Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondjam el a szüleimnek...

Hogy mondjam el a szüleimnek hogy terhes vagyok? 17/L

Figyelt kérdés
Hogy mondjam el a szüleimnek hogy teherbe estem? Még nem tudom hogy megtartom-e vagy sem. Légyszi segítsetek, ti hogy mondanátok el?
2021. febr. 8. 12:13
 81/139 anonim ***** válasza:
90%

"Akkor miért is nincs joga a óz anyának megölni a már megszületett gyermekét? Hisz bizonyos esetekben az is szükséges lehet. (válás, anyagi csőd, betegség)"

Azért, mert a megszületett gyerekről más is képes gondoskodni, ezért nem áll fenn konfliktus az anya saját testéről való önrendelkezési jogával.

2021. febr. 10. 12:44
 82/139 anonim ***** válasza:
82%

Ha nem te írtad, minek veszed magadra és minek reagálsz?

Akkor véletlen valaki más is pont erre járt ugyanannyi százalékkal, mint a tied és el kezdte ecsetelni, hogy mindenkit meg kéne ölni, aki nem az ő beteg elveit vallja.

Ha szerinted ez normális hozzáállás, akkor nincs miről beszélni.

Amúgy nem tudom feltűnt-e, de nem az én vagy a szomszéd életéről és terhességéről van szó, hanem a kérdezőéről, aki DÖNTÖTT! Abortuszra megy, ennyi, vége. Te ti nem vagytok képesek elfogadni, neeeem, mindenáron, foggal-körömmel le kell tuszkolni a torkán, amit ti jónak láttok. Felnőtt embernek legyen már annyi tartása és esze, hogy képes elfogadni és tiszteletben tartani más döntését! Te akarsz már meglévő ember életekről dönteni és te akarod ráerőltetni másra a saját értékrendedet!

Te hiszed azt, hogy jogod van megszabni másnak, hogy mit kezdjen a méhe tartalmával és nem mi. Elegge fordítva ülsz a lovon. Ráadásul még iszonyúan tanulatlan is vagy, mert ismételten egy fejletlen, tudattalan, fájdalmat nem érző embriót hasonlítasz kifejlett, megszületett, érző, magától lélegezni képes emberekkel! 🤦🏻‍♀️ Vegyél már a kezedbe egy biosz könyvet, legalább életedben először, mert a sötétség ami árad belőled, az fájdalmas.

2021. febr. 10. 12:46
 83/139 anonim ***** válasza:
15%

"Azért, mert a megszületett gyerekről más is képes gondoskodni, ezért nem áll fenn konfliktus az anya saját testéről való önrendelkezési jogával."

Ha más is képes róla gondoskodni, akkor a kérdezőnek miért is tanácsoljátok, hogy menjen abortuszra?

2021. febr. 10. 12:46
 84/139 anonim ***** válasza:
77%

Most csak viccelsz ugye?? A kérdezőnek NINCS gyereke, ergo nincs akiről gondoskodni, még csak egy fejletlen embriója van, aki az ő testében tud kizárólagosan létezni, így ő dönt, ő pedig döntött.

Az ember MAGÁNAK szül és nem a szomszédnak, az anyjaeknak vagy egy idegennek! Más is képes róla gondoskodni igen, mert minden kifejlett szerve megvan, ami szükségeltetik az életben maradáshoz, de a szülein kívül senki más nem köteles gondoskodni róla! Vagy te hogy gondoltad, mindenki szül meztelen seggre, össze-vissza, majd random odaadja egy idegennek, hogy tessék, te is tudsz róla gondoskodni, én léptem?🤦🏻‍♀️

És a kérdező magától döntötte el, hogy abortuszra megy, tehát nem is értem miről beszélsz...

2021. febr. 10. 12:50
 85/139 anonim ***** válasza:
92%

A komment számával megjelölve vagy a kommentelő által írtak idézésével reagáltunk, tehát senki nem próbált összemosni senkivel! Először is.

Másodszor is, nem tudom feltűnt-e, de senki nem kérdezte a személyes kis magánvéleményedet az abortuszról, ugyanis a kérdés nem ez volt! Főleg senki nem kérte, hogy állj neki győzködni a kérdezőt, aki már döntött az abortuszról.

Vedd a kezedbe a biosz könyvet és közelebb kerülsz hozzá, hogy hol a határ. De aki teljesen, halálosan komolyan képes összehasonlítani és egy lapon emlegetni egy embriót egy emberrel, abba kár a szó, mert menthetetlen. Csak néhány egyszerű kérdést tegyél már fel magadnak: Egy kifejletlen embrió képes a nő méhén kívül életben maradni akar csak egy percig is? NEM. Egy kifejlett, megszületett ember? IGEN! Egy embriónak ki vannak fejlődve az életbenmaradáshoz elengedhetetlen szervei? NEM! Egy embernek? IGEN! Egy embrió tud magától lélegezni? NEM! Na és egy megszületett ember? Jé, IGEN! Érzed már az alapvető különbséget??

