A szüleim miért akarják mai napig a legrosszabbat nekem?
Kérdező, szerinted más nem annyiból (vagy kevesebből) gazdálkodik mint te?
Itt nem azzal van baj hogy nem vagy milliomos, a legtöbben nem azok.
Hanem azzal hogy míg más a gyerekeit tartja el ennyiből, szűkösen de függetlenül, addig te mamahotelezel közel a harminchoz.
Össze sem hasonlítható a kettő.
A legnagyobb baj mégis ezzel a folyamatos rinyálással van. Te vagy az áldozattípus aki mindenre és mindenkire rákeni a helyzetét, csak nehogy felelősséget kelljen vállalnia a saját életéért. Ezért kapsz ennyi támadást. Mert az ilyen emberektől sokaknak kinyílik a bicska a zsebében.
A te döntésed hogy leadod otthon azt a pénzt, vagy felnőtt ember módjára különmész és te magad oldod meg belőle a kaját. Ahogy a korosztályod teszi.
De persze gondolom sokkal egyszerűbb ha anyuka főz neked, meg mossa a gatyáidat.
mar reg elvegeztem volna egy nevesebb egyetemet jobb szakkal
hű, de képen törölnélek...
Egy pü-szv szak pl 3150e alapképzésben. Ha 3millának a seggére tudtál verni a marketing miatt, akkor a dh-ból mehettél volna normális szakra is, elég sok elvégezhető ebből a pénzből. Vagy esetleg miért nem tanultál úgy, hogy bekerülj normális szakon állami helyre? Na, mesélj, erről miért a szüleid tehetnek?
de ő nő es van pasija aki eltartja.
elmész te a fenébe, hülye troll.
Még mindig az van hogy 200 ezerből NEM lehet megélni Pesten. Mondjatok olyan munkákat ahol egyből fizetnek 600 ezres nettót és megyek is külön költözni. Jah hogy olyat nem tudtok? Csak szidni az embereket? Hát nagyon sajnálom.
CSak egy átlag Pesti árat mondok nektek mert látom nem vagytok képben:
Egy átlag 35 nm kis 1 szobás lakás havi bérleti díja 100-150 ezer ft körül mozog.
Havi rezsi mondjuk 30-35 ezer ft
Élelmiszer ár pláne most emelik a húsnak az árát is mondjuk legyen egy hónapban 70-80 ezer ft
Szórakozsára vagy edzésre vagy csak szimplán élni vagy gyűjteni vagy akármi legyen: 70 ezer ft
Diákhitel fizetése: 50 ezer ft
Ez igy összesen 320-400 ezer ft körül mozog. ÉS ha ezen felül még félreraknék egy saját laksára mondjuk havi 200 ezret akkor már máris jól kijönnék.
Ez így összesen 520 ezer ft jön ki akkor alsóhangon. ÉS ez egy átlagos életszinvonal.
Akkor kérdezem én hol fizetnek 500 ezer nettót? Hol fizetnek? Mert én sehol nem találtam csak ilyen 200-250 ezres fizetésű munkákat.
Amit felsoroltál az átlagon felüli életszínvonal.
Ha mindenki más meg tudja oldani átlag fizetésből (érted, azért hívják átlagnak, mert a legtöbb ember ennyit keres), akkor te is meg tudnád ha akarnád, csak te nem akarod. De nem baj, öregedj csak meg anyu szoknyája alatt, száradjon csak rád a szüzességed, ez hála az égnek a normális emberek életére nincs befolyással.
Amúgy miért akarsz a méregdrága Pesten élni, havi 200k-bol? Menekülnek onnan az emberek. Egyébként most a vírus miatt lejjebb is mentek az albérlet árak.
Amikor elődöntötted milyen szakra mész,nem néztél utána mennyit kereshetsz később? Vagy a szüleid döntötték el,hogy mit tanulj?
Sokan neki estetek, hogy életképtelen de írta, hogy bántalmazzák is,plusz még a pénzét is elszedik. Azért ezt ne keverjük már össze a mamahotelezéssel meg a lustasággal! Sokszor az ilyen emberekből sajnos tényleg roncsok lesznek felnővén..
Tudod én hol voltam 27 évesen? Külföldön.
A szüleim pénzügyileg nem tudtak támogatni. 15 évesen nyáron dolgoztam és szeptemberben 16 lettem így rendesen elkezdtem diákmelózni. 19 évesen elmentem állami egyetemre és ott tanultam közbe rendes munkám is lett. Introvertált személyiség voltam de elkezdtem kapcsolatokat kialakítani és munka mellett elég jól tanultam így mikor vége lett az egyetemnek felkeresett egy külföldi cég, hogy nem-e mennék oda és elintézik a kiutazást szállást és egyebeket. Én meg mondtam, hogy oké és kint éltem úgy, hogy 0 azaz 0 forintot kaptam a szüleimtől. Sőt még néha én támogattam őket anyagilag. Nincs lehetetlen csak te nem akarsz semmit se csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!