Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha a gyermeked leültetne és...

Ha a gyermeked leültetne és ezt így elmondaná nagyon haragudnátok rá?

Figyelt kérdés

"A félévim nem lesz olyan jó. Leginkább hármasok,néhány négyes-ötös de hármasnál nem lesz roszabb. Tisztába vagyok vele,hogy többet kell tanulnom hisz ti is többet vártok el és elsősorban enis magamrol. Viszont belegondolva,hogy lelkileg hogy éreztem magam (anyukám is tudja hisz megtalálta a búcsúlevem) mikor élni nem volt kedvem és küzdöttem a gondolattal,hogy nap mint nap felkeltem és azt éreztem, hogy keptelen vagyok felöltözni,hogy alapbol humorosnak tartom magam de nembirok nevetni. Tudom, hogy nem a legjobb teljesítményem viszont azt gondolom az állapotomhoz képest, amit átéltem nem olyan vészes. Tudom, hogy nembirod ha nem mondok el valamit szóval inkább elmondom, hogy magyarázatot is hallj mellé. Neharagudj, hogy nem sikerült jobban."

Viszont félek, hogy így is haragudni fog. Ugye evvel nemfogok rontani a helyzeten?

2021. jan. 12. 16:15
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
100%
Rontani nem rontasz a helyzeten. Ennyire szigorúak a szüleid? Van olyan szülő (sajnos) aki nem a gyereke képességeit, boldogságát teszi fontosabbá, hanem versenyistállót csinál a gyereke tanulmányaiból. Aztán ez a vége, hogy a gyerek fél, meg szorongásban él egy fedél alatt a szüleivel. Ez nem normális.
2021. jan. 12. 16:27
 2/26 anonim ***** válasza:
100%

Személy szerint ha én búcsúlevelet találnék a gyerekemnél, akkor onnantól, ha addig valami oknál fogva nem mutattam ki, hogy szeretem, akkor ezek után jobban igyekeznék, segítenék, foglalkoznék vele. És ilyen dolgokon nem akadnék fent, mint hogy milyen a félévi. Mondjuk azon alapból nem akadnék fent ha a legrosszabb jegye 3as lenne.

De ez én vagyok, nem ismerem anyukádat, lehet hogy Ő másképp gondolkodik...

2021. jan. 12. 16:28
 3/26 A kérdező kommentje:

#1 szerencsére nem csak tisztaba vannak a képességeim és nem szeretik ha nem teszek meg mindent amit tudok.

#2 persze kimutatja csak aggódok, hogy azért mindent megtesznek értem és ennyire sem vagyok képes. Tudom hogy valahol nem az én hibám de mégis ezt érzem.

2021. jan. 12. 16:31
 4/26 anonim ***** válasza:
96%
Nem haragudnék rá.
2021. jan. 12. 16:35
 5/26 anonim ***** válasza:
100%

Hányadikos vagy? Nekem is volt rossz évem, aztán az érettségiig csak összeszedtem magam. Ráadásul ez csak félév, nem is évvége, addig fel tudod még húzni. Egyébként évközben nem nézik a jegyeidet, vagy nem tájékoztatod őket? Akkor nem lenne nagy a meglepetés.

Én biztos nem szidnálak le, habár nem vagyok szülő. Itt leginkább magaddal kell megbékélnek. Teljesen rendben van, hogy nem hozod mindig a maximumot, az értékedet, az értelmedet nem minősítik a jegyeid. Főleg ha lelkileg megterhelő időszakon vagy túl, szép teljesítményt értél el ennek ellenére is, előre nézz, lesz még ennél jobb is. :)

2021. jan. 12. 16:38
 6/26 anonim ***** válasza:
89%

A félévi lényegében csak egy jelzés, hogy hol tartasz az évközi eredményekkel. Semmi jelentősége nincs.

Máskülönben meg a jegyek csak egy dolog, én is 3-as 4-es tanuló voltam, mert csak annyi energiát fektettem bele, amennyi ezekhez elég volt, lehettem volna ötös is. Viszont azt az időt, amit tanulással töltöttem volna, barátokkal, saját hobbijaimra szántam. És látod, élek, jól keresek, mert a jegyeknél sokkal fontosabb vagy te, és az általad hordozott értékek.

2021. jan. 12. 16:39
 7/26 anonim ***** válasza:
4%

Megkérdezném, tulajdon képen mi bajod van ? A feltételek adottak a tanuláshoz akkor meg ?

Most meg otthonról kell tanulni apám az én időmben mikor minden páratlan hét szombatján kellett menni iskolába .

Abban az időben térdig érő hó, 5-kilométer az iskoláig nagyon kivagytok pihenve .

2021. jan. 12. 16:49
 8/26 anonim ***** válasza:
100%

“ Viszont belegondolva,hogy lelkileg hogy éreztem magam (anyukám is tudja hisz megtalálta a búcsúlevem) mikor élni nem volt kedvem és küzdöttem a gondolattal,hogy nap mint nap felkeltem és azt éreztem, hogy keptelen vagyok felöltözni,hogy alapbol humorosnak tartom magam de nembirok nevetni. ”

Szerintem ez a része fölösleges ehhez kapcsolódóan, így nagyon magyarázkodásnak tűnik, és szerintem nincs miért magyarázkodnod, ne érezd úgy! Biztos nem fognak rád haragudni, és remélem jobban vagy azóta :)

2021. jan. 12. 16:50
 9/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm #5-s ez jól esett:) hat tudom, hogy nem annyira mérvadó de azért szeretném ha tudná hogy nem azért nem lett jobb mert lusta vagyok.
2021. jan. 12. 16:50
 10/26 anonim ***** válasza:
100%
Nem haragudnék rá. De akkor sem, ha csak annyit mond, hogy "3-as leszek sok mindenből". Az még mindig jobb, mint az 1-es. Ha tudja, hogy mi szeretne lenni, milyen tárgyak kellenek neki, akkor azt is engedném amit én csináltam iskolásként, hogy a fontosakra odafigyelek (nekem a matek, fizika, majd középiskolában a szakmai tárgyak voltak azok), a többit meg leszartam, csak a 2-es legyen meg.
2021. jan. 12. 16:52
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!