Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Homofób szülő, hogy reagálhat?...

Homofób szülő, hogy reagálhat? Lehet, hogy megváltozik?

Figyelt kérdés
Az apám homofób az anyám nem. Én transznemű vagyok (FtM) azaz lánynak születtem de fiúnak érzem magam emellett a fiúk jönnek be. Anyámnak elmondtam de nem tarja tiszteletben a dolgot és nemrég elköltöztünk és a szomszédoknak úgy beszélt rólam, hogy a "kisaszony" nyelzőt használta. Meg egyszer kérdezte, hogy ugye nem lesz műtétem én meg mondtam, hogy 1 mindenképp lesz. Erre hamar kitalálta, hogy az a mellműtét és kérdezte miért nem elég ha fiúsan öltözködök. Én mondtam, hogy mert nem egy fiúsan öltözködő lány akarok lenni, hanem fiú, erre fogta magát és kiment a szobából. Azt is szokta mondani, hogy imádkozik értem, viszont az nem tudom, hogy ezért vagy más miatt. Apám nem vallásos sőt hülyeségnek tartja. Anyám már sokszor megütött kiskoromba mert mondjuk nem tudtam a matekot mert szerinte lusta vaoltam vagy bármi másért is megütött. Szerencsére ez 10 éves korom körül abba maradt viszont még néha néha hátbaver vagy megpofoz vagy ököllel belém üt kettőt. Apám sose ütött meg csak fenyegetőzött vele. Ő nagyon homofób és nem tudom, hogy hogyha ezeket megtudja akkor mi lesz. Nem tudom, hogy szeret-e annyira, hogy túltegye magát rajta vagy olyan lesz mint anyám, hogy szerinte csak beképzelem, vagy teljesen kitagad és kb kidob a házból. Tudom, hogy nem tudjátok apám reakcióját megjósolni de mi a vélemémyetek és szerintetek mi lehet a reakciója?
2021. febr. 24. 07:03
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
94%
Nem fog jól elsülni.
2021. febr. 24. 07:32
 2/40 anonim ***** válasza:
39%

Nincs is értelme megjósolni, viszont az nem homofóbia, hogy nem állunk 100%-ig olyan dolgok mellé, amit nem támogatunk. Ha pedig így nézzük, akkor anyád a homofób, te meg a heterofób.

Inkább hagyjátok egymást békén és mindenki jól meglesz. Minek erőltetni ezt az egészet? Ha látod, hogy őket nem vonzza a dolog, akkor annak erőltetése csak sima provokáció. Ne nyomd le a torkukon!

2021. febr. 24. 07:40
 3/40 anonim válasza:
70%

Előszőr is, a te biztonságod a legfontosabb. Ha úgy érzed, bántanának és/vagy kiraknának otthonról, akkor jegeld a témát! Amíg fennáll bármelyiknek a veszélye, nem érdemes otthon erről beszélni. "Jó hír", hogy amíg nem fejezted be a tanulmányaid, nem kényszeríthetik, hogy elmenj otthonról.

Amennyiben amellett döntesz, hogy apádnak is beszélsz róla, akkor előtte keress valakit, akihez átmehetsz, ha olyan lenne.

A legjobbakat kívánom neked, remélem, nem lesz baj!🙏

PS: a későbbiekben még adódhat rá lehetőség, hogy elfogadjanak, voltak már ilyen esetek.

2021. febr. 24. 07:45
 4/40 anonim válasza:
45%
Második, ha neked az nem homofóbia (jelen esetben inkább transz), hogy az édesanyja szóban bántja a gyermekét, és olyanokat mond, hogy reméli megváltozik, akkor valami nagyon nincs rendben a fejedben. Szegény fiú semmit nem csinált, csak olyan akar lenni, amilyen. És a szüleinek kötelező lenne őt támogatni, mert mégis csak a gyermekükről van szó. Ha egyet értenek, ha nem. És itt nem csak arról van szó, hogy nem értenek egyet. Mert ha nem sértegetné az anyja a kérdezőt, akkor tényleg nem is lenne baj. De így? És miért heterofób a kérdező? Hol kötött bele abba, hogy emberek hetero életmódot élnek?
2021. febr. 24. 07:50
 5/40 anonim ***** válasza:
30%

Nekem mindegy, attól még nem fogja senki elfogadni ezt, mert minél erőszakosabban próbálja rábeszélni a másikat.

