Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Homofób szülő, hogy reagálhat?...

Homofób szülő, hogy reagálhat? Lehet, hogy megváltozik?

Figyelt kérdés
Az apám homofób az anyám nem. Én transznemű vagyok (FtM) azaz lánynak születtem de fiúnak érzem magam emellett a fiúk jönnek be. Anyámnak elmondtam de nem tarja tiszteletben a dolgot és nemrég elköltöztünk és a szomszédoknak úgy beszélt rólam, hogy a "kisaszony" nyelzőt használta. Meg egyszer kérdezte, hogy ugye nem lesz műtétem én meg mondtam, hogy 1 mindenképp lesz. Erre hamar kitalálta, hogy az a mellműtét és kérdezte miért nem elég ha fiúsan öltözködök. Én mondtam, hogy mert nem egy fiúsan öltözködő lány akarok lenni, hanem fiú, erre fogta magát és kiment a szobából. Azt is szokta mondani, hogy imádkozik értem, viszont az nem tudom, hogy ezért vagy más miatt. Apám nem vallásos sőt hülyeségnek tartja. Anyám már sokszor megütött kiskoromba mert mondjuk nem tudtam a matekot mert szerinte lusta vaoltam vagy bármi másért is megütött. Szerencsére ez 10 éves korom körül abba maradt viszont még néha néha hátbaver vagy megpofoz vagy ököllel belém üt kettőt. Apám sose ütött meg csak fenyegetőzött vele. Ő nagyon homofób és nem tudom, hogy hogyha ezeket megtudja akkor mi lesz. Nem tudom, hogy szeret-e annyira, hogy túltegye magát rajta vagy olyan lesz mint anyám, hogy szerinte csak beképzelem, vagy teljesen kitagad és kb kidob a házból. Tudom, hogy nem tudjátok apám reakcióját megjósolni de mi a vélemémyetek és szerintetek mi lehet a reakciója?
2021. febr. 24. 07:03
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
41%

Azért írtam annak, mert akkor azt hitte.Az más, hogy közben kiderült nem az. Igen szerintem is fura, de a felesége a lelkét szereti és hát lássuk be mindig papolják, hogy nem a külső számít, van akinél pedig ez tényleg igaz.

Ettől függetlenül,hány olyat ismerek ahol a csaj leszbikus lett, aztán kiderült csak félt a férfiaktól stb. Sokszor az emberek nem is tudják micsodák csak nem néznek mélyen magukba és ilyenkor hibásan félrediagnosztizálják a saját problémájukat. Egyszerűbb pl. más nemet játszani, mint szembesülni azzal, hogy nem szeretjük azt akik vagyunk.

Itt is mitől lesz transzi, ha közben ugyanúgy a fiúkat szereti(és tudom, hogy ettől még lehet transz, csak én akkor már nem sorolnám ilyen kategóriába, ha úgyis ahhoz a nemhez vonzódik, amihez eleve is vonzódnak)? Akkor inkább metroszexuálisnak nevezném, aki nem szeret lányos lenni és jobban szereti a férfias viseletet.

Tudom hivatalosan mit jelent, de szerintem ezt a sok gender dolgot túlbonyolították, mert szerintem közel sincs annyiféle, mint amennyi manapság létezik.

Egyszerűbb kijelenteni valamire, hogy "én nem tehetek róla, mert ez és ez a genderem", minthogy belássa igenis lelki sérülésről van szó. Ám mivel a lelki sérülés gyógyítása rögösebb úton vezet, ezért egyszerűbb kijelenteni" jaj ez génhiba".

A kérdező sincs még 18 éves, szerintem fogalmam sincs róla mit akar igazán. Majd pár év múlva kiforr mi is ő valójában.

Megjegyzem 18 évesen már lekéstél a hormonkezelésről kérdező, azt már rég el kellett volna kezdeni, hogy igazán nagy változás menjen végbe.Persze lesz változás, de nem leszel igazán férfias külsejű.Sajnos azt tizenévesen vagy még hamarabb kezdik. Az más, hogy szerintem olyan fiatal gyereknél nincs joga a szülőnek eldönteni a nemét, főleg, hogy akkor a hormonhiánya miatt még nem is tud kialakulni a nemisége.

2021. febr. 25. 13:30
 32/40 A kérdező kommentje:
#31 egyébként a hormonkezelést csak 18 évesen lehet elkezdeni és ott van mondjuk Fajt Alex aki hoszon valamennyi évesen kezdte el és eléggé férfias.
2021. febr. 25. 14:34
 33/40 A kérdező kommentje:
Egyébként az se tudom, hogy hova menjek pszichiáterhez aki ilyen eseteket fogad
2021. febr. 25. 14:39
 34/40 anonim ***** válasza:
Van pszichológus kereső, ahol az ember névtelenül felírja mire keres pszichológust, ekkor jelentkezik pár szakember akik önéletrajza alapján lehet választani. Ha más nem segíti a transzneműség feldolgozását.
2021. febr. 25. 15:32
 35/40 A kérdező kommentje:
Ott a gyermek pszichológus/pszihiáterre menjek rá? Mert nemtudom, hogy ez jó e vagy valami
2021. febr. 25. 15:43
 36/40 A kérdező kommentje:
Ja csak most találtam meg a Nemi identitást
2021. febr. 25. 15:46
 37/40 anonim ***** válasza:
Konkrétan le lehet írni a problémát, ez alapján jelentkezik valaki. Legalábbis én ilyet találtam annó.
2021. febr. 25. 15:48
 38/40 A kérdező kommentje:
Amit találtam pszichológus kereső ott csak annyi van, hogy merre felé keresel és, hogy mi a bajod. Én meg eggyett talaltam de az csak a 18 életévét betöltött személyekkel beszél. Illetve vidéken nem olyan egyszerű ez a dolog
2021. febr. 25. 15:59
 39/40 anonim ***** válasza:

Én nekem ez vált be, mi oldal.

[link]

2021. febr. 25. 18:00
 40/40 zuzuki ***** válasza:
33%
Undorodom ettől!Én fókának érzem magam és állandóan úszni akarok a mély tengerekben.Komoly problémáid vannak.NEm kell hinni annak,hogy ez normális.Normális az,ha pali vagy eszméletlenül izgulsz egy jó csajra....
2021. febr. 28. 11:45
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!