Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy szülőnek van beleszólása...

Egy szülőnek van beleszólása a felnőtt gyereke testsúlyába?

Figyelt kérdés
Nem extrém elhízásról beszélek, hanem ha pl felszaladt egy 10 kiló valami oknál fogva. Normális, ha a szülő ezt megjegyzi, beszól, célozgat, direkt kis méretű ruhákat vesz ajándékba célzásból? Ha volt ilyen nálatok, a szülő megjegyezte, beleszólt?
2021. jan. 20. 16:27
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/78 anonim ***** válasza:
56%
Nekem is gyanús ez a “mindenki hormonzavaros” sztori. Azt senki nem boncolgatja, hogy egy irodai dolgozó például miért vesz magához annyi energiát, mint egy kemény fizikai munkát végző ember, merthogy “szüksége van ennyire”. A napi aktivitása pedig annyiból áll, hogy megtesz minden reggel 50 métert az első pékségig. Ha nem lenne rá kereslet, nem lenne annyi cukros lötty sem az áruházakban, de sajnos nem ez van. Aki naponta 2 liter kólát megiszik, merthogy “a víz olyan ízetlen” neki, meg már korán reggel 500-1000 kalóriát magához vesz fornettikből, merthogy “a szénhidrát kell a szervezetnek” (úgy hogy nőknél kb. 2000 a referenciaérték egész napra) és mellé még nem is mozog, de megsértődik a megjegyzéseken, az menjen már el a fr*ncba. Hisztériázik egy-két kommenten, ellenben ő meg minden egyes ilyen mutatvánnyal a saját koporsójába veri a szögeket.
2021. jan. 21. 11:33
 52/78 anonim ***** válasza:
12%
Nem mellesleg ezek a tipikus elhízott ember megjegyzések is beszédesek, mint a “karácsony és szilveszter között feljött rám egy 5-10 kiló, de majd január elsejétől leadom...”. Szóval értitek. Hogy ehet az már szilvesztertől karácsonyig is, akire 1-2 hét alatt feljön 5-10 kiló? Ahhoz aztán tényleg mértéktelenül kell zabálni!
2021. jan. 21. 11:37
 53/78 anonim ***** válasza:
29%
Bírom, amikor a kövér emberek mindenkit lepontoznak, aki megmondja az igazat és nem a kérdező szüleit/anyját szidja. Nyilván fáj az igazság és mindig könnyebb kifogásokat keresni, meg másra köpködni, ahelyett hogy lefogynának. Lehet lepontozni, a legkevésbé sem érdekel, nem az én életemet rövidítitek ezzel, halistennek.
2021. jan. 21. 13:05
 54/78 anonim ***** válasza:
86%

Az is baj szerintem, hogy az általános iskolákban anno nagyon gáz testneveléstanárok voltak. Alkeszek, szakmájukhoz nem értők, csak szekálni akartak, vagy kidobós és kész. Az lenne az egyik legfontosabb, hogy már gyerekkorban megszerettetni a mozgást az emberekkel. A táplálkozás az egy külön téma, szerinntem az menthetetlen, annyi berögződés van, hogy szinte lehetetlen lenne változtatni ezen társadalmi szinten.

Nővéremnek folyamatosan beszólt apánk, az lett az eredménye, hogy még jobban elhízott tiniként, mint nemrég kiderült majdnem napi szinten piált esténként évekig! Most negyven éves, lefogyott valamennyire, apánk erre abba kötött bele.

Amúgy érdekes, sok embernek már az én testalkatom is kövérnek számít (M-L ruhákat hordok, 175 cm).

Akik azt írják itt, hogy de bizony durván kell közölni, beszólni kell azok megragadtak egy rettentően primitív szinten. Nem segíteni akarnak, csak jobban érezni magukat, fölényeskedni, fontoskodni. Nyugodjatok meg, nektek/nekem is bele lehetne szólni, akár cigi/kávé/bármilyen más életmódviteli dolog miatt. Én például éjszakázom rengeteget, borzalmasan egészségtelen. Mégsem kaptam még erre beszólást.

2021. jan. 21. 13:12
 55/78 anonim ***** válasza:
100%
+ a nőket még mindig jobban megszólják jóval kisebb túlsúly miatt is, mint a férfiakat.
2021. jan. 21. 13:13
 56/78 anonim ***** válasza:
0%
Vagy csak azért megy a lepontozás, mert unszimpatikus a rögtönítélő bíróság? ;)
2021. jan. 21. 13:14
 57/78 anonim ***** válasza:
69%
"Bírom, amikor a kövér emberek mindenkit lepontoznak, aki megmondja az igazat és nem a kérdező szüleit/anyját szidja. Nyilván fáj az igazság és mindig könnyebb kifogásokat keresni, meg másra köpködni, ahelyett hogy lefogynának. Lehet lepontozni, a legkevésbé sem érdekel, nem az én életemet rövidítitek ezzel, halistennek." Én nem vagyok kövér, szánhúzó kutyám van, napi szinten 15 km az alap. Kiváncsi vagyok, mennyire bírtad volna a legutóbbi Tátra-túránkat -13 fokban...Azért pontoztalak le, mert te nem tanácsot adni jöttél ide, hanem fontoskodni, fölényeskedni, jólmegmondani. Miközben k-rvára nem érdekel a másik ember, szimplán csak bántani akartál másokat.
2021. jan. 21. 13:17
 58/78 anonim ***** válasza:
34%
Mindenkinek van vmi káros szokása, ami miatt lehetne ítélkezni, csak most éppen a kövérek a társadalom bokszzsákjai, amit büntetlenül lehet ütlegelni. De nincs ezzel baj, minden ilyen embert utolér a saját viselkedése, ahogy itt megfogalmazta vki, sokan vannak leendő kövérek is ;)
2021. jan. 21. 13:30
 59/78 anonim ***** válasza:
75%

Én nem a kérdezőnek szóltam be, illetve nem szándékoztam. Vagy 4-5x írtam neki normális stílusban. De ez a “40 évig rosszul étkezem, biztos a pajzsmirigy miatt vagyok 120 kiló” ez borzasztóan undorító és káros hozzáállás.

Pedig én is voltam kövér! A családom vagy 15 éves koromig felváltva cs*szegetett és ámított ezekkel a dumával, hogy “ilyen a genetikánk”, “rajtunk egy üdítő is meglátszik”, a fogyókúra náluk kimerül a mai napig abban, hogy egész nap nem esznek semmit, majd este 10-kor kizabálják a hűtőt. Mióta lefogytam egészséges étrenddel és sporttal, anorexiásnak neveznek, meg hogy biztosan éheztetem magam. Ennyit számít a hozzáállás az étkezéshez. Egy ilyen lehúzó közeg egyébként is mindenért (is) be fog szólni, de te legalább elmondhatnád magadról, hogy nem ülsz fel a butaságra.

2021. jan. 21. 13:49
 60/78 A kérdező kommentje:
Kicsit elkanyarodott a téma, azért köszönöm az érdemi hozzászólásokat! :D Nincs szerencsére semmilyen hormonzavarom, egyszerűen érzelmi evő vagyok és gyenge. A kapcsolatomat nem teszi tönkre, pont meghízot időszakomban jöttem össze anno a férjemmel, így ismert meg, ennél többet sose szoktam hízni, a problémám, hogy folyton jojózok. Jobban belegondolva, anyám akkor is keres valamit amibe ele lehet kötni, ha épp vékony vagyok. Valószínűleg tényleg csak én vagyok túl érzékeny vele szemben.
2021. jan. 21. 13:51
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!