Szülők, engednének a 19 éves lányotoknak, hogy hétköznap is a barátjánál aludjon?
Amerikában is 18 felett nagykorú az ember, 21 a drinking age.
Engem csak az zavarna, ha tényleg romlanak a jegyei, hogy akkor ne nekem kelljen eltartani 30 éves koráig, mert nem meri mondani a faszijának, hogy tanulnia is kéne. Sztem költözzenek össze.
Nem olvastam el a kommenteket.
Nekem anyámék megszabták, hogy hétköznap este 10re haza, hétvégén aludhattam ott, Pénteken VAGY szombaton...
Mert első az iskola, nekem kötelességeim vannak, stb...
Ennek az lett a vége, egy oltári veszekedés után 20 évesen összepakoltam a cuccaim, 2szatyor ruhával, és némi apróval a zsebemben leléptem otthonról. Ennek 6éve. Azóta 2kezemen össze tudom számolni, hányszor beszéltem anyámékkal.
45,ös
Ilyen egy rendes anya, nem gonosz, csak a tini fruskák,naiv egyetemista lánykák nem értik meg
44!
Igen megérte! Életem legjobb döntése volt.
Az én anyámék nem csak azt azabták meg, hogy mikor hol és kivel lehetek, hanem azt is, hogy mit tanulhatok, hol dolgozhatok, mire költhetem a megkeresett pénzem.
16éves korom óta dolgoztam, de 1 csokit nem vehettem kb magamnak, mert az felesleges kiadás volt szerintük. Az nem számitott, hogy olyan munkám volt, amit utáltam, de legalább jobban kerestem kb 20ezer forintal, mint amit én szerettek volna csinálni.
Folyamat azt hallgattam tőlük, hogy ha elmászkálok a barátaimhoz, akkor nem lesz belőlem semmi, mert link vagyok. Nekem a tanulás és a munka a fontos, nem a bulik és a barátok. 1pasim volt, azt is elüldözték, pont ezzel a nem mehettem sehova amikor én akartam dologgal.
Besokalltam, és elköltöztem. Az akkor 3hónapja "pasimhoz". Lesz ami lesz alapon. Az otthoni fegyelemnél minden jobb volt.
Ennek 6éve. Azóta a férjem, van egy fiunk, egy menő munkám, amit szeretek, saját házunk, mindkettőnknek saját kocsi... anyámék pedig a mai napig azt hajtogatják, hogy nekik köszönhetem ezt, mert ők neveltek fegyelemre.
Ha anyámék fegyelmére gondolok, nekem valahogy csak az jut eszembe, hogy a kamaszkoromat hogy gallyravágták, hogy amíg a barátaim buliztak (itt nem az eszetlen leiszom magam a discobanra gondolok) én addig otthon ültem, mert nem mehettem. Hogy a tiniszerelmek nekem hogy kimaradtak, mert "nem az volt a dolgom". Hogy a mai napig bennem van a félsz, mi lesz, ha nem úgy érek haza, ahogy férjemmel előre megbeszéltük...
43voltam.
#47: az, hogy valakinek nem engedik, hogy középiskolásként hétköznap is a barátjánál aludjon, az nem azt jelenti, hogy annyira korlátoznák, mint téged. Attól még lehet hétvégén együtt aludni.
A felnőttséghez az is hozzátartozik, hogy valaki képes eltartani magát. (Szerintem el is költözik, de ez most nem tartozik ide) Az, hogy valaki betöltötte a 18-at, az azt jelenti, hogy szavazhat, kiszolgálják alkohollal és nem kell engedély a határátlépéshez. De amíg a szülei tartják el, addig egy köztes állapot a gyerek és a felnőtt között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!