka*
2021. márc. 16. 00:55
 6/36 Nihan Sezin2 válasza:
95%
Szerintem abból az 50.000 forintból már szobát is tudsz bérelni
2021. márc. 16. 01:44
 7/36 anonim ***** válasza:
77%

Miért nem jársz busszal, ha ilyen drága a bejárás?

Az kb egy hónapra lenne 5ezer..

Illetve honnan van autód, ha eddig nem dolgoztal?

Biztos úgy van minden, ahogy leírod?

2021. márc. 16. 02:52
 8/36 anonim ***** válasza:
88%

#7 Havi buszjegy nem 5ezer,nem tudom honnan gondolod

én 40 km utazok oda vissza összesen 80km

Buszbérlet 35 ezer Ft kerül, a benzin ha autóval mennék kerül 40 ezer Ft

Hát hidd el én az autót választottam, mert kocsival 20perc alatt bent vagyok,busz meg átmegy 5 falun beérek 1 órával később,napi 2 órát elvesz az időből.

Kérdező szerintem havi 50e az sok, kérd meg mond el a szüleidnek,hogy te félre szeretnéd tenni a pénzt költözésre,ha nem akkor 22 éves vagy miért nem mész át a párodhoz ? Ha lehetséges

2021. márc. 16. 05:07
 9/36 anonim ***** válasza:
91%
100km 5e? Milyen autó ez?
2021. márc. 16. 05:10
 10/36 anonim ***** válasza:
83%

Nekem a napi 5 sántít benzinben. Az közel 11 literes fogyasztás lenne 100as benzinből. Már felmerül bennem a kérdés, hogy a vezetési képességed nem megfelelő, vagy 1.3as ladád van. Próbálok naiv lenni és nem belegondolni, hogy alád raktak valami puccos 4 karikát vagy telepi bmwt. Ugye 3,5 napot dolgozol az elvileg 28 óra szintén naiv leszek mondom azt hogy heti 3 napot pároddal vagy, bár szerintem kevesebbet, de heti 3 nap is 72 óra. Ez még mindig csak 100 óra a 168ból. Ha elvileg igaz, amit mondasz, és csak aludni jársz haza, és nem a barátodnál alszol akkor az további 56 óra. Tehát heti 12 órádnak nincs meg a helye. Vagy talán igen az utazási idő.

A levezetés után összegezve, az 50 ezer forintot alaptalannak tartom, még a 20 is erős. Otthon nem eszel, villanyból használsz max 5kW-ot már sokat mondok vele. 5kw barátok közt is 250-350Ft max. Ezen felül fürdesz. Figyelj nem tudom mennyi víz megy el egy tusolásra. Mondok egy 20 litert talán nem lövök messzire. 600 liter egyszerű matekkal. Most néztem meg 758/m3. 0,6x758 = 455.-. Tehát láthatod még azzal a 20 ezerrel is jócskán túl lőttem. A te általad leírtak alapján az otthon tartózkodásod díja legrosszabb esetben is 805Ft-ba kerül a háztartásnak. Ez az összeg akkor rúghat feljebb, ha a tusfürdő közös, vagy a fogkrém, vagy mosogatószer. Esetleg, ha a ruháidat is kimosod otthon. Egy tusfürdő egy ezredes, egy jobb fogkrém 1500 papír, mosogatószer 500-600, budi papír 500. Ezen felül mosószer, hát kinek mi én az Aldis tandil folyékony mosószert használom az 1400-1600. Egy mosás nagyjából 60-70 liter víz, és nem több mint 2kW áram. Tehát durván egy mosás is benne van 250-300Ftban. Ha minden tételt összeadok: 8400Ft (heti 2 mosással). De akkor mindenen osztozol és Te veszed meg. Ja bocs a fűtést nem számoltam bele. Nem tudom mivel fűtötök. Nekem távfűtés van, az havi 13. Ha még azt is kisarkítjuk, hogy napi 8 órát otthon melegszel az 1625Ft. De mivel nem csak Te melegszel otthon ebben az időben, hanem más is, akkor tegyük fel, hogy nincs tesód csak hárman vagytok. Ez a "legrosszabb" eset. Akkor az 1625 három fele megy: 542Ft. Ha fával fűtötök, ott is egy m3 fa hasított haza szállított legyen 40000Ft. 1m3 fa az nagyjából 10 mázsa. Hát mi anno napi 50kgval fűtöttünk, de leszögezem nekünk két szintes házat kellett kifűteni. Extrém hideg esetén használtunk csak ettől nagyobb mennyiséget. Egy hónap akkor 1,5m3 fa. Mi általában napi 8 órát fűtöttünk aktívan. 9-17 vagy 10-18 között (nagyszülők). Na már most 1,5m3 fa az 60000. Naponta az 2000. De Te szintén 8 órát alszol otthon így a 2000 egy harmadát veszed igénybe, amely 667Ft. Szerintem mindent részleteztem és számításba vettem, de nekem nem jött ki 9100Ftnál több. Még rászámolok egy áfát is, amilyen sóherek a szüleid. 11.557.- ennyi pontosan.

Ezt a részletezést szépen mutasd meg a szüleidnek! És ha megmutatod, olvassák el azt is itt a végén, hogy szégyelljék magukat, hogy a gyerekükből akarnak meggazdagodni, pláne azt, hogy amikor dolgozni akart menni, megtiltották, most meg tartanák a markukat a tandíjra, már ha nem állami támogatott a gyerekük!

2021. márc. 16. 05:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!