Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogosan haragszanak szüleim?

Jogosan haragszanak szüleim?

Figyelt kérdés

Annyit mondtam nekik, h nem akarok hazaadni, amúgy náluk lakók.

Ezen megharagudtak és mondtak h menjek a penzemmel máshova oda ahova akarok.

Normális dolog ez?

24 éves lany

2021. márc. 6. 12:50
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
54%
24 évesen már kiraktalak volna :)
2021. márc. 6. 13:16
 12/36 anonim ***** válasza:
80%
Én fiatalabb vagyok mint te, és én szó nélkül havi 50-et beleadok a közösbe, ennyiben egyeztünk meg. Amíg tanultam addig nem kellett, de mióta teljes munkaidoben dolgozom, azóta én is ugyanolyan felnőtt, kereső ember vagyok, mint ők. Abba nem gondoltál bele esetleg, hogy csak havi 40-50 lehet a MINIMUM, amit megeszel? És gondolom anyud főz, a házimunka is felesben megy, tehát nem vagy magadra utalva teljesen. Ha egyedül fogsz élni, a 60-nak a kétszeresét fogod elkolteni csak arra, hogy élj. Szerintem örülj, amíg otthon tudsz maradni, főleg ha amúgy jó a viszonyod a családdal. Így van a legtöbb esélyed spórolni egy saját lakás önerejére pl. Mellesleg csak úgy kérdezem, hogy ha nem tervezel egy darabig elkoltozni, akkor mit várnál, hogy harminc éves korodig ingyen eltartsanak? Felnőhetnél végre, jézusom...
2021. márc. 6. 13:21
 13/36 anonim ***** válasza:
31%

Havi 60 mondjuk szerintem kicsit sok.

De illene adnod, igen. Hiszen eszel, iszol, égeted a lámpát, használod a vizet, stb.

2021. márc. 6. 13:23
 14/36 anonim ***** válasza:
37%
Mondjuk en szulokent nem is kernek semmit. Had gyujtson mar a gyerek, hogy elkezdhesse a sajat eletet. Amig nem keresett, addig is adtam neki enni. De persze egybol le kell húzni a gyereket hogyha elkezdett dolgozni...
2021. márc. 6. 13:25
 15/36 anonim ***** válasza:
41%
#14 nekem is pont ez jutott eszembe. De ha már kérnek, akkor fizesse ki azt a 60at, azzal is jobban jár, mintha kibas,nák, mint itt egyesek. De teljesen egyetértek veled..
2021. márc. 6. 13:27
 16/36 anonim ***** válasza:
84%
Nekem nem kellett hazaadni semmit, tehát nem volt úgy megbeszélve, hogy havi x forintot leadok a szüleimnek. Viszont simán kifizettem egy-egy nagybevásárlást, vagy ha jött egy közüzemi számla, és pont én vettem ki a postaládából, akkor rögtön fizettem is be online (aztán ráírtam, hogy fizetve, nehogy a szüleim is befizessék).
2021. márc. 6. 13:32
 17/36 anonim ***** válasza:
85%

Talán mert te megtehetted?

Mert nyilván nem a zálogba kell hordanod a családi ezüstöt, hogy a minimálbéredből eltartsd a makkegészséges, kitaníttatott, teljes munkaidőben dolgozó felnőtt magzatodat!

Amellett nevelésileg sem egy aduász ez a szülői mentalitás!

Igenis járuljon hozzá a "gyerek" az élethez, aztán legfeljebb ha megengedheted magadnak, akkor összegyűjtöd neki (nem kötve az orrára!) és amikor önállósodna, akkor átadod neki!

2021. márc. 6. 13:42
 18/36 anonim ***** válasza:
94%

24 év után a szüleid is szeretnének végre magukra is egy kicsit költeni, és nem téged etetni. Jogos a kérésük.

Mondjuk nem így kéne kommunikálni, hanem leülni, megmutatni, nézd, ennyi jön be, ennyi ki, nullára futunk, mínuszban vagyunk, ennyit tudunk csak félretenni (pedig gyűjtenénk idősebb korunkra..), stb

Ez a vagy adsz 60 ezret, vagy fel is út, le is út nem jó kommunikáció

2021. márc. 6. 13:49
 19/36 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem evidens hogy haza adsz nekik ha már ott lakók náluk.En 32 éves férfi vagyok,a szüleimmel élek és hazaadok nekik
2021. márc. 6. 13:55
 20/36 anonim ***** válasza:
79%
A Kerdezo ingyenelo parti ezek szerint!
2021. márc. 6. 14:06
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!