Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apám örökségét hogyan hagyhatn...

Apám örökségét hogyan hagyhatnám magam mögött?

Figyelt kérdés

Rettentő rossz mogorva kisugárzásom van ami tartanak tőlem vagy rettentő ellenszenvesnek tartanak így esélyem sincs néha arra hogy megmutassam a valódi énem. A lányok is elkerülnek emiatt mert nem vagyok szimpatikus.

Ezt apámtól örököltem. Kicsi koromban emlékszem hogy folyton nagyon csúnyán nézett de annyira hogy féltem tőle és hozzá sem mertem szólni. Mint akiben gyilkos ideg tombolna. Folyton csak néztem és nem értettem hogy miért van mindig ilyen arckifejezése és éreztem hogy olyan rossz árad belőle. Sajnos megörököltem tőle ezt a kisugárzást és a visszajelzések szerint az arckifejezésem is ilyen lett és ez nem a párkeresésben lehetetlenít el hanem sokszor az egyéb társas viszonyok kialakításában is. Nagyon de nagyon szeretnék ettől megszabadulni de nem tudom hogy tegyem. Ilyen dolgokban mi lehet a segítség? Honnan tudnék kérni? Pszichológus vagy kineziológia? Vagy más egyéb ?

2021. jan. 30. 15:23
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
100%

Nem kifejezetten modern jelenség, csak kitaláltak egy létező jelenségre egy kifejezést. Egyébként férfiben is láttam már olyat, hogy valaki tök bunkónak, mogorvának tűnt, de amint megismerted, kiderült, hogy jófej meg minden.

Egyébként nehéz, de nem lehetetlen a mentalitásodat megváltoztatni. Tudatosítsd, hogy te nem az apád vagy, nem vagy se az ő folytatása, se az ő klónja, te egy külön, önálló ember vagy, aki nem köteles folytatni az ő keserű mogorvaságát. Határolódj el tőle, és engedd kifejlődni a saját személyiségedet!

2021. jan. 30. 16:02
 12/35 anonim ***** válasza:
100%

Ez abszolút nemtől független, de tök jó, hogy írtad 7-es ezt a resting bitch face-t, ugyanis én nem tudtam, hogy erre van kifejezés. Na, nekem pont ez van. :) Nekem sosem okozott gondot se pártalálásban, sem ismerkedésben. Viszont van az embereknek egy rétege, aki nem tudja elviselni. Úgy vettem észre, hogy általában a túlzottan érzékeny, bizonytalan típusok. Nekem a jelenlegi főnök is ilyen sajnos, és kb pánikroham szélére tudom vinni csak azzal, hogy kvázi létezek, és folyton kérdezgeti, hogy mi a bajom. Ha meghall káromkodni (mert pl leejtettem valamit), de nem durván, csak kicsúszik egy "megazanyádat" jellegű kifejezés, akkor abban még önigazolást is talál, hogy hát, ő tudta, hogy nekem valami bajom van... :D Engem mondjuk egyelőre szórakoztat, de lehetnek még ebből gondok. Aki viszont tényleg ismer, az tudja, hogy milyen vagyok. Ha beszélgetünk sem vágok már folyton ilyen fejet, csak ha magam vagyok és el van gondolkozva.

Szerintem nem ez lesz a fő indoka annak, hogy elkerülnek az emberek, mert saját példámból mondom, hogy ez nem elég. Pedig én speciel nem vagyok egy csupaszív ember úgy alapjáraton, meg eléggé temperamentumos is vagyok.

2021. jan. 30. 16:13
 13/35 anonim ***** válasza:
100%
Akkor te is úgy vagy 12-es maximálisan, mint barátnőm! :D Neki is azért sikerült barátságokat / párkapcsolatot kialakítania, de van alapból egy szókimondó stílusa, amit megtetéz nála ez a resting bitch face jelenség. Ő is szegény sokakat irritál ezzel, tanárokat pl., meg volt, aki megkérdezte tőle, hogy miért néz olyan csúnyán, haragszik-e, erre kínosan elmosolyodott, hogy ő semmi ilyesmit nem érez. És tényleg teljesen értetlenül állt előtte, hogy miért kérdeznek tőle ilyeneket az emberek. Azért tényleg okozhat kellemetlenségeket, pedig szerintem tök aranyos, amikor megfeledkezik magáról, és olyan fejet vág. :)
2021. jan. 30. 16:25
 14/35 anonim ***** válasza:
74%

Erre angolul van egy kifejezés, resting bitch face. Még wiki oldala is van a jelenségnek.

