Apámmal közös udvarban lakunk és közösek a mérőóráink, de ő évek óta nem fizet semmilyen számlába. Kénytelenek vagyunk kifizetni az ő részét is. Mit lehet ilyenkor csinálni, hogy ne csapolja le folyamatosan a pénztárcánkat?
Lecsapolja a pénztárcátokat?
Ha nem folyatja órákon át a vizet a lefolyóba, ha nem akar télen 30 fokot a házában, akkor elképzelni sem tudom, hogyan csapolná le.
Egyetlen ember, ha főz, mos és vasal magára, akkor is minimális vizet és áramot fogyaszt. Ez szóra sem érdemes.
Az egyetlen, ami nagyobb tétel lehet, az a fűtés, mert hiába lakik egymaga, ha nagy a háza, és mondjuk 20 fokot akar benne, az téli hidegben kicsit nagyobb tétel lehet.
Őszinte legyek?
Ha nem kenyérre kell az a pénz, én nemhogy nem törném ilyenen a fejem, de ha ki akarná fizetni, azt se fogadnám el. Ő nevelt fel, ha most 10-15 évig fizetem a fűtésköltségét, akkor sem tudom viszonozni, amit nekem adott. Ráadásul gondolom, anyukád elhunyt, most neki egy nyugdíjból kellene ezt kigazdálkodnia. És nyilván ők engedték, hogy az udvarukra építkezzetek, vagy tán ők is építették meg nektek a házatokat (vagy legalábbis besegítettek). Annak az árát vesd össze azzal a pár tízezer forinttal, amit évente pár hónapon át a fűtésére költesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!