Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, engednének a 19 éves...

Szülők, engednének a 19 éves lányotoknak, hogy hétköznap is a barátjánál aludjon?

Figyelt kérdés
2021. jan. 3. 15:18
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/75 anonim ***** válasza:
53%
Középiskolásként otthon aludna hétfőtől csutortokig, az iskola miatt.
2021. jan. 3. 15:53
 22/75 anonim ***** válasza:
83%
És az ilyenek csodálkoznak, ha utána 40 évig rá se néz a gyereke...akkor is csak a koporsóban a temetésen.
2021. jan. 3. 15:57
 23/75 anonim ***** válasza:
98%

#15 Kérdező mi meg mondtuk, hogy a lányod nagykorú, szóval azt csinál amit akar. Papírforma szerint nincs semmiféle hatalmad már felette, amúgy meg elő húzhatsz pár aljas lépést, pl. kiteszed a szűrét stb. csak azért, mert együtt van valakivel és egyre többet vannak egymással. Bánom is én. Amúgy meg mi bajod lenne azzal, ha netán hozzá költözne? Ezt sem igazán értem, nem örülnöd kellene, ha kirepül egy gyereked a családi fészekből?

Egyébként azt meg végképp nem értem honnan jött ez az idióta gondolatmenet, hogy egy párkapcsolat megbolondítja csak az embert és ez a tanulás rovására fog menni. Hogy mi? Most komolyan nem lehet boldog párkapcsolatom, ha mellette tanulok? Wao

Szóval mindezek alapján itt a válaszom: én nem azt mondom hogy engedned kéne vagy épp nem kéne, én harmadik opcióként azt mondom, hogy eleve bele sem szólhatsz már ilyesmibe. Én a helyedben megbíznék a lányomban annyira, hogy ráhagyom a saját életének az irányítását, nem piszkálnám ilyesmivel, nem zavarna, hogy kevesebbet van itthon, hagynám hadd alakítsa tovább a párkapcsolatát és hadd tanuljon zavartalanul. Érdeklődve fordulnék hozzá, részese akarnék mindennek lenni valamilyen szinten, tudni szeretném csak hogy ő mit gondol és ha megkérdezné, csak akkor mondanám el én mit gondolok, de hozzátenném, hogy végső soron te döntesz. Ha rosszra fordulna valami akkor ott lennék számára, nem gúnyolnám ki hogy "én megmondtam", rám számíthatna. Ha lenne ennyi idős gyerekem valahogy így viszonyulnék hozzá.

2021. jan. 3. 15:58
 24/75 A kérdező kommentje:
Csak a jegyei meg romlanak vagy állandóan feszült és ideges, hogy ezzel meg azzal még nem végzett, de a barátjához mennie kell, mert megígérte, hogy hétköznap minimum háromszor nála alszik
2021. jan. 3. 16:00
 25/75 anonim ***** válasza:
99%
Olyan jó, hogy mindig menet közben jutnak a történetet alakító tényezők az ilyen kérdezők eszébe. :D
2021. jan. 3. 16:05
 26/75 anonim ***** válasza:
90%
Attól még ez az ő dolga. Elmondani elmondhatod neki te mit gondolsz, de ne próbáld ráerőltetni a te akaratodat. Annak csak háború lesz a vége. Szépen el lehet magyarázni te mit látsz, hogy feszültnek tűnik és rosszabbak a jegyei, nem-e a pasi miatt van ez stb., ezzel egyáltalán nem ártasz, sőt lehet hogy rádöbben hol hibázik.
2021. jan. 3. 16:07
 27/75 A kérdező kommentje:
Nem. Én eleve soknak tartottam, még úgymond dolgozó felnőttek között is.
2021. jan. 3. 16:07
 28/75 A kérdező kommentje:
De látom rajta, hogy neki se jó, ez csak bonyolítja.
2021. jan. 3. 16:08
 29/75 anonim ***** válasza:
61%
Magyarországon a nagykorúság korhatára 18. Amerikaiak vagytok, ahol 21 vagy a csaj gyámság alatt áll, hogy ez kérdés?
2021. jan. 3. 16:11
 30/75 anonim ***** válasza:
92%
Részben megértem a kérdező gondját, csak hát a gyerekek nőnek és felnőnek és meddig akarhatja a szülő, hogy a törvény, jog szerint is nagykorúnak minősülő gyereke még mindig a szülő akarata és irányítása alatt álljon ?
2021. jan. 3. 16:13
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!