Hogyan hagyhatnám figyelmen kívül az ilyen megjegyzéseit?
Nagymamám állandóan azt hajtogassa, hogy sose lesz belőle semmi, és ez engem nagyon rosszul érint. :( Egy éve kezdte el ezt mondani, de még azóta se sikerült figyelmen kívül hagynom, mindig rosszul esik. És nem is tudom igazán, hogy igaza van-e. A probléma az, hogy ő azt várja el tőlem, hogy főzzek, mossak, takarítsak, én meg nem csinálom. De arról tudomást sem vesz, hogy a suliban első tanuló vagyok, nyáron pedig anyumnak napi hat órát segíttek az üzletünkbe árulni, ha jön valami új árú elrakom, a könnyebb papírmunkát elvégzem helyette. Persze a szobámat kitakarítom, meg ha anyum valamire megkér, akkor megcsinálom. Ez tényleg kevés? 14 évesen már mást is kellene csináljak? Neki van igaza, és én vagyok a lusta?
Előre is köszönöm a válaszokat!
mondd neki azt: "sajnálom mami, hogy a te korodban a nő csak egy ingyen csicska volt és szexgép".
Én nem akarok semmitérő csicska lenni és szereték dolgozni menni, pénzt keresni.
Kit érdekel, hogy a mama mit gondol? Szerintem rohadtul irigy rád, mert te nem háztartási kellék leszel, hanem ember.
Én is úgy gondolom, hogy nem lehet reálisan összehasonlítani a különböző generációk értékrendjeit. Más idők járnak, a társadalom által mindig más és más dolgok az elfogadottak. Voltak például olyan korszakok, amikor a fiúkat katonának nevelték, és csak azt a célt szolgálták, hogy védjék a hazát... Vagy ha csak a világháborúkat nézzük, egyáltalán nem helyénvaló összehasonlításokat tenni a múlttal és jelennel... Szóval ez a "bezzeg az én időmben" kezdető monológ szerintem hülyeség. Ettől függetlenül persze tisztelni kell őket, hiszen teljesítik az elvárt dolgokat, mert ők valóban más nevelést kaptak... Érdemes ilyenkor előre is gondolkozni, és a jövőbe látni: bizonyára te is felhánytorgatsz majd az unokáidnak ezt-azt, hiszen teljesen más élet lesz akkor (gondolj csak bele, mi lehet vajon fél évszázad múlva!).
Tehát az ilyeneket végig kell hallgatni, mert hát mondják, és mondják; de ha úgy érzed, hogy teljesíted az elvárt szintet, és márpedig a leírásod alapján ez így van, akkor szerintem ne érezz bűntudatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!