Vagy talán ha azt mondják választanod kell a már meglévő gyereked és a 8 hetes embriód közül, akkor nem automatikusan a meglévő gyerekedet mented? Ha a válasz nem, akkor valóban nincs az eg világon semmi, amiről beszélnünk kéne...

2021. febr. 10. 12:58
 86/139 anonim ***** válasza:
92%

86 Te szándékosan értetlenkedsz és vagy ennyire khmm...buta vagy valaki segít benne?

Azért, mert egy embrió és egy megszületett ember SOHA AZ ÉLETBEN NEM LESZ EGYENRANGÚ, azért! Mert egy embrió nem képes a nő testén kívül életben maradni, nincsenek kifejlődve a szervei, nem tud magától levegőt venni, 110%-ig a nőre van utalva, ellenben egy megszületett gyerek többek között tud levegőt venni, ami hasznos, tekintve hogy ez életfeltétel! Nem hiszem el, hogy valaki felnőtt ember létére ennyire mérhetetlenül tanulatlan legyen, hogy ne bírja ép ésszel felfogni az alapvető különbséget egy 8-9 hetes embrió/magzat és egy pl 2 v 20 vagy épp 60 éves ember között.

2021. febr. 10. 13:01
 87/139 anonim ***** válasza:
91%

Miután leírta, hogy végül döntött és abortuszra megy, nem mi álltunk neki gyilkosozni és győzködni arról, hogy a szöges ellentétjét cselekedje annak, mint amit akar.

“ Nyilván van különbség, mint ahogy egy egy éves, meg egy 20 éves között is. Ettől még nem lesz erkölcsös dolog elvenni egy életet.”

Te tényleg menthetetlen vagy! Eg egy éves és egy húsz éves között a büdös életben soha nem lesz olyan különbség, mint egy egy éves és egy embrió vagy egy 20 éves és egy embrió között!! Tekintve hogy mind egy 1 éves, mint egy 20 éves képes önállóan létezni a nő méhén kívül, képes lélegezni, vannak kifejlett szervei. Ellenben egy embrió soha, de soha nem lesz lépés ezek közül semmire sem, semmire, ami szükséges lenne az életben maradáshoz. Fel nem foghatom, hogy valaki annyira korlátolt legyen, hogy ezt a legalapvetőbb, legnyilvánvalóbb TÉNYT, ne tudja belátni magától. Szerintem erre még egy 5 éves is képes.

“Ezzel mit akarsz bizonyítani?”

Nem csodálom, hogy erre sem sikerült rájönnöd, fuss neki még egy párszor. Kapásból a megszületett gyerekét védi mindenki, mert teljesen egyértelműen ő előrébb való, mint az az embrió, ami életképtelenül a méhédben van! Ha nem lenne az, ha egyenrangúnak tekintenél egy életképtelen embriót és egy megszületett gyereket, akkor nem választanád kapásból a meglévő gyerekedet.

HOL kaptad meg, hogy tömeggyilkos vagy? Tanulj meg olvasni, továbbra is idéztünk attól a válaszadótól, aki ezt írta, ha nem te voltál, minek veszed magadra??

2021. febr. 10. 13:17
 88/139 anonim ***** válasza:
75%
Melyik kérdező vonta kétségbe a tömeggyilkos jelzőt??? Aki mindenkit a Dunába lövetne az mégis milyen jelzőt érdemel...????
2021. febr. 10. 13:27
 89/139 anonim ***** válasza:
23%

"Miután leírta, hogy végül döntött és abortuszra megy, nem mi álltunk neki gyilkosozni és győzködni arról, hogy a szöges ellentétjét cselekedje annak, mint amit akar."

Én nem gyilkosoztam le, arról hogy mások mit írnak, azért én nem vagyok felelős. Itt üzenném annak a szélsőséges egyénnek, hogy állítsa le magát, mert a viselkedésével csak lejáratja a kontra véleményen lévőket.

"Ha nem lenne az, ha egyenrangúnak tekintenél egy életképtelen embriót és egy megszületett gyereket, akkor nem választanád kapásból a meglévő gyerekedet."

Nem tekintem egyenrangúnak, mint ahogy egy fogyatékos csecsemő sem egyenrangú egy egészségessel. Hiszen a fogyatékos baba nem tud majd olyan minőségű életet leélni, mint az egészséges társa. (talán ellátni sem tudja majd magát) Ettől függetlenül nyilván igazad van, nem egyenrangú egy meg sem született magzat, egy megszületett csecsemővel. De ettől még nem lesz helyénvaló elvenni az életét. Értem, hogy szerinted igen, de én ezt csak nagyon speciális esetekben tudom elképzelni.

"HOL kaptad meg, hogy tömeggyilkos vagy? Tanulj meg olvasni, továbbra is idéztünk attól a válaszadótól, aki ezt írta, ha nem te voltál, minek veszed magadra??"

A 78-as írta, hogy én támogatom a tömeggyilkosságokat.

2021. febr. 10. 13:28
 90/139 anonim ***** válasza:
69%
Jó ég, miről maradtam le?
2021. febr. 10. 13:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!