Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Akkor vagyok hülye, ha elfogad...

Akkor vagyok hülye, ha elfogadom vagy akkor, ha elutasítom a szüleim anyagai támogatását?

Figyelt kérdés

A mostani helyzet (covid19) miatt munkanélküli vagyok, a szüleimen függök jelenleg, közben egyetemezek, munkát keresek és ezért eléggé szégyellem magam.

Most egy használt autó vásárlására van lehetőség, amit szívesen finanszíroznának a szüleim, de ettől méginkább egy lúzerek érzem magam, mert ugye eleve rajtuk függök.

Túlgondolom?

Fogadjam el, vagy hagyjam inkább az ajánlatot és álljak a talpamra, várjak 2-3 évet hogy majd magamnak vásároljam meg.

Tisztában vagyok vele, hogy ez nem egy nagy probléma, ennél nekem is vannak sokkal nagyobb gondjaim, de most mégis tanácstalan vagyok.

Ti hogyan döntenétek?

L/24

2021. febr. 7. 21:36
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
85%
fogadd el
2021. febr. 7. 21:40
 2/22 anonim ***** válasza:
50%
Ha nagyon gazdagok lennének a szüleim, akkor elfogadnàm. Ha nem annyira akkor ne
2021. febr. 7. 21:41
 3/22 anonim ***** válasza:
87%
Ha nem egy nagy értékű kocsi, nem fognak nélkülözni miatta, nem megy rá minden pénzük akkor igen.
2021. febr. 7. 21:59
 4/22 anonim ***** válasza:
70%

Mindig mindent elfogadtam, és mindig mindent felhánytorgattak. De nem bánom, inkább hallgattam a rizsa szöveget állandóan, de legalább megkaptam mindent. Hozzáteszem, mindig maguktól ajánlották fel, sose mentem oda hogy ez meg az kéne. Azután pedig hogy megvették, mindig jött a duma, hogy ezt meg azt vettek nekem és stb.

Ma már nem fogadok el tőlük semmit, mert önálló vagyok, nincs szükségem rá, és a lelkem is könnyebb így, hogy nem kell hallgatnom őket.

Ja és nem, nem házat kaptam, meg ehhez hasonló nagy dolgokat, de még ha az lett is volna, akkor sem illik ajándékot felhánytorgatni.

Én a helyedben elfogadnám.

2021. febr. 7. 21:59
 5/22 anonim ***** válasza:
78%
nyugodtan fogadd el, kit támogatnának, ha nem a gyereküket? A szomszédét?
2021. febr. 7. 22:01
 6/22 anonim válasza:
74%
Fogadd el
2021. febr. 7. 22:02
 7/22 anonim ***** válasza:
82%
Fogadd el nyugodtan. Ezt a mentalitást, hogy nem szabad semmit elfogadni a szülőktől és 100% önállónak kell lenni, különben nem vagy teljes értékű ember, ezt leginkább azok hangoztatják, akiket a saját szüleik nem tudnak/akarnak anyagilag támogatni és emiatt irigykednek másokra, akiknek ez megadatott. Nem te vagy lúzer, amiért támogatnak, hanem azok lúzerek, akik nem bírják feldolgozni azt a tényt, hogy ők nem olyan szerencsések ezen a téren és őket nem támogatják, és emiatt másokat bántanak. Tipikus magyar mentalitás, hogy ha nekem nem jó, akkor leszólom azt, akinek jó, hogy neki se legyen az.
2021. febr. 7. 22:12
 8/22 anonim ***** válasza:
79%

Nagyon lelkiismeretes lány vagy, hogy ez egyáltalán felvetodott benned. Fogadd el nyugodtan, ha ajánlják. Sztem te nem fogsz visszaélni később sem mások jóindulataval.

Szuleid tudják, hogy hamarosan úgyis lesz munkád, nem marad így örökre a dolog. 😊

2021. febr. 7. 22:15
 9/22 anonim ***** válasza:
34%

Jelen helyzetben nem fogadnm el, tekintve hogy egy autónak nem annyi az összköltsége, hogy megveszed. Mivel jelenleg nincs munkád, ezért nyilván fenntartani sem tudnád, azt is nekik kéne. Azt pedig nem lenne jogos elvárni, SZERINTEM.

Legfeljebb azzal a feltétellel fogadnám el, hogy MINDEN költséget, ami keletkezik felírunk és ha lesz munkám, visszatörlesztem.

2021. febr. 7. 22:20
 10/22 anonim ***** válasza:
28%

Fogadd el, mert ezek nagy előnyök, de ha van testvéred akkor készülj fel hogy ő kapja a szűlői lakást, te meg az autót. Szóval nem minden esetben jó. De az is lehet hogy autó nélkül is a testvéred fogja kapni. Ebben az esetben én most mondanám, hogy inkább a lakás.. De te tudod..

Az hogy luzernek érzed magad, az attól van hogy nem tanultál meg megküzdeni egy autóért, azaz a szüleid mindenben segítettek.

Kemény talajból küzdőképesebbek nevelődnek..

2021. febr. 7. 22:20
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!