Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ilyenkor mit éreznek a szüleim?

Ilyenkor mit éreznek a szüleim?

Figyelt kérdés

Középiskolás korú vagyok. Jól élünk, nem nélkülözünk, a tesóimmal sem nélkülözünk egy valamit kivéve: a kaját.

Van 2 autónk, mindenkinek van itthon laptopja és TV-je a szobájában, a ház is modern, nagyon jól néz ki.

Viszont ami a kaját illeti, az apám van mikor egész nap nem eszik, vagy csak pár falatot. A hűtő tele van, de mivel anyám cukorbeteg neki máshogy kell ennie és az ő cuccaival van tele a hűtő, így azokhoz mi nem nyúlhatunk. Van mikor én személy szerint úgy megyek el suliba, illetve online oktatás van akkor is, hogy egyszerűen a reggeli kimarad és ebédre tudok normálisan enni az iskolában, ha épp nem online oktatás van. Jól lakni nem is tudom mikor laktam utoljára, ha itthon vagyok, akkor állandó a haskorgás.

Bezzeg mikor vendégség van (szülinap, húsvét, karácsony, szilveszter-újév stb..), akkor tudunk normálisan enni.

Ráadásul mikor odavágják a szüleim, hogy miért nem eszünk rendesen, vékonyak vagyunk, akkor az elég rosszul esik, mert nem veszik észre, hogy semmi kaja sincs itthon. Ha meg ezt szóváteszem néha az a válasz, hogy most ezért nem fogunk elmenni a boltba, túlélem, ha ,,most az egyszer" nem vacsorázok.

Tudomásom szerint nincs semmilyen hitelünk, a szüleim pedig elég jól keresnek.

Miért nem ehetünk normálisan? Velük ezt nem lehet megbeszélni.

2021. jan. 31. 12:17
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem a világ végén éltek, akkor lehet házhoz is rendelni a bevásárlást, ha nem akarnak elmenni boltba.
2021. jan. 31. 13:00
 22/35 anonymousreview60 ***** válasza:
95%
A nemcukorbeteg gyerek is jóllakhat a mindenmentesből. Edd meg azt, majd a szüleid legközelebb többet főznek abból! A fejlődő szervezetnek ennie kell.
2021. jan. 31. 13:39
 23/35 A kérdező kommentje:
#15: Majd pont ilyen meséket lenne időm kiötölni. Reagálva rád, annyi, hogy apámon van pár kiló felesleg, amit le akar adni. Ha meg valaki tényleg zabál, az elhízik. Én nem zabálni akarok, csak néha egyet-egyet jóízűen enni, amennyi normális, hogy ne kongjon a hasam, ennyi.
2021. jan. 31. 16:07
 24/35 Savlekotő ***** válasza:
93%
Ezt otthon nem lehet megbeszélni?,de erre ma azt mondják család,eszem megáll..
2021. jan. 31. 16:13
 25/35 anonim ***** válasza:
19%

Azért középiskolás létére ennyire életképtelen legyen valaki, hogy el lenne veszve ha beki kéne bevásárolni...

Tudod a legtöbb embernek nem rágják a szájába a szülei fiatalkorában hogy hogy kell vásárolni, mert annyira alapvető, mindenki kitapasztalja magának. Bemész a boltba, használod a szemedet meg olvasol. Biztos vagyok benne hogy felismered a kenyeret, a tejet, a húst, és a gyümölcs-zöldséget. Ennyi idősen fel kell ismerd az ételeket, akármilyet is raknak eléd. Na és ilyenkor jön az olvasás része. Szépen elolvasod hogy mondjuk 3-4 doboz tejből melyiknek mi van a dobozára írva, és azt választod amelyik a legszimpibb.

Azután a hozzászólásod után hogy te nem tudnád hogy miből meg mennyit meg milyet meg hogy vegyél, rájöttem hogy vagy egy tipikus mai elkényeztetett tini vagy akinek a husit is felvágja a tányéron anyuci, és van otthon kaja, csak neked az nem felel meg és ezért hisztizel, vagy egyszerűen trollkodsz.

2021. jan. 31. 16:50
 26/35 Savlekotő ***** válasza:
62%
Utolsó és adsz pénzt is,sok gyerek 500 forintot se kap otthon,de a csp is el van verve leginkább anyukák luxus hülyeségeire apuka piájára cigire tévére,a gyerek meg éhesen koszosan jött iskolába,de maminak műkörme az volt..
2021. jan. 31. 16:57
 27/35 anonim ***** válasza:
82%
A #16osra válaszolnál?
2021. jan. 31. 17:11
 28/35 anonim ***** válasza:
80%

26, ne keverd a dolgokat. Leírta hogy náluk van pénz, gazdagok.

Ne tereld el a témát egy teljesen más jellegű család problémájára mert jelen esetben nem arról van szó amiről te beszélsz.

2021. jan. 31. 17:25
 29/35 Savlekotő ***** válasza:
71%
Ha van pénz a gyerek miért korgó hasú,meg mondom miért mert itt is anyuci magára gondol,apuci meg leszarja ne h konfliktus legyen..
2021. jan. 31. 18:17
 30/35 anonim ***** válasza:
83%

Hát én fognám magam és elmennék a boltba. Nem tudom hány éves vagy, és, hogy van-e saját pénzed, de az a pár dolog amit vennél, nem hiszem, hogy sokba kerülne, ki tudnád fizetni magadnak.

Ha meg nem, akkor közöld velük, hogy te ezt meg ezt ennél, és legyenek szivesek adni rá pénzt (ha van, akkor nem kellene, hogy gondot okozzon), vagy menjetek el közösen vásárolni.

Btw nálunk meg pont az van, hogy nem állunk a helyzet magaslatán, de kaja az mindig van itthon. Kinek mi a fontos.

Egyik barátnőm családja talán rosszabbul is állt, mint mi, de műkörmökre, fodrászra, szemöldökre meg új ruhákra volt pénz. Aztán, mikor ott voltam, kaja szinte semmi, ami volt, abból is meg lett szabva, hogy ne egyek sokat, mert drága. Kezét csókolom...

2021. febr. 1. 02:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!