Egyébként szerintem nem lehet ellene tenni, mert ez nem az ember lelki állapotát fejezi ki, egyszerűen vannak akiknek ilyen az arcberendezésük, hogy ha alapállapotban van és csak simán néznek, akkor mogorvának tűnnek.

Nekem is ilyen és a nővéremnek is. Próbálok sokat mosolyogni, mert tudom hogy ha nem mosolygok akkor mérgesnek vagy egyszerűen bunkónak tűnök 🤷‍♀️

Pedig én vagyok a legkedvesebb ember akit valaha láttak, de ez sajnos nem látszik rajtam ha nem mosolygok 🙂

Mosolyogj sokat 🙂

2021. jan. 30. 16:26
 15/35 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy de igazságtalan az élet, mert nekem meg mosolygós, barátságos, kedves arcom van, jóformán mindenhol kedveltek, holott eszméletlen cinikus paraszt tudok lenni. :D
2021. jan. 30. 16:29
 16/35 A kérdező kommentje:
Boltba sem szeretek járni mert köszönök az eladónak és vissza sem köszön csak néz rám olyan "Úristen ki ez" fejjel és látszik rajta a gyűlölet irántam és a mérhetetlen ellenszenv miközben soha egy szót sem szóltam ami rossz lenne és nem vagyok az a kötekedő balhèzós vásárló akire joggal tekintenének így... Nagyon rosszul tud esni hogy nem is bántok senkit de mégis utálatot ellenszenvet váltok ki mindenkiből...
2021. jan. 30. 16:34
 17/35 anonim ***** válasza:
100%
Viccet félretéve amúgy nagyon sok boltos (meg úgy egyáltalán az emberek) ilyenek, bunkók és mogorvák ténylegesen ok nélkül is. Ez engem is nagyon tud bosszantani, ha valaki ekkora tahó, hogy még köszönni se tud. Rá kell szólni az ilyenre, hogy köszöntem, hahó! Ha arra se reagál, akkor lebunkózni. Nálam a nem köszönés zéró toleranciás dolog.
2021. jan. 30. 16:37
 18/35 anonim ***** válasza:
60%
az ilyen jellegű "családból örököltem" tipusú szorongásokra megdöbbentően jó segítség a Hellinger családállítás. Jó lenne egy jó helyet találni - próbálj ismerősöktől érdeklődni hol van jó. Képes az ember generációkon át hurcolni fájdalmakat, félelmeket. Tényleg segítő, működik, érdemes lenne neked megpróbálni.
2021. jan. 30. 16:45
 19/35 anonim ***** válasza:
81%
Uh, azzal nagyon óvatosan! Én voltam kétszer családállításon, és nagyon nem segített, sőt, szerintem inkább ezotéria... Nem, nem arról van szó, hogy nem mernék dolgokkal szembenézni, mert ilyen szándékkal mentem oda, de ezért cserébe kaptam egy rakat ezotériát. Nem mondom, hogy ne lettek benne féligazságok, de olyanokat mondott az állító, hogy nem tudtak, sírjak-e vagy nevessek rajta. Aki akar menjen, de célszerűerősen fenntartásokkal kezelni. Egy jó terápia ezerszer többet segített nekem!
2021. jan. 30. 16:50
 20/35 anonim ***** válasza:
60%
19 én is voltam, és megdöbbentően hatásos és működik. Azért írtam, hogy ismerősöktől érceklődjön, mert valószínű nagy különbségek vannak. A vezetőenk kellően intuitívnek kell lenni.
2021. jan. 30. 16:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!