Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha a gyermeked leültetne és...

Ha a gyermeked leültetne és ezt így elmondaná nagyon haragudnátok rá?

Figyelt kérdés

"A félévim nem lesz olyan jó. Leginkább hármasok,néhány négyes-ötös de hármasnál nem lesz roszabb. Tisztába vagyok vele,hogy többet kell tanulnom hisz ti is többet vártok el és elsősorban enis magamrol. Viszont belegondolva,hogy lelkileg hogy éreztem magam (anyukám is tudja hisz megtalálta a búcsúlevem) mikor élni nem volt kedvem és küzdöttem a gondolattal,hogy nap mint nap felkeltem és azt éreztem, hogy keptelen vagyok felöltözni,hogy alapbol humorosnak tartom magam de nembirok nevetni. Tudom, hogy nem a legjobb teljesítményem viszont azt gondolom az állapotomhoz képest, amit átéltem nem olyan vészes. Tudom, hogy nembirod ha nem mondok el valamit szóval inkább elmondom, hogy magyarázatot is hallj mellé. Neharagudj, hogy nem sikerült jobban."

Viszont félek, hogy így is haragudni fog. Ugye evvel nemfogok rontani a helyzeten?

2021. jan. 12. 16:15
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
95%

#7 Egy korábbi válasz, amit neked bemásolok, hátha sikerül megérteni, hogy a tanulás folyamata nem varázslat.

"Csodálom azokat, akik abban az álomvilágban élnek, hogy a tanulás úgy működik, hogy az ember leül és varázslatosan minden a fejébe száll. Valószínű, hogy a posztoló nem érti és kéne valaki, aki elmagyarázza. És teljesen jogosan szidják az anyját, amit ő tett, az semmivel se viszi előre az ügyet. Nem derült ki a probléma gyökere, nem fog a posztoló jó jegyeket szerezni, még jogtalanul meg is buktatnák, ha minden az anyuka akarata szerint működne. Értem, hogy könnyű "csak az a dolgod, hogy tanulj" szintű lózungokkal letudni az ügyet, de a matematika pont az a tárgy, ahol fontosabb a dolgok megértése, mint akárminek a magolása. Én egy nagyon matekos iskola speciális matek tagozatára járok, de én is kaptam pár hármast azért, mert nem értettem a témát és az osztálytársak is csak hármas szinten tudták elmagyarázni. Ez egy matekot imádó, jó készséggel megáldott osztály, gondolom a posztoló nem ilyen helyre jár, ha a matek nem az erőssége. Általánosban volt egy tanárom, aki matek tagozaton kijelölt valakit, akit szívat és bár annak az osztálytársnak csak a szülei nyomták a matematikát, minden ok nélkül kapott egyest. Ilyen volt az, amikor a házit tisztességesen végigcsinálta, de egy ponton elszámolt valamit, így a további megoldások is hibásak lettek, de az elrontott feladatrészhez igazítva jók voltak. Ezért a tanár házi feladat hiány néven írt be egyest, pedig szegény tényleg próbálkozott."

2021. jan. 12. 17:15
 12/26 anonim ***** válasza:
97%
Megolelnem, és biztositanam, hogy mellette állok, legyen bármilyen nehéz is.
2021. jan. 12. 17:38
 13/26 anonim ***** válasza:
0%
Ilyen félévivel inkább haza se jöjjön.
2021. jan. 12. 17:45
 14/26 anonim ***** válasza:
32%
Nem. Az ő dolga, az ő jegyei, az ő jövője. Magának tanul, nem nekem.
2021. jan. 12. 17:46
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Nézd, az a szülő, akit érdekel a gyerek, néha belenéz az e-naplóba, vagy beszélget a gyerekkel a suliból. Ha a te szüleidnek fogalmuk nincs, hogyan állsz, nem érdekli őket. Úgyhogy a félévid se izgatja majd őket.
2021. jan. 12. 18:13
 16/26 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem egy normális szülő pontosan tudja, milyen jegyei lesznek a gyerekének a bizonyítványban... Mert ugye figyeli évközben is a jegyeit. Szóval nagy meglepetések nem érhetik.

Kérdező, mindazonáltal én értékelném a megbánó őszinteségedet. :)

2021. jan. 12. 18:13
 17/26 anonim ***** válasza:
93%

Hát, ha az én gyerekem ennyit magyarázna a bizi mellé, akkor aggódni kezdenék, hogy túlságosan rányomom a saját belső teljesítménykényszerem. És magamba néznék.

Az persze fontos, hogy tisztában legyél azzal, miért nem értél el olyan eredményeket, amiket szerettél volna. Meg hogy legyen egy jó terved a második félévre, hogy tudjál javítani - és ebben benne legyen, hogy mit teszel azért, hogy lelkileg is rendben legyél. Szülőként nagyon fontosnak tartanám, hogy ha ezeknél szükségét érzed, hogy beszélhess róla velem, akkor rendelkezésre álljak. Meg persze ha valamilyen segítségre van szükséged, akkor is.

2021. jan. 12. 18:47
 18/26 anonim ***** válasza:
91%

Két észrevételem van, kedves kérdező.

*) Az egyik az, hogy van egy ismerősöm, akinek egyszer a kamasz gyermeke (valóban szörnyű, borzasztó egészségi állapota miatt) öngyilkossággal fenyegetődzött. A szülő nagyon kiborult, de valahol értette is a gyerekét. A gyereke utóbb szerencsére meggyógyult. Soha ilyen élményt szülőnek (és annak barátjának) nem kívánok; ha gondolod, irányítsd hozzám anyádékat.

Hogy hányas a bizonyítvány, az ilyen esetben nem tétel. Javítható. Együtt lehet élni vele.

*) A másik gondolatom viszont az, hogy rendkívül visszatetszőnek tartom az öngyilkossággal való fenyegetődzést. Vékony a jég, keskeny mezsgye - nem tudhatod, hogy ha sokszor kiáltasz farkast potyára, vajon nem a legszörnyűbb helyzetben maradsz-e magadra. (Remélem, ez rád nem vonatkozik, de gondolkozz el ezen is.)

A lényeg: az átlag (főleg ilyen COVID-helyzetben), nem annyira fontos. A lényeg, hogy haladj előre, és legyenek terveid.

2021. jan. 12. 19:44
 19/26 A kérdező kommentje:
#18 nem fenyegetőztem,most is megvannak a hegek mert eret akartam vágni csak végül nemsikerült.
2021. jan. 12. 20:01
 20/26 anonim ***** válasza:
Nem kell semmi csicsás körítés neki. Mond el 1-2 mondatban, hogy ez van, és kész. Az öngyilkossági kísérlet miatt még valószínűleg mindig emésztik magukat, mivel tudják hogy nem voltak képesek megfelelő környezetet biztosítani a jó élethez neked. Nem kell ezt feleslegesen szóba hozni, mond el és kész. Ha nem reagálnak rá pozitívan akkor mi lesz szerinted? Nem adnak enni vagy kiraknak az utcára? Nem valószínű.
2021. jan. 12. 20:05
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!