Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Homofób szülő, hogy reagálhat?...

Homofób szülő, hogy reagálhat? Lehet, hogy megváltozik?

Figyelt kérdés
Az apám homofób az anyám nem. Én transznemű vagyok (FtM) azaz lánynak születtem de fiúnak érzem magam emellett a fiúk jönnek be. Anyámnak elmondtam de nem tarja tiszteletben a dolgot és nemrég elköltöztünk és a szomszédoknak úgy beszélt rólam, hogy a "kisaszony" nyelzőt használta. Meg egyszer kérdezte, hogy ugye nem lesz műtétem én meg mondtam, hogy 1 mindenképp lesz. Erre hamar kitalálta, hogy az a mellműtét és kérdezte miért nem elég ha fiúsan öltözködök. Én mondtam, hogy mert nem egy fiúsan öltözködő lány akarok lenni, hanem fiú, erre fogta magát és kiment a szobából. Azt is szokta mondani, hogy imádkozik értem, viszont az nem tudom, hogy ezért vagy más miatt. Apám nem vallásos sőt hülyeségnek tartja. Anyám már sokszor megütött kiskoromba mert mondjuk nem tudtam a matekot mert szerinte lusta vaoltam vagy bármi másért is megütött. Szerencsére ez 10 éves korom körül abba maradt viszont még néha néha hátbaver vagy megpofoz vagy ököllel belém üt kettőt. Apám sose ütött meg csak fenyegetőzött vele. Ő nagyon homofób és nem tudom, hogy hogyha ezeket megtudja akkor mi lesz. Nem tudom, hogy szeret-e annyira, hogy túltegye magát rajta vagy olyan lesz mint anyám, hogy szerinte csak beképzelem, vagy teljesen kitagad és kb kidob a házból. Tudom, hogy nem tudjátok apám reakcióját megjósolni de mi a vélemémyetek és szerintetek mi lehet a reakciója?
2021. febr. 24. 07:03
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
19%
Imádom hogy fiúnak érzi magát, de fiúzna. Szimplán ő fiús lány. Van ilyen, nem a nőies fajta, de ő azt hiszi akkor már transzi... Sajnos ez a mai divat, ami 29 év alatt eljutott ide is Amerikából. Ha a fiúkat szereted akkor nem vág más csak nem szeretsz csajos lenni. Persze ilyenkor az ember magával nem elégedett és azt hiszi a műtét segít, de ha magaddal nem vagy elégedett akkor mindig kell majd egy újabb műtét....
2021. febr. 24. 20:04
 22/40 A kérdező kommentje:
Igen elég fiúsan öltözködök de inkább hihet leszbikus lánynak mint transz palinak. Egyébként elvégzem a középsulit és ott leszek 19-20 évesen akkor még plusz az egyetem és én már 17,5 éves korom körül el akarok járni pszichológushoz és/vagy pszichiáterhez, hogy meglegyen a szakvélemény és elkezdjem a hormonokat 18 évesen(bár nem nagyon tudom meddig tart a folyamat). Viszont egyetem/középsuli alatt ha dolgozok is nem hiszem, hogy annyi pénzre szert tudnák tenni amivel fent tudnám magam tartani egy albérletben. Bár a szüleim csináltak lakáskasszát és azt 18 évesen megkapom de nem tudom, hogy ott mennyi pénz van és meddig elég az a pénz. Illetve szobát is kivennék de nem tudom mennyire fogadnának jól és jelenleg baráti köröm sincs hanem csak idővel fogom tudni kialakítani. Egy év múlva jobban át fogom látni a dolgokat de addig is bizonytalanságba fogok szenvedni.
2021. febr. 24. 20:09
 23/40 anonim ***** válasza:
40%
#21 ez nem plasztikai műtét. Itt nem az a lenyeg hogy jajj nem tetszik az orrom, megcsinaltatom. Az hogy nem vagy onazonos, nem erzed magad annak, amit a tested mutat, nyilvan ezt mi, akik nem vagyunk transznemuek, nem érthetjük, de mondjuk ha lanynak erzed magad, akkor nem szivesen élnél egy himbilimbivel. Ha nem tetszik, minek kommentálsz? Vmi nagy befolyással lesz rad, hogy a masik hogy műteti meg magat, vagy irigykedsz, h nekik telik ilyenre?
2021. febr. 24. 20:11
 24/40 A kérdező kommentje:

Akkor elmondom, hogy volt egy időszakom amikor azt hittem leszbi vagyok vagy pánszex de azért mert még kerestem a helyem. Most megtaláltam és ez igazán én vagyok és nem hiszem, hogy el fog múlni

2021. febr. 24. 20:11
 25/40 anonim ***** válasza:
68%
Attól függ mit mond a szexuál pszichológus. Ismerősöm is transz és megállapították nála, hogy lelki eredetű és csak megfelelési kényszer miatt akart más lenni. Ott hagyta apja cégét, megtalálta álmai melóját és már nem akar női ruhában lenni. Rájött, hogy csak boldogtalan volt amíg otthon élt és nem volt magával elégedett. Ezért más személy akart lenni, mert ott elmenekülhetett önmaga elől. Azóta felesége van és gyereke.
2021. febr. 24. 20:38
 26/40 anonim ***** válasza:
18%
#25... hat azert nem lennek a felesége inkabb..
2021. febr. 24. 21:14
 27/40 anonim ***** válasza:
42%

26:

Mert mennyivel jobb egy volt drogos/alkoholista vagy börtön töltelék férj :)

Azokat miért fogadják el, ha már meggyógyultak? Itt is ez állt fenn, hisz begyógyult a lelki sérülése, ennyi és semmi több. Jobb lett volna, ha hetero végig,de cserébe full depressziós és végül fizikailag vagy lelkileg bántalmazza a családját?

2021. febr. 24. 23:07
 28/40 anonim ***** válasza:
100%

A 22-es válaszod alapján nagyjából 15-16 éves lehetsz.

Szerintem nyugodtan várj még 3-4 évet, hogy kiderüljön mi is vagy valójában, mert amiket ideírtál abból világosan kiderül, hogy magad sem tudod.

A te korodban még bármi lehet, de első lépésben mindenképpen kellene neked egy pszichiáter, aki foglalkozna az alap mentális állapotoddal és majd amikor eljön az ideje - ami NEM a pubertás kor eleje - majd átsegít a katyvaszon. Bár érettebben már neked sem lesz ennek a tisztába tevése gond.

2021. febr. 25. 08:36
 29/40 anonim ***** válasza:
27: nem ugy ertettem, en támogatom oket :D csak nem tudom, nekem fura erzes lenne, hogy a férjem egykor no akart lenni. Másrészt meg igy akkor nem transz, nem tudom miert irtad azt.
2021. febr. 25. 13:19
 30/40 anonim válasza:
Semmi bajom nincs a melegekkel illetve a transz neműekkel! Nem tudok érdemben a kérdésre válaszolni,de nagyon érdekelne,hogy akkor hogyan él egy "fiúslány" nemi életet? Tök hülyének érzem magam ezzel a témával kapcsolatban! Valaki felvilágosítana,ha nem nagy kérés?
2021. febr. 25. 13:26
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!