Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha a gyermeked leültetne és...

Ha a gyermeked leültetne és ezt így elmondaná nagyon haragudnátok rá?

Figyelt kérdés

"A félévim nem lesz olyan jó. Leginkább hármasok,néhány négyes-ötös de hármasnál nem lesz roszabb. Tisztába vagyok vele,hogy többet kell tanulnom hisz ti is többet vártok el és elsősorban enis magamrol. Viszont belegondolva,hogy lelkileg hogy éreztem magam (anyukám is tudja hisz megtalálta a búcsúlevem) mikor élni nem volt kedvem és küzdöttem a gondolattal,hogy nap mint nap felkeltem és azt éreztem, hogy keptelen vagyok felöltözni,hogy alapbol humorosnak tartom magam de nembirok nevetni. Tudom, hogy nem a legjobb teljesítményem viszont azt gondolom az állapotomhoz képest, amit átéltem nem olyan vészes. Tudom, hogy nembirod ha nem mondok el valamit szóval inkább elmondom, hogy magyarázatot is hallj mellé. Neharagudj, hogy nem sikerült jobban."

Viszont félek, hogy így is haragudni fog. Ugye evvel nemfogok rontani a helyzeten?

2021. jan. 12. 16:15
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%
Én speciel nem haragudnék, mert nem nekem tanul, de sajnos egy maximalista szülő sokszor nem ennyire elnéző, mert "Jaj, Úristen, hogy fog majd a gyerekkel felvágni?".
2021. jan. 12. 20:20
 22/26 anonim ***** válasza:
100%

Ha hármasnál rosszabb jegyed nincs, akkor igazán teljesen felesleges magyarázkodnod. A félévi semmit se számít. Év végére kijavítod ha szeretnéd, de az se nagy baj ha nem.

Ezeket amiket leírtál elmondhatod ettől függetlenül, ha úgy érzed nagyon el szeretnéd.

2021. jan. 13. 00:07
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

Ez szóáradat, olyan betanult-érzetű, nagymonológ. Felesleges.

Annyi elég, hogy "bocs, amiért ennyi mindenből rosszul állok, de nincs mögöttem túl jó félév. Jövőre jobban igyekszek, és ha valami nem megy, szólok".

Viszont: ne szégyellj segítséget kérni a tanulásban. Ha valami nem megy, azonnal beszéld meg anyudékkal, hogy keressenek korrepetítort, mert sokkal könnyebb rögtön lépni, mint halogatni és rájönni, hogy ezt sem értem, azt sem.

Nekem a matek nem ment, és amikor olyasmit tanultunk, amit nem értettem, rögtön szóltam apának, hogy kérek pénzt, mert szükségem van korrepetálásra ebből és abból az anyagból - tudta, hogy nem átverem, mert ismerte a tanárnőt, akihez jártam időnként.

2021. jan. 13. 11:29
 24/26 anonim ***** válasza:
Nem azon múlik majd az életed, hogy 3-as vagy 5-ös leszel.
2021. márc. 29. 22:17
 25/26 anonim ***** válasza:
Már eltelt egy kis idő félév óta. Mi lett?
2021. márc. 30. 11:52
 26/26 A kérdező kommentje:
Hát örült, hogy elmondtam neki de egy nagyon bántó dolgot mondott hozzá de az mindegy. Szóval lenyegeben jobban paráztam mint kellet volna.
2021. ápr. 5. 21:37
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!