Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apám örökségét hogyan hagyhatn...

Apám örökségét hogyan hagyhatnám magam mögött?

Figyelt kérdés

Rettentő rossz mogorva kisugárzásom van ami tartanak tőlem vagy rettentő ellenszenvesnek tartanak így esélyem sincs néha arra hogy megmutassam a valódi énem. A lányok is elkerülnek emiatt mert nem vagyok szimpatikus.

Ezt apámtól örököltem. Kicsi koromban emlékszem hogy folyton nagyon csúnyán nézett de annyira hogy féltem tőle és hozzá sem mertem szólni. Mint akiben gyilkos ideg tombolna. Folyton csak néztem és nem értettem hogy miért van mindig ilyen arckifejezése és éreztem hogy olyan rossz árad belőle. Sajnos megörököltem tőle ezt a kisugárzást és a visszajelzések szerint az arckifejezésem is ilyen lett és ez nem a párkeresésben lehetetlenít el hanem sokszor az egyéb társas viszonyok kialakításában is. Nagyon de nagyon szeretnék ettől megszabadulni de nem tudom hogy tegyem. Ilyen dolgokban mi lehet a segítség? Honnan tudnék kérni? Pszichológus vagy kineziológia? Vagy más egyéb ?

2021. jan. 30. 15:23
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
71%
Elhiszem, bár barátnőmnél és nálam nem vált be, pedig két külön állítónál voltunk. Nekünk belemagyarázásos ezo a cucc, és semmit nem oldott meg (nekem még ártott is).
2021. jan. 30. 17:07
 22/35 anonim ***** válasza:
81%

Egy darabig erőltess mosolyt az arcodra. Komolyan. Egy idő után magától menni fog, de egy ideig koncentrálnod kell keményen.

A gondolataid is segíthetnek, csak tudatosnak kell lenned. Mantrázd magadban utcán, bárhol, hogy barátságos vagy, nyitott vagy, stb.

Menni fog, ha akarod.

2021. jan. 30. 17:39
 23/35 anonim ***** válasza:
100%

Ezzel én is küzdök. Sokszor kerdezik, hogy mi bajod van? Rosszkedved van? Ettől falra mászok, mert nincs rosszkedvem, egyszerűen ilyen a fejem. Volt egy kollégám, aki rendszeresen kérdezte, hogy miért van rosszkedvem, aztán egyszer mondtam neki, hogy "miattad", erre meglepődött és elnézést kért. Hát sajnáltam, mert nem akart rosszat, de nekem meg tényleg ettől a kérdéstől lesz rosszkedvem végül.

Amúgy valamelyest javult a helyzet, mióta társaságban folyton erőltetem a mosolygást. De így meg volt, aki megkérdezte, hogy mi olyan vicces. Úgy látszik, nem tudok jól kijönni ebből. :)

2021. jan. 30. 17:53
 24/35 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek az eddigi válaszokat! Nagyon jól esik hogy ennyien itt vagytok és tök jó interaktív az egész és hogy nem szóltok meg érte. Sajnos én is azt látom hogy fásultak az eladók és általában sok ember. Csak az tényleg nagyon rossz érzés hogy emiatt én lakolok akár... De akár tömegközlekedésen is rendszeresen előfordul hogy felszállok, köszönés és csak néznek rám a viszonzás helyett aztán szó nélkül a kezembe nyomja a jegyet. Na mondom ez szuper... Elhiszem hogy emberekkel kínlódni a legrosszabb én is üzletben dolgozom egyébként csak én nem a vevőkkel dolgozom mint egy kasszás és pultos. De aki nem ártott nekem és nem problémás azzal nem vagyok bunkó. Annak tartogatom ezt aki velem is ilyen. Egyébként megadom a tiszteletet és meg is kell adnom mert azzal akár vevőt vesztünk amit az én fizetésem is bánni fog mert tulajdonképpen ők adják a főnök csak átnyújtja.
2021. jan. 30. 21:07
 25/35 A kérdező kommentje:

18#. Mesélnél erről részletesen hogy mi történik egy ilyenen és mit érzel közben? Nagyon érdekel.

