Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy szülőnek van beleszólása...

Egy szülőnek van beleszólása a felnőtt gyereke testsúlyába?

Figyelt kérdés
Nem extrém elhízásról beszélek, hanem ha pl felszaladt egy 10 kiló valami oknál fogva. Normális, ha a szülő ezt megjegyzi, beszól, célozgat, direkt kis méretű ruhákat vesz ajándékba célzásból? Ha volt ilyen nálatok, a szülő megjegyezte, beleszólt?
2021. jan. 20. 16:27
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/78 anonim ***** válasza:
88%

Azért erős csúsztatás, hogy 3 millió hormonzavaros lenne az országban. Még ha egy japán gasztronómia lenne uralkodó az országban, na de a rántott karaj, cupákos pörkölt, zsíros kenyér hazájában...?

Más; cukorbeteg nagymamám szerint a krumplis tészta amiatt nyomja fel a vércukorszintjét, mert fűszerpaprika benne van. Véletlenül sem amiatt, mert szénhidrát szénhidráttal. Pedig szakácsnő volt elvileg. És ez nem egyedi eset...

Nem vagyok hajlandó elfogadni a “mindenki hormonzavaros” álláspontot. Butaság. A mozgásszegény életmód és 40 évig tartó zabálások is a hormonzavar miatt vannak?

- - -

Kérdező!

Szerintem ez a rossz viszonyotok miatt esik rosszul. Nem az, amit mondott, hanem hogy ő mondta. Nem vagy köteles végighallgatni. Ha változtatni akarsz a súlyodon, válts életmódot. Viszont valószínűleg ez nem fogja megoldani a problémát. Ugyanúgy befog szólogatni minden miatt is.

2021. jan. 20. 19:18
 32/78 anonim ***** válasza:
63%

Doktor úr/nő, remélem holisztikus szemlélettel dolgozik és megkérdezi a pácienseit arról is, hogy hogyan érzi magát a mindennapokban, milyen hatások érik, és nem csak elzavarja annyival, hogy ne zabáljon annyit, mint annyi kollégája?

Nem az elhízás mellett vagyok, mert tényleg életmódváltással lehet elérni a fogyást. De az, hogy társadalmi billogot kapnak és emberi minőségükben alázzák meg őket, az sokat elárul a társadalom állapotáról. A népességünk 60%-ról mondtok könnyű ítéletet, szerintetek tényleg kizárólag csak az egyén felelős egy olyan probléma esetében, amely ekkora tömegeket érint? És az orvosok sem képesek átlátni, hogy ez mennyire összetett probléma, és mennyire nem könnyű egy kövér embernek megtennie az első lépést. Nagyon szomorú ez.

2021. jan. 20. 19:22
 33/78 anonim ***** válasza:
40%
Nem mellesleg a hormonzavaroknak is csomó fajtája van. Ha 3 millió ilyen ember lenne, ahogy az egyik válaszoló állítja, akkor sem mindegyik pajzsmirigy alulműködéstől küzdene. Sokan pont amiatt nem tudnak hízni sem, mert túlműködés lép fel náluk. Nemcsak pajzsmirigynél. Tiroxinnál is például.
2021. jan. 20. 19:22
 34/78 anonim ***** válasza:
96%

#32-es:

Ugyan nem vagyok nőgyógyász, de nekik joguk van kérni labort, vérvétellel és szoktak is. Az én orvosom első kérdése az volt, hogy “Pajzsmirigy rendben van? Nézessük meg, jó?”

2021. jan. 20. 19:25
 35/78 anonim ***** válasza:
86%

34: igen, jönnek a pajzsmiriggyel, aztán amikor visszaérkezik egy normális lelet, széttárják a kezüket, utána pedig jöhet az endokrinológusok hada, akik között aztán semmiben nincs egyetértés.

Ez is egy tévhit, hogy kizárólag a pajzsmirigy lehet felelős a hízásért, aki benne van ebben a témában, mert érintett, az pontosan tudja, hogy a pajzsmirigy mellett kb van másik 5-6 féle hormon, ami bekavarhat a fogyásnál. És továbbra is mondom, hogy fontos a táplálkozás és a mozgás, de fenntartom azt is, hogy sokaknak segítségre lenne szüksége ebben, nem pedig ítélkezésre.

