Gáz hogy 18 évesen még mindig kérezkednem kell a szüleimtől?
18 éves vagyok és még mindig kérezkednem kell hogy el engedjenek valahova
Meg az időt is kell mondanom mikor érek haza és addigra legyek otthon
Amíg otthon élsz, alap!, hogy megmondod, hogy "elmentem ide-oda, nagyjából este nyolcra/tízre stb hazaérek".
Miért? Hogy ne aggódjanak, vagy ha mégsem érkezel még hajnalban sem, akkor tudják, kb, merre keressenek.
Minden értelmes ember így tesz, aki szülőkkel, testvérrel, vagy társsal él együtt.
Kérezdkedni természetesen nem kell, mert nem hatéves vagy.
#33: Van olyan, hogy megtiltják, hogy elmenj valahova? Ha igen, van rá érvük vagy "mert csak"? Alapból azt mondanám, hogy a szülőnek kell ismernie a gyerekét, hogy mennyire képes felelősségteljesen dönteni. Van, akinek 16 évesen sincs már ezzel gondja, más viszont képes érettségi előtti napon elmenni hajnalig bulizni. Azért egy ilyen jellegű kimaradást egy 18 évesnél szerintem jogosan tiltanak. Ha nem hoznak fel érvet a tiltásra, az viszont gáz.
Nálunk ennyi idősen, de évekkel később is már csak bejelentés volt: Az öcsém egyszer morgott, hogy miért kell neki megmondania, hogy kb. mikor jön. Mondtam neki, hogy neki csak ezt kell megmondania, a lányoknak azt is, hogy hova, mikor, kivel mennek, mikor, kivel és mivel jönnek. Édesanyám 19 évesen egy este sajnos majdnem igen rosszul járt, valószínűleg ez volt ennek az oka. Mama/papa/tesó taxi volt, de lehetőleg nem vettem igénybe. Az már érdekesebb volt, hogy amikor volt barátom, akkor nyugodtabbak voltak a szülők, ha kimaradtam, pedig sunnyogtam egy párszor azért mert nem kísért haza a srác (a szüleim teljesen alapnak vették, hogy egy férfi éjfélkor nem hagy egyedül járkálni egy fiatal nőt).
Én sokszor a lakótársamnak is szólok,hogy elmentem boltba,majd jövök..
de amúgy ha bejelented,hogy elmész ide,oda nem gáz. De ha azt mondják nem mehetsz,az gáz... És majd jön az: amig az én házamban laksz,addig azt teszed amit én mondok szöveg. És itt cseszik el,hogy ha a gyerek élhetne normálisan,lehet szedne össze pénzt,és majd jó élete lenne,de ilyenkor inkább kidobják a kölyköt,mert nem felel meg az irányitásmániás szarságuknak,és a gyerek majd tengődik éveken át.. -.- Én már 16 évesen is bejelentettem,hogy ma kocsma,úgyis ismert mindenki,tudta mindenki kinek az unokája vagyok,és mehettem. Persze ezt már nagyvárosban nem tettem volna meg,de kis falun elment.
Mi generációnk 14 évesen már dolgozott,egyedül közlekedett,sorolhatnám,ma meg egy 18 21 évest a sarki boltba se akarnak el engedni,30 asok helyett anyu apu dönt, komplett generációkat vágnak gallyra.. Persze az élelmesebbje szépen ledobja a láncokat és éli a saját életet.
70F
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!