Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Akkor vagyok hülye, ha elfogad...

Akkor vagyok hülye, ha elfogadom vagy akkor, ha elutasítom a szüleim anyagai támogatását?

Figyelt kérdés

A mostani helyzet (covid19) miatt munkanélküli vagyok, a szüleimen függök jelenleg, közben egyetemezek, munkát keresek és ezért eléggé szégyellem magam.

Most egy használt autó vásárlására van lehetőség, amit szívesen finanszíroznának a szüleim, de ettől méginkább egy lúzerek érzem magam, mert ugye eleve rajtuk függök.

Túlgondolom?

Fogadjam el, vagy hagyjam inkább az ajánlatot és álljak a talpamra, várjak 2-3 évet hogy majd magamnak vásároljam meg.

Tisztában vagyok vele, hogy ez nem egy nagy probléma, ennél nekem is vannak sokkal nagyobb gondjaim, de most mégis tanácstalan vagyok.

Ti hogyan döntenétek?

L/24

2021. febr. 7. 21:36
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!

Egyke vagyok, mindenképpen gyúrok arra, hogy visszaháláljam a szüleim támogatását.

2021. febr. 7. 22:26
 12/22 anonim ***** válasza:
93%

1.: Nekik nem hiányozna a lóvé?

2.: Vissza kell adnod, vagy elő diploma ajándék gyanánt megtarthatnád?

3.: KELL az a kocsi?

4.: Mibű tartod fent? szervíz, biztosítás, benzin, parkolás,...

2021. febr. 7. 22:27
 13/22 A kérdező kommentje:

1. Egy másik régebbi autójukat cserélnék le, amit nem használnak,fizetnének rá egy minimálisat. Anyagi helyzetük okés.

2. Anyukám is vezetné néha, mert neki is tetszik, nem kéne visszaadnom, de ha eljutok arra a szintre, hogy tudok segíteni nekik akármiben, akkor kérdés nélkül támogatom őket. (Most a "diploma ajándék"os résznél felmosolyogtam, mert eszembe sem jutott volna )

3. Sokat segítene a mindennapjaimban, még a lelkivilágomnak is, de nyilván nem halok bele, ha nincs, eddig is megoldottam. 6 éve van jogosítványom, ez lenne az első autóm, amikor volt rá lehetőség elutasítottam ugyanemiatt az érzet miatt.

4. Igen így munkanélküliség mellett neccesebb lenne egyelőre ezeket kivitelezni, ezért is filózom rajta, hogy egyáltalán megérdemlem e.

2021. febr. 7. 22:39
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Ha felajánlották akkor valószínűleg anyagilag nem teher nekik tehát nyugodtan elfogadhatod. Esetleg azt megmondhatod nekik, hogy nagyon örülnél a kocsinak de a fenntartása most kicsit nehézkes lenne, szóval amíg nincs munkád addig használja anyud.
2021. febr. 8. 00:09
 15/22 A kérdező kommentje:
Egyelőre nem tudja anyukám vezetni, mert mentális problémái voltak, amiből most kezd szerencsére felépülni. Eléggé durva volt ez a másfél év. Szerintem még hagyom ezt az autós témát. Köszönöm mindenkinek az pozitív-negatív véleményét.
2021. febr. 8. 00:47
 16/22 A kérdező kommentje:

- z

+ !

2021. febr. 8. 00:52
 17/22 anonim ***** válasza:
Én 0 bevételre nem vennék autót a helyedben, de te tudod.
2021. febr. 8. 06:49
 18/22 A kérdező kommentje:

Igen, igen, úgy döntöttem nem fogadom el.

Köszönöm a válaszokat!

2021. febr. 8. 11:01
 19/22 anonim ***** válasza:
Akkor vagy lúzer ha az itteni válaszok alapján éled az életed. 24 évesen már fontos lenne megtanulni döntéseket hozni. Te életed, miért fontos mások véleménye?
2021. febr. 8. 11:09
 20/22 A kérdező kommentje:

Jogos és őszinte válasz, de szerintem 24 évesen, de még 50 évesen is lehet rossz döntéseket hozni, soha nem leszünk tökéletesek. Kell egy kis megerősítés innen-onnan, mert a saját "belső hang" néha csak hátráltat a továbbjutásban, döntésekben.

Mivel társas lények vagyunk mindenkinek fontos másoknak a véleménye, persze nem mindig kell törődni velük.

Nem az itteni válaszok alapján élem az életemet természetesen, csak kíváncsi voltam az őszinte és ismeretlen véleményekre, mert nem szeretnék rosszul vagy felelőtlenül dönteni.

Ez az időszakom bárhogyan is nézve "lúzer"-nek tekinthető. :,D

De ez sem nem tart örökké :)

2021. febr. 8. 11:48
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!