Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy szülőnek van beleszólása...

Egy szülőnek van beleszólása a felnőtt gyereke testsúlyába?

Figyelt kérdés
Nem extrém elhízásról beszélek, hanem ha pl felszaladt egy 10 kiló valami oknál fogva. Normális, ha a szülő ezt megjegyzi, beszól, célozgat, direkt kis méretű ruhákat vesz ajándékba célzásból? Ha volt ilyen nálatok, a szülő megjegyezte, beleszólt?
2021. jan. 20. 16:27
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/78 A kérdező kommentje:
30
2021. jan. 20. 17:02
 12/78 anonim ***** válasza:
66%

Hát ennyi idősen már kikérhetnéd magadnak, ha nem tetszik.

Amúgy lehet, hogy tök jóindulatúan céloznak rá...

Több tucat olyan kérdést olvastam már itt a GYK-n, hogy jaj-jajj, felszaladt rám 20-30-40 kiló...

az első HÁROM kilónál kell észbekapni, nem 30 után, hogy jajj milyen nehéz azt leadni....

2021. jan. 20. 17:07
 13/78 anonim ***** válasza:
89%
Attól is függ, mennyire látványos az a hízás, de inkább csak tanácsot adhat, bele nem szólhat. Persze kinek mi, egyes szülők túlzásokba esnek.
2021. jan. 20. 17:08
 14/78 anonim ***** válasza:
75%

Bunkón beszólogatni nem kell ,meg kisebb ruhákat venni . De mi is megmondjuk egymásnak ha elkezdünk hízni,családon belül. Az a tapasztalat,hogy az ember ilyenkor jobban magábanéz és cselekszik,ha mások is szóváteszik a hízást.

Mondjuk nálunk jó ideje az van ,hogy 5 kiló " ingadozást" engedünk meg magunknak ,anyám ,meg én is voltunk kövérek és tudom milyen baromi szär 25 kilótól megszabadulni ,és a 10ből pikk-pakk annyi lesz ..

Szóval bunkózni nem kell,de megsértődni sem szerintem,a saját érdekedben .

2021. jan. 20. 17:13
 15/78 anonim ***** válasza:
91%
Azért van különbség célzás és célzás között is. Nagybátyámnak nagymamám folyton olyan megjegyzéseket tesz a 120 kilójára (nyilvánvalóan ordítva), hogy “Beledöglesz az evésbe. De nem is baj, egy ilyen hülye ember meg is érdemli.” Ez undorító. Azért szerintem ehhez képest jóval barátibb egy olyan megjegyzés, hogy “Sokat stresszelsz mostanában, Zsófi? Kicsit mintha ezt a nasizással próbálnád kompenzálni.” Ezt is nyilván otthonélőnek. Aki tisztességesen nevelte a gyerekeit egészséges életmódra, annak amúgy sem nagyon kell tartania olyasmitől, hogy a következő Rácz Géza lesz a gyereke. Onnantól, hogy kirepül, nem is felelőssége, de adhat tanácsokat.
2021. jan. 20. 17:23
 16/78 anonim ***** válasza:
93%
Az a baj, hogy simán lehet, hogy tök jóindulatúan csinálja. Sokan a testsúly miatti megalázást azzal védik, hogy csak rá akarják szorítani az illetőt, hogy lefogyjon. Csak sajnos ez a módszer nem működik az esetek többségében. Ugyanis nagyon sokszor a hízás mögött érzelmi problémák állnak, és az elhízott ember már eleve rémesen érzi magát a súlya miatt, az önértékelése a béka feneke alatt van. Elkeseredésükben sokan az evéshez fordulnak. Éppen az önértékelési problémák megoldása segítene a fogyásban ezeknek az embereknek, nem pedig az újabb megalázás.
2021. jan. 20. 17:25
 17/78 anonim ***** válasza:
26%
Csináljon úgy, mintha nem vette volna észre??
2021. jan. 20. 17:28
 18/78 anonim ***** válasza:
94%
Alapvetően senkinek nincs joga egy másik felnőtt életébe kéretlenül beleugatni. Ha a szülőt valóban jószéndék vezérli, és segíteni akar, azt tegye intelligensen, és akkor rendben van. A beszólogatás, kisebb méretű ruhák ajéndékozása nem tartozik ide, mert a problémát nem oldja meg, ellenben tiszteletlen nyomulás a másik ember privát terébe. A túlsúly kiváltó okainak (pl. lelki problémák/stresszevés) megoldásában való segítség - ha az illető igényli ezt a segítséget - sokkal célszerűbb.
2021. jan. 20. 17:32
 19/78 anonim ***** válasza:
36%
Nincs beleszólása, de attól még véleményt mondhat. 10 kg zsírfelesleges már nem a “belefér kategória”.
2021. jan. 20. 17:32
 20/78 anonim ***** válasza:
69%

Nekem furcsa azért, hogy az ilyen átlag tipikus beszólásokat hogy elengedik az emberek a szüleiktől. Például ha a gyerek jegyeit, stílusát kérik számon, olyan gyorsan túllendül rajta mindenki. De ha megjegyzel egy olyat, hogy “Katika, ne edd meg az összes nasit, kérlek, mert ártani fog az egészségednek. Nem mellesleg meg is hízol tőle.”, akkor te vagy az Antikrisztus. Nem arról van szó, a kérdező anyja nagyon tahón viselkedett a gyerekével, ezen nincsen mit szépíteni, de a másik oldalról kezdem azt érezni, hogy már 100x bűntett figyelmeztetni valakit jó szándékból a súlya miatt, mintha kiraboltál volna egy bankot, vagy nem is tudom. Biztosan köze van hozzá, hogy minden 3. ember elhízott az országban. Szinte már ez a normális és már azért is pokol a jussod, ha ezt észreveszed... Tény, hogy a társadalom 30%-a nem pajzsmirigy alulműködéses, hanem csak túlevő. Mindenesetre én elgondolkodnék rajta, mást nem azért, hogy biztosan jól érzem így magamat, ha anyám megszólása ennyire földhöz vágott? Nem kellene tényleg változtatni valamin?

Ameddig az vezérli az anyát, hogy az egészségére hívja fel a gyerek figyelmét, az még mindig emberibb, mintha csak rajta akarná levezetni a munkahelyi feszkót és most éppen ezzel szekálná, hogy kövér. Mondjuk, hogy ezt egy 30 éves ember miért veszi fel, az nekem rejtély...

2021. jan. 20. 17:50
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!