Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megbocsátanátok, ha kiengednék...

Megbocsátanátok, ha kiengednék a macskát, a macska pedig elkóborolna?

Figyelt kérdés

El kellett utazni pár napra, és a közelben lakó szülők ígérték meg, hogy napi egyszer átjönnek, adnak friss vizet a macskáknak, almot kicserélik, kapnak ételt. Kiszellőztetik a házat, miegymás. Jó a kapcsolat, így ilyesmi segítség abszolút nem gond a családban, oda-vissza működik. Kettő benti macska van a házban, akik sose mennek ki (van zárt kifutó nekik), ez tudják a szülők is évek óta.

Átjöttek segíteni, és mondván, hogy "a macska úgyse kóborol el, majd visszajön, tudja az, hol az otthon", kiengedik őket, ameddig a házban tevékenykednek. Erdő mellett van a ház... Pár óra múlva hívnak fel, hogy mi történt. Az egyik macska azóta sincs meg... Most persze mondják, hogy ők nem tudták, hogy ez lesz, ne haragudjunk, azt hitték, hazajönnek. Mindkét macska 3-4 hónapos koruk óta nálunk vannak (menhelyről), velünk aludtak, családtagok.

Nem vagyok híve az örök haragnak, de teljesen semmibe vették a kérésünket, kérésemet a saját otthonomban. Ha segítek valakinek, és ők úgy szeretnek valamit, ahogy kérik, akkor azt úgy igyekszem megcsinálni, nem? Nem állok neki okoskodni, hogy "majd azt én jobban tudom".

A macskáim nagyon fontosak. Nem tudok egyszerűen nem haragudni. A telefont sem bírom már felvenni, hogy hallgassam a sírást, hogy ne haragudjak.

2020. dec. 28. 10:36
1 2 3 4 5 6
 31/55 anonim ***** válasza:
47%

Kérdező, az hogy időre van szükséged érthető. Jó lenne, ha ezt a szüleiddel is közölnéd egy rövid üzenetben. Még jobb lenne ha ők is megértenék. E miatt ne rágd magad.

Ha egy kicsit lenyugodtál, akkor az általad vázolt beszélgetést mindenképpen javasolnám.

Aki örök haragról írt az remélem nem gondolja komolyan. Az ember nem szakít meg egy alapvetően normális kapcsolatot a szüleivel egyetlen hiba miatt.

2020. dec. 28. 15:58
 32/55 anonim ***** válasza:
95%
Ne adjátok fel a keresését! De ne a fotelből és ne a gyakorin.
2020. dec. 28. 17:24
 33/55 anonim ***** válasza:
87%

Valahol ez a szomorú, hogy mennyi retardált idióta van a világban.

Akár jóhiszeműen, akár rosszindulatból teszik amit tesznek, egyszerűen szomorú, hogy ilyenek vannak. Mikor egy tök egyszerű feladatot nem lehet rájuk bízni, mert egyszerűen retardáltak ahhoz, hogy elvégezzék.

2020. dec. 28. 18:48
 34/55 anonim ***** válasza:
89%
Én nem mondanám azt , hogy csak egy hibát követtek el . Tudatosan kiengedték a macskát . Ki akarták engedni a házból a macskát és meg is tették . Tudták , hogy nem szabad , hogy a macska nem járt még kint , hogy nyomatékosan megkérted őket ne engedjék őket ki . Ha most engem anyám megkér adjak enni a macskájának míg távol van és megkér az otthoni tápból adjak neki , mert allergiás a macska és csak azt eheti, én viszont veszek neki a boltból jutifalatot és megetetem a macskával aki ettől meghal az is egy hiba??
2020. dec. 28. 19:30
 35/55 anonim ***** válasza:
66%

Első haragomban biztos, hogy a szülők, még ha az én szüleim is, megüttetnék magukat, mert világos UTASÍTÁS volt, hogy a cicák nem mehetnek ki, mert mindig is bentiek voltak, és ebből kifolyólag nem ismerik a környéket.

A cicák előkerülésétől függetlenül, a kulcsot visszavenném tőlük, telefonszámaikat tiltanám. Soha többé a környékükre se néznék, és a házamba se engedném őket.

Nálam a benti macska szent, olyan mintha a gyerekem lenne. (...igen, van gyerekem is...)

Ja igen, férfi vagyok.

2020. dec. 28. 20:31
 36/55 anonim ***** válasza:
20%
Kemíny vagy 35-ös.
2020. dec. 28. 20:33
 37/55 anonim ***** válasza:
90%

Kemény bizony, főleg, ha figyelembe vesszük azt, hogy gyerekkoromban minden kisállattartási kezdeményezésemet így szabotálta el anyám.

"Megszökött" (macska)

"Jaj nem tudom miért fordult fel" (hörcsög, pedig én gondoztam. Ő is... csak nem úgy)

"minek neked akvárium"

...hát itt lenne az alkalom, hogy tele legyen a pohár, és törlesszek.

(#35)

2020. dec. 28. 20:58
 38/55 anonim ***** válasza:
100%

26os, nem hibáztak, hanem direkt figyelmen kívül hagytak egy kérést, sőt, direkt az ellentétjét tették!!!

Ez nem hibázás!!!

2020. dec. 28. 21:31
 39/55 anonim ***** válasza:
100%
Meglett?
2020. dec. 29. 11:54
 40/55 anonim ***** válasza:
100%
én is jöttem kérdezni, mi van a cicával, előkerült?
2020. dec. 29. 13:36
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!