A családom folyamatosan beszólogat nekem, jogosan?
1,5 a kisfiam ès mèg itthon vagyok vele.
Folyamatosan megy a beszólogatás, hogy milyen marha jó dolgom van ès mièrt nem dugom be a gyereket bölcsibe ès megyek vissza dolgozni ahelyett, hogy otthon vagyok ès van időm magammal is foglalkozni.
Igyekszem nem foglalkozni ezzel meg hárítani de már betelt a pohár, hogy valaki mindig beszól emiatt.
Vagy tènyleg ez annyira nagy dolog, hogy itthon vagyok a gyerekkel?
Irigység. Tudod jól te is, ahogy mindenki.
Nem kell felvenni.
Ez családfüggő. Van, ahol kihasználják a maximumot, van, ahol nem tudják és van, ahol nem akarják.
Én pl. későn szültem, a gyerekem 8 hónaposan ment a bölcsibe én meg dolgozni. Nem voltam rászorulva, de így akartam. Semmi hátrányunk nem lett belőle.
A tesóm három gyerekkel 10 évig otthon volt. Abban sincs kivetni való. Ő meg így akarta.
Semmiképpen ne a család ítélkezése érdekeljen. Ezt Te döntöd el, illetve a körülményeitek.
- Ha normálisan éltek, akkor nem jogos. Szerintem csak féltékenyek, mert nincs kedvük dolgozni :)
- Ha komoly anyagi gondjaitok vannak és te mégis otthon lennél 3 évig, az valóban luxus és felelőtlenség.
Ezt ti döntitek el a pároddal. Mi szolgálja a család érdekét? Hogy keress egy kis pénzt, vagy hogy a gyerekkel otthon legyél?
Családod alatt kiket értesz? Anyukád-apukád, vagy anyós-após? Nagynénik? Mert az sem mindegy, hogy ki csesztet...
én nem azt mondom hogy kivetni való lenne abban ha otthon ülsz,de attól függ értelmesen töltöd a mindennapjaidat vagy már csak babanyelven tudsz gügyögni, mert beszűkült az agyad. Ha az előbbi akkor a család szépen fogja be és törődjön a maga dolgával, ha utóbbi akkor valszeg elegük van a pelusos-hányásos sztorikból amiket a kismamák ontanak magukból.
off: több infó kéne
Ezt TI döntitek el, hogy beadjátok e bölcsibe a kicsit vagy sem.
Mi sem adtuk be a kislányomat, aki most ovis.. hamarosan megszületik a kistestvére és őt sem fogjuk bölcsibe adni, pedig nem állunk anyagilag szuperül. De akkoris ezek az elveink, hogy a gyerekek csak oviba járhatnak, bölcsibe nem. (Főleg azért, mert én a pelenkás babámat nem fogom rábízni egy idegenre, hogy vagy észreveszi, h cserélni kell a pelust vagy nem, aztán ott ül a pisiben 2 órán át és még egyéb ilyesmi miatt - sok ilyet hallottam ismerősöktől, akik megbánták a bölcsibe adást végül)
Mondjuk nekünk szerencsénk van, senkitől nem kaptunk -főleg nem a családtól- olyan beszólást, hogy miért így csináljuk.
Tehát szerintem nem jogos egyáltalán, hogy beszólogatnak.
Nyugodtan kérdezz vissza, hogy "A ti lakásotokban lakunk, a ti kajátokat esszük? Nem? Akkor meg minek szólsz bele??! "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!