Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apám örökségét hogyan hagyhatn...

Apám örökségét hogyan hagyhatnám magam mögött?

Figyelt kérdés

Rettentő rossz mogorva kisugárzásom van ami tartanak tőlem vagy rettentő ellenszenvesnek tartanak így esélyem sincs néha arra hogy megmutassam a valódi énem. A lányok is elkerülnek emiatt mert nem vagyok szimpatikus.

Ezt apámtól örököltem. Kicsi koromban emlékszem hogy folyton nagyon csúnyán nézett de annyira hogy féltem tőle és hozzá sem mertem szólni. Mint akiben gyilkos ideg tombolna. Folyton csak néztem és nem értettem hogy miért van mindig ilyen arckifejezése és éreztem hogy olyan rossz árad belőle. Sajnos megörököltem tőle ezt a kisugárzást és a visszajelzések szerint az arckifejezésem is ilyen lett és ez nem a párkeresésben lehetetlenít el hanem sokszor az egyéb társas viszonyok kialakításában is. Nagyon de nagyon szeretnék ettől megszabadulni de nem tudom hogy tegyem. Ilyen dolgokban mi lehet a segítség? Honnan tudnék kérni? Pszichológus vagy kineziológia? Vagy más egyéb ?

2021. jan. 30. 15:23
1 2 3 4
 1/35 A kérdező kommentje:
Sokszor a saját arcom néz vissza rám az embereken mert általában ha meglát valaki szintén ugyanolyan csúnyán néznek rám.
2021. jan. 30. 15:26
 2/35 anonim ***** válasza:
100%
Nálam ez ösztönösen működött, hogy anyumat én nem mintaként követtem, meg azonosultam vele (ahogy azt a legtöbb ember teszi), hanem tudtam, hogy rossz az a minta, és ösztönösen a fordítottját csináltam. Egy pszichológus tud segíteni, a kineziológiáról csak hallottam, így ténylegesen nem tudok segíteni. Ha tudatos vagy, akkor tudsz ellene tenni. Légy pozitív, ne hagyd, hogy lehúzzon a környezet, azzal tölts időt, ami boldoggá tesz, és akkor lassan nem lesz okod arra, hogy mogorva legyél!
2021. jan. 30. 15:28
 3/35 anonim ***** válasza:
100%
* segíteni abban
2021. jan. 30. 15:29
 4/35 anonim ***** válasza:
100%

Az arckifejezés szerintem nagyban függ az élethez való hozzáállástól is.

Valószínűnek tartom, hogy inkább ezt vetted át apádtól.

Próbálj meg ezen változtatni, hátha hatásos.

olyan elfoglaltságot keresni, mikor boldog lehetsz, többet nevetni, hálásnak lenni dolgokért, másoknak segíteni.

2021. jan. 30. 15:30
 5/35 A kérdező kommentje:
Az a poén hogy nem érzem magam mogorvának nem vagyok mérges de mégis ez sugárzik belőlem. Mindig normális vagyok ha szólnak hozzám de mégis érzik bennem az emberek az a negatív dolgot amit én apámban. Nem tudom hogy töröljem ki magamból ezt. Tényleg elkaszál nagyon ez engem sok dologban. Előítéletes velem mindenki emiatt
2021. jan. 30. 15:38
 6/35 anonim ***** válasza:
100%
Ha a természeted nem mogorva, és barátságos vagy, főleg a hozzád közel állókhoz, és mindezt meg is tartod mindig, akkor nincs semmi baj, aki ismer, az is tudja, hogy nem vagy rossz természet. Az arckifejezés adottság is, amit max. csak részben lehet befolyásolni. Esetleg annyit lehet "javítani" ezen még, ha nagyon szeretnéd, hogy még egy kicsivel több hobbit keresel, vagy olyan dolgokat csinálsz, ami boldoggá tesz, akkor teljesen jó lesz minden.
2021. jan. 30. 15:48
 7/35 anonim ***** válasza:
100%
Nem resting bitch face effektus áll fenn nálad is? Fogalmam sincs, mi lenne ennek a magyar megfelelője, de ez az a jelenség, mikor bizonyos embereknek akkor is mogorva, flegma, lekezelő fejük van, ha valójában semmi rosszat, negatívat nem éreznek magukban. Nem tudom, fiú vagy lány vagy, én ezt inkább lányokra használva láttam, de keress rá Google-n. Egyik barátnőm is ilyen, néha olyan flegma feje van, hogy volt, hogy megjegyezték neki idegenek, és szegényt nem is igen szeretik sehol, pedig egy csupaszív, segítőkész, bohém ember, ha megismered. Nagyon kellemetlen neki, mert nem tehet róla.
2021. jan. 30. 15:50
 8/35 A kérdező kommentje:
Igen de sajnos nem tudok közel kerülni a nőkhöz sem hiába viselkedek velük normálisan akkor sem vagyok szimpatikus. Ez az egyik legrosszabb mert így sosem lesz párom. Ezért is akarok nagyon erre megoldást találni mert ha ezt nem dobom ki magamból sosem lesz sikerem ebben
2021. jan. 30. 15:52
 9/35 A kérdező kommentje:
7#. Nem hinném hogy ez áll emögött. Ez gondolom egy modern jelenség lehet. Mármint a kifejezés. Én nem ennek érzem magam de ahogy leírod ebbe is beleillek a definíció szerint
2021. jan. 30. 15:53
 10/35 A kérdező kommentje:
Én férfi vagyok
2021. jan. 30. 15:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!