Ilyenkor mit éreznek a szüleim?
Középiskolás korú vagyok. Jól élünk, nem nélkülözünk, a tesóimmal sem nélkülözünk egy valamit kivéve: a kaját.
Van 2 autónk, mindenkinek van itthon laptopja és TV-je a szobájában, a ház is modern, nagyon jól néz ki.
Viszont ami a kaját illeti, az apám van mikor egész nap nem eszik, vagy csak pár falatot. A hűtő tele van, de mivel anyám cukorbeteg neki máshogy kell ennie és az ő cuccaival van tele a hűtő, így azokhoz mi nem nyúlhatunk. Van mikor én személy szerint úgy megyek el suliba, illetve online oktatás van akkor is, hogy egyszerűen a reggeli kimarad és ebédre tudok normálisan enni az iskolában, ha épp nem online oktatás van. Jól lakni nem is tudom mikor laktam utoljára, ha itthon vagyok, akkor állandó a haskorgás.
Bezzeg mikor vendégség van (szülinap, húsvét, karácsony, szilveszter-újév stb..), akkor tudunk normálisan enni.
Ráadásul mikor odavágják a szüleim, hogy miért nem eszünk rendesen, vékonyak vagyunk, akkor az elég rosszul esik, mert nem veszik észre, hogy semmi kaja sincs itthon. Ha meg ezt szóváteszem néha az a válasz, hogy most ezért nem fogunk elmenni a boltba, túlélem, ha ,,most az egyszer" nem vacsorázok.
Tudomásom szerint nincs semmilyen hitelünk, a szüleim pedig elég jól keresnek.
Miért nem ehetünk normálisan? Velük ezt nem lehet megbeszélni.
Ez eléggé furcsa, hogy nincs mit ennetek, holott nem vagytok szegények.Akkor csak az anyud a maga hasáról gondoskodik ti és az apud pedig éheztek.Este mindig lehetne vacsorát fõzni vagy éppenséggel rendelni, ha senki sem akar fõzni.
Hány éves vagy,te nem tudnál néha összedobni valamit?
Nem tudom hogy mit éreznek, de empátia nincs bennük az tény. Messze van a bolt? Ti nem tudtok elmenni? Pizzát vagy valamit tudtok rendelni házhoz? Azt megengedik? Próbálj meg külön beszélni a szüleiddel.
Én személy szerint nem értem őket,a szüleidet, nálunk is volt olyan hogy nem tetszett semmi a gyerekeknek ami itthon volt, de mivel kettő perc gyalog a bolt itt mellettünk, leküldtem őket hogy vegyenek amit akarnak és odaadom a bankkártyámat hozzá. Vagy rendelnek maguknak. Tisztában vagyok vele, hogy a kamaszaim, mint a sáskák, folyamatosan éhesek, én elvagyok csip csup falatokkal, de ők annyit esznek, és azt amit akarnak. És nem szarozok rajta, ha a legdrágább kaját akarják, akkor azt. Túrórudiból is családi pakkot veszek nekik, persze annyi csak, hogy azt viszont nem engedem meg, hogy napi 2 nél többet egyenek rudiból, mert ültő helyükbe felfalnák azt is.
Beszélj a szüleiddel hogy éhes vagy, lehet nem veszik észre hogy felnőttél, és nem vagy el két mackósajttal kiflivel. Lehet elgondolkodnak rajta. Azt hiszik, ha ők nem éhesek, akkor más sem az.
Abból tudsz reggelit vinni magadnak. Szendvicset azért tudsz csinálni.
Az kérdésem az lenne hogy szóltatok-e nekik. Tudom hogy ezért nem kellene szólni mert egyértelműnek kellene higy legyen higy van kaja, de úgy látszik nem.
Cukorbeteg apukám, és egyáltalán njncs olyan étel amibe ne ehetnék bele. Tudni kell róla higy ő nem vesz kész ételt, ő főz magának. De nehogy azt hidd hogy olyan nagy ördöngösség megcsinálni, ugyanannyi időbe telik mint egy normális ételt. Szóval nem értem. A külsőségekgekre adnak úgy látszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!