Ez a baj a heterofóbokban, nem tudják elfogadni a másik véleményét, ezért heterofóbok.

Mi soha az életben nem fogjuk ezt elfogadni normálisnak, úgyhogy nem is kell erőltetni. Menjetek a dolgotokra, éljetek fiúként, lányként, helikopterként, de a tanaitokat ne nyomjátok le a tokunkon.

Köszi.

2021. febr. 24. 07:52
 6/40 anonim ***** válasza:
35%
4# Azért ne hívd már fiúnak,baromira lánynak született.Emberek néha nézzetek már a lábatok közé.Baromi érdekes hogy mennyi meleg,transz meg mittudomén mi lett mostanság.Lánynak született,fiúnak érzi magát,fiúk jönnek be neki,olvasni is rossz.Tehát hetero csaj vagy csak elment az eszed...bocs nem megbántani akarlak.
2021. febr. 24. 08:29
 7/40 anonim ***** válasza:
56%

Hihetetlen, megbuktak szülőkènt.

Egy szülőnek nem az lenne a feladata hogy támasza legyen a gyerekènek? Hogy mindent meg lehessen velük osztani?

Ez olyan dolog,amin nem lehet változtatni, nem lehet kiverni az emberből. Tanulmányok is vannak erről.

Szerintem se erőltesd a tèmát. De erről nem te tehetsz,hanem ők.

Sajnálom :( ez a legrosszabb ,mikor ekkora szakadék van a szülő gyerek között

2021. febr. 24. 08:54
 8/40 anonim ***** válasza:
21%

Nem tudom hány éves vagy, tinikoromban én is fiú akartam lenni, de akkor még nem voltak ilyen címkék hogy transz meg valamilyen betűk. Így a szüleim sem csináltak nagy ügyet ebből, bár amúgy is sz*rtak rám.

A lényeg: nem voltam semmilyen más testbe született fiú, csak csúnya kamaszlány, aki így próbálta feldolgozni a nepszerutlenseget, és mikor saját keresetem lett es elkezdtem foglalkozni a kinezetemmel csinos nove tudtam válni és lassan megbaratkoztam a noisegemmel, azóta lett családom.

Szerintem nagyon károsak ezek a homo- címkék, először inkább várj hátha helyreallnak a dolgok benned. A szüleid is voltak tinik, ezert remélik, hogy neked is ez egy tinikori kilengés.

Kívánom is hogy csak ennyi legyen.

2021. febr. 24. 09:13
 9/40 anonim ***** válasza:
89%
Sztem jegeld. 18 alatt úgysem műtenek és csak a veszekedés megy miatta. Ha végre azt csinálsz, amit akarsz, akkor élj úgy, ahogy neked tetszik és ne érdekeljen mások véleménye. Műtsd magad amilyenre szeretnéd és ne érdekeljen a szüleid véleménye. Nem megérteniük kell (én sem értem) , csak elfogadniuk téged és továbbra is szeretniük, mert ugyan az az ember vagy. Nehogy azért szeressenek már, hogy vannak-e rajtad mellek pl.
2021. febr. 24. 09:26
 10/40 anonim ***** válasza:
46%

Rossz helyre írtál sajnos, ezen az oldalon is túltengenek a homofóbok.

Az a helyzet, hogy rosszul jöhetsz ki belőle. Bánthatnak fizikailag, kitagadhatnak, elzavarhatnak otthonról. Tudom, hogy nehéz, de sajnos egyes szülők csak addig szeretik a gyereküket, amíg az a gyerek beleillik az általuk elképzelt tökéletes eszményképbe. Amint kicsit is más, elborul az agyuk. Ne sodord veszélybe magad!

Ha elmúltál 16, menj el diákmunkázni, tedd félre a pénzt és amint befejezed a gimit költözz el! Koliba, közös albiba barátokkal, és utána önmagad lehetsz.

Sok sikert és boldogságot kívánok!

2021. febr. 24. 12:25
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!