Egy szülőnek van beleszólása a felnőtt gyereke testsúlyába?
Én sem akarom elbagatellizálni a hormonzavart. De nem azok az emberek kampányolnak vele sokszor, akiken mondjuk a hormonzavarok több jele is mutatkozna (pl. foltos hajhullás, pattanásos bőr). Ugyanezek hisztiznek a genetikával is, meg a “rajtam egy üdítő is meglátszik” című okossággal. Szavahihetetlenek.
Annak pedig csak gratulálni tudok, aki mások elhízását kívánja és ezen szórakozik. Tartalmas élete lehet.
a) ameddig meg nem érti, addig mondogatod, hogy tudod és teszel érte.
b) ameddig ezt abba nem hagyja, nem nézel felé.
Ne haragudj, kérdező, én jót nevettem a kérdéseden!
Nálunk ui. sok éven át az volt a téma anyuéknál, hogy együnk még, mert olyan vékonyak vagyunk tesóm és én (mindketten férfiak). Én meg szeretek jókat enni, így anyukám nagy ünnepi ebédjein, ahol a húsleves és főtt hús után akár öt-hatféle (!) húsétel és 2-3 féle köret is volt, majd következtek a sós és édes sütemények, nos én voltam mindig az egyetlen az asztalnál, aki végigette az összes fogást (és közben lecsúszott néhány deci bor is). Egy idő után már csak a testvéremet nyaggatta, mondván, hogy látja, én magamtól is eszem eleget. A család hölgytagjai mondogatták, hogy ha ők annyit ennének, mint én, már gurulnának. Én meg voltam a 180 centimhez stabilan 65-68 kg.
Szóval nálunk az anyai beleszólás ilyen módon létezik. :-)))
Lehet lepontozni.
Hormonzavarra valaszolnek. Igen, ha az emberek tudnak, hogy endokrinologushoz is el lehetne menni, vagy esetleg arrol tudnanak, hogy a gluten allergiat csak egy bizonyos vizsgalattal lehet bebizonyitani, akkor jobban allna az orszag!
De meg egy atlagos nogyogyasz sem kuld el olyan vervetelre, amelyben benne vannak azok a hormonok, amelyekbol kiderulne, hogy pontosan mi is a problema. Ugyanazt a 4-5 alaphormont megnezik, de pl prolaktint, inzulinrezisztenciat(ezeket kene 1 ciklus alatt 2x is nezetni, vagy 180 perces cukorszintmeresre nem kuldenek el, meg egyeb hormonokat, amelyeket a TB nem is tamogatott anno) mar nem irjak fel. Inkabb szedjetek norculutot, clostylt, fogamzasgatlot(a fog.gatlo meg nemhogy rendszerezi, hanem leallitja a menzeszt es az ovulaciot). Bocs mar elmentem off topicba.
Kerdezo, anyad egy tok gazos ember, ha meg kepes volt kisebb meretu ruhakat is venni neked. En tuti otthagytam volna meg hozzadobtam volna a kedvessegbol es szeretetbol vett kisebb meretu ruhat is.
Az enyem kisgyerekkorom ota bantott a sulyommal. Felnottkent is. Nem tudtam lereagalni, de rengetegszer dietaztam, meg sportoltam egesz eletemben. Vegul kulfoldon mikor beiratkoztam a haziorvoshoz, akkor erdekes modon teljesen tokeletes volt a BMI-m, vernyomasom, cukrom. El kell engedni ezeket es azzal torodni, hogy te jol erezd magad a borodben.
Nem kell 30 kilosra lefogyni, de ha magad miatt szeretnel leadni, akkor kepes vagy ra. Irtad,hogy maskor is ingadozott a testsulyod, siman lehet valami hormon problema, IR, barmi.
Sok sikert, kitartas.
Hormon problémára akkor kell gyanakodni, ha fogamzasgátlót szedsz.
Egyébként ritka mint a fehér holló.
Ülőmunka és a szar kaják megteszik a hatásukat.
Ugye nem modja senki, hogy márciusban hirtelen a fél ország hormonzavaros lett?
Kérdező, próbáld ignorálni. Biztos jót akar, csak túlzottan. Azért mondom mert írtad, hogy már fogyózol/teszek ellene. Akkor minden ok, hajrá, aztán majd megdícsér :-) (vagy nem)
Homonzavar: biztos kell a kivizsgálás, de csak akkor ha az illető normális(!) evéssel + mozgással sem fogy kellőképpen. A fő probléma sztem nem a hormonokkal van, hanem, hogy valamiért (hagyomány?) 3x annyi kaját gondolunk szükségesnek, mint amennyi valóban kellene az aktivitásunkhoz (sztem nem feltétlen a minőség a baj, hanem a mennyiség). Ehhez jön, hogy a sport sem nagy divat, vagyis inkább divathóbortnak nézik a hobbisportot, és nem szükségletnek :-). Pedig, ahhoz, hogy idősebb korban is egészséges legyen az ember elengedhetetlen. "Normál" inaktív (néha kirándul) ülőmunkás életmóddal, nem zabálva (!), csak "normális" kajával az emberek többsége huszonéves kora elmúltával már hízik, mondjuk évtizedenként 6-10 kg-ot...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!