Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ilyenkor mit éreznek a szüleim?

Ilyenkor mit éreznek a szüleim?

Figyelt kérdés

Középiskolás korú vagyok. Jól élünk, nem nélkülözünk, a tesóimmal sem nélkülözünk egy valamit kivéve: a kaját.

Van 2 autónk, mindenkinek van itthon laptopja és TV-je a szobájában, a ház is modern, nagyon jól néz ki.

Viszont ami a kaját illeti, az apám van mikor egész nap nem eszik, vagy csak pár falatot. A hűtő tele van, de mivel anyám cukorbeteg neki máshogy kell ennie és az ő cuccaival van tele a hűtő, így azokhoz mi nem nyúlhatunk. Van mikor én személy szerint úgy megyek el suliba, illetve online oktatás van akkor is, hogy egyszerűen a reggeli kimarad és ebédre tudok normálisan enni az iskolában, ha épp nem online oktatás van. Jól lakni nem is tudom mikor laktam utoljára, ha itthon vagyok, akkor állandó a haskorgás.

Bezzeg mikor vendégség van (szülinap, húsvét, karácsony, szilveszter-újév stb..), akkor tudunk normálisan enni.

Ráadásul mikor odavágják a szüleim, hogy miért nem eszünk rendesen, vékonyak vagyunk, akkor az elég rosszul esik, mert nem veszik észre, hogy semmi kaja sincs itthon. Ha meg ezt szóváteszem néha az a válasz, hogy most ezért nem fogunk elmenni a boltba, túlélem, ha ,,most az egyszer" nem vacsorázok.

Tudomásom szerint nincs semmilyen hitelünk, a szüleim pedig elég jól keresnek.

Miért nem ehetünk normálisan? Velük ezt nem lehet megbeszélni.

2021. jan. 31. 12:17
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
38%
Az 5-ösre reagáltam.
2021. jan. 31. 12:39
 12/35 anonim ***** válasza:
93%
Apádat nem zavarja...??? :-O :-O
2021. jan. 31. 12:43
 13/35 A kérdező kommentje:

Mondtam már nekik, hogy szívesen elmegyek boltba, gyalog nagyjából 10 perc itthonról. De mondták, hogy ne, mert nem tudnám, hogy miből melyik kell, mennyi és hogy melyiket szoktuk venni. Pénzt meg nem szoktak adni, szóljak ha el akarok menni valahova vagy valami.

Ha meg kajára kérek, akkor az van mondva, hogy ne zabáljak be, nem egészséges, mert elhízok hosszabb távon.

2021. jan. 31. 12:46
 14/35 A kérdező kommentje:
Vagyis na, szóljak, ha kell valami. Apámat nem zavarja, fogyni akar mert picit kövér.
2021. jan. 31. 12:48
 15/35 anonim ***** válasza:
21%

Na most kezd kibukni a kamu....

Az előbb még azt írtad, hogy a soványságod miatt csesztetnek, pár perccel később meg már elhízás miatt nem adnak enni...???

2021. jan. 31. 12:52
 16/35 anonim ***** válasza:
21%

Nyitókérdésben: "odavágják a szüleim, hogy miért nem eszünk rendesen, vékonyak vagyunk"

13-BAN: " ne zabáljak be, nem egészséges, mert elhízok hosszabb távon."

Legközelebb jobban dolgozd ki a mesét! :-)))))

2021. jan. 31. 12:53
 17/35 anonim ***** válasza:
90%

Átbeszélni ezt nem lehet velük? "ezen, azon, amazon a polcon a hűtőben a cukorbeteg kaják lesznek, stb...

"rossz hogy kimarad a reggeli, számunkra elég rossz, változtassunk valamit, nagyon jó lenne" stb.

2021. jan. 31. 12:54
 18/35 anonim ***** válasza:
93%
15.Az apja kicsit kövér nem a kérdező.
 19/35 anonim ***** válasza:
96%

Nalunk is ez lenne (bar mi nem elunk jol) ha en nem foznek. En kezembe vettem az iranyitast, pedig enis suliba jarok közbe sot dolgozni is. De egy kis levest meg valami egyszeru másodikat barki megtud fozni.

Probalj beszelni anyukaddal hogy kevés nektek az etel. Bar nem ertem miert nem beszelsz vele helyette ilyen kérdést irsz ki.. Mennyibe telne odamenni hogy "szia anyu bocsi de nem lehetne tobbet bevasarolni? Majd en megfozok, csak legyen hozza alapanyag. Tele a huto a Te cuccaiddal, de mivel azokbol nem ehetunk nem nagyon van mas es van hogy semmit nem tudok enni egesz nap csak vajas kenyeret."

Vagy barmi?

20/35 anonim ***** válasza:
95%

A "minden mentes" étkezésről is van tapasztalatom. Drágább, de ha van rá pérz nem kellene higy probléma legyen egy főzeléket, lecsót, rántotthúst krumplipürével, rizzsel összedobni. Plusz levesek.

Szóval ez kifogás anyukád részéről.

Én beleennék. Ha rákérdez miért akkor visszakérdeznék "higy nekünk milyen étel jár? Csak magadnak főzöl."

Vagy tényleg főzz te is. Leves elég egyszerű, főzelék is. Sűríteni lehet rizsliszttel vagy egyéb liszt keverékkel abban az esetben ha gluténmentes liszt van otthon. Nézz receptet a neten.

Hány éves vagy?

2021. jan. 31. 13:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!