2021. jan. 20. 19:28
 36/78 anonim ***** válasza:
70%

De nem 3 millió embernek!

Másrészt gondolj bele, ha egy hormon alulműködése okozza az elhízást, akkor kell lennie minimum annyi betegnek is, aki túlműködésben szenved ugyanezen hormonok miatt, tehát a hormonzavarosok kb. fele tud csak emiatt elhízni. Közülük is inkább a kezeletlen betegek.

2021. jan. 20. 19:32
 37/78 anonim ***** válasza:
89%

Nem ennyire egyszerű, de nem akarok tovább offolni. Ami nekem a célom volt, hogy felhívjam a figyelmet arra, hogy ne ítélkezzen senki, mert könnyen megítéltetik ő is, illetve mint minden más dolognál az életben, itt is a támogatás és empátia z, ami előrevisz.

De hogy ne beszéljek a levegőbe, ha van kedved, nézz utána statisztikáknak, hogy hány ember érintett pl. inzulinrezisztenciában rejtett módon, anélkül, hogy bárki vizsgálná, vagy első gondolat lenne bizonyos tünetek esetén. Ami még megdöbbentőbb, hogy egészséges súlyú embereknél is nagyon gyakori, ők a jövőbeli kövérek, azok, akik most lehet elmarasztóan nyilatkoznak.

2021. jan. 20. 19:46
 38/78 anonim ***** válasza:
62%
Itt is nagyon sok a kövér fóbiával küzdő kétlábú. Élőben is több mint kéne. De nem kevés példányt láttam közülük is elhízni az évek alatt. A bunkó beszólásaikért, az ovis szintű csúfolódásaikért megkapták a jutalmat. Elhízottak lettek. Meg is érdemlik. Minden bunkó, egoista, másokat lenéző lény megkapja azt, ami jár neki előbb-utóbb.
2021. jan. 20. 19:57
 39/78 anonim ***** válasza:
97%
Szerintem nincs. Anyám szerint meg van.
2021. jan. 20. 20:17
 40/78 anonim ***** válasza:
84%

Én amolyan klasszikus gömbölyű kismalac vagyok, ha éppen ilyen korszakomat élem.

Mérleget nem használok, de vannak jelzésértékű ruháim. Ha feszül, nem férek bele, akkor gond van.

Voltam ma vásárolni a P. kezdőbetűs élelmiszerboltban. Fölfigyeltem a következőkre: egy kiló burgonyát 300 forintért, 1 kg ipari patkányhúst tartalmazó fasírtot 700 forintért lehet vásárolni. Ebből egy kevésbé tehetős anyuka 5-6 főre kétfogásos ebédet varázsol. Mondjuk: krumplifőzelék fasírttal. 100 forint, és ha az egyebeket is beleszámoljuk: fgokhagyma, olaj, liszt, egy tojgli tojáslevesnek pl., akkor kb 1200 ft-ból tud kétfogásos ebédet rittyenteni akár 6 főre. 200 ft/fő/2 fogásos ebéd. Degeszre ette magát a család.

Nem igazán egészséges, de sokak számára ez a realitás.

Nézelődtem ám tovább is. Én például nagyon szeretem a salátákat. Ebédre is megteszi. Nézzük meg, hogy egy kalóriaszegény, fogyókúrás, nem is túl flancos saláta adagja hogy jön ki.

"Anyagnak" vegyünk mondjuk egy fél (feta) helyettesítő: krémfehér sajtot: 470/2=235. Vegyünk egy fél jégsalátát 450/2= 250, egy paradicsomot, kb. 100 ft, egy répát, kb. 50 ft, negyed kígyóuborkát, kb. 50 ft, fél pohár joghurtot, 30 ft.

Tehát 715-ért ebédeltem egy erőteljesen fogyókúrás cuccot, ami után másfél órával esetleg már kopogni fg a szemem.

1 fő esetén ez 515 ft pluszköltség, 6 fő esetén 3090 ft. Nem számítva azt, hogy az első menü laktató, a második után fél órával elkezd sündörögni a család, hogy éhes.

Vajon miért vannak elhízva a szegény magyarok?!

2021. jan. 20. 20:28
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!