Ne szimpatikusak vagytok mindnyájan. Ritka amikor olyan kérdés születik ezen az oldalon ahol a kommentelők nem mennek egymásnak és nem hordják le a kérdezőt :) milyen jó csapatot hoztam össze itt ezzel a problémámmal 😊😊😁

2021. jan. 30. 21:10
 26/35 A kérdező kommentje:
Ment mindenkinek a zöld pipa :)
2021. jan. 30. 21:11
 27/35 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon szívesen, valóban itt nagyon jó kis csapat gyűlt össze. :) Sajnos nagyon bunkó, mogorva, köszönni képtelen ember van manapság, sokszor utálok én is már kimenni az utcára miattuk. Szerintem nem kifejezetten ellened bunkó az ilyen, hanem mindenkivel. Tudom ez nem vigasz, mert nagyon rosszulesik az embernek, engem is irritál az ilyen magatartás.
2021. jan. 30. 21:30
 28/35 A kérdező kommentje:

Igen és nálam az a baj hogy rögtön magamra veszem és magamban keresem a hibát és én magamat is elkönyvelem annak amit az az illető kb érezhetett velem kapcsolatban. Bár sokszor a közvetlen környezetemben is tapasztalom ezt aztán kiderül hogy az illető nagyobb nyomorék mint én

És ilyenkor elmosolyodok magamon hogy ennek a szavára ültem fel. Ennek hittem el hogy én vagyok a rossz miközben az ő élete nagyobb romokban hever mint az enyém. Fura szokott lenni. Ezt is nagyon meg kéne tanulnom de a következő ilyen helyzetben mindig elfelejtem hogy az viselkedik így aki nem engem utál hanem saját magát és az életét. Van a munkahelyemen is egy ilyen kolléganőm. Lassan mindenkivel haragban van mert a benne dúló háborút máson éli ki más a rossz és értéktelen ő pedig a tökéletes. Csak ezzel az a gond hogy egyedül marad. Bent is már gyakorlatilag kirekesztett. Mi egy tömbbe tömörülve nevetünk beszélgetünk eszünk meg sütizünk mert néha szoktam sütni és beviszem nekik aztán megesszük :) ő meg ül a helyén egyedül és dolgozik... Látszik rajta hogy egyedül érzi magát ebben a helyzetben még ha nem is néz oda de látom rajta hogy erősen nem akar odafigyelni. Már lassan nem tud kihez odamenni beszélgetni. Sok döbbenetet kivált a többiekből amikor odamegy valakihez beszélgetni mert már nem bírja tovább hogy nem foglalkozik vele senki. Azért szokott ez ilyen döbbenetes lenni nekik mert velük is előtte szemét volt kicseszett egyfolytában velük és a semmiért gyűlölte őket. Utána odament szeretetet koldulni. Közben mindenki tudja hogy mennyire harcban áll önmagával de akkor sincs joga ahhoz hogy így bánjon velünk. Az a durva hogy külsőre nekem a legszebb nő és sajnálom hogy ilyen mert egyszer próbált közeledni felém úgy de nem akartam őt így hogy ilyen. Azóta persze megint haragban vagyunk ami ebből kifolyólag született valószínűleg. Próbált utána jóban lenni velem de nem adtam rá lehetőséget. Elengedtem magam mellett ezeket. Ha elém állna mindenféle taktika nélkül és őszintén bocsánatot kérne és elmondaná hogy miért ilyen őszintén hajlandó lenne beszélgetni önmagáról akkor másképp szerepelne. Én nyitott lennék erre őszintén érdekelne hogy milyen dolgok történtek vele amiért ilyen vad és pusztító. Érdekelne szívből tényleg mert szeretném megérteni de ez nem megy hogy azt várja hogy újra majd csendben magamban megbocsátok és úgy csinálunk mintha mi sem történt volna. Mert neki ez a szokása. Nem megbeszélni hanem csak hallgatva erről újra jópofizni. De ez így nem.működik már tovább nálam. Az első kettőnél még csak csak elnéztem magamban neki de most így a negyedik után azt gondolom meg kéne magyaráznia ezt az egészet...

Most veszem észre hogy jól elkanyarodtam és nyomom a rizsát 😂😂😂😁

2021. jan. 30. 22:31
 29/35 anonim ***** válasza:
Semmi baj, legalább kiadod magadból.:) Hidd el, nagyon sokszor tényleg nem velünk van a gáz, hanem az illető egyszerűen kivetíti a másikra a nyomorát. Ocsmány dolog valóban, főleg, ha nem kér utána bocsánatot az az ember. Azt pedig jól teszed, hogy az ilyen bocsánatot nem kérő kolléganőt távol tartasz magadtól! Valamiért úgy érzi, hogy neki joga van játszmáznia szégyenérzet nélkül, gondolom labilis önmagával. Ez persze nem jogosítja fel, és a helyedben én is kerülném az ilyen nagy ívben. Ha komolyan megváltozna, akkor kapna egy lehetőséget, de addig nem.
2021. jan. 30. 23:17
 30/35 anonim ***** válasza:
* ilyet
2021. jan. 30. 23:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!