Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megbocsátanátok, ha kiengednék...

Megbocsátanátok, ha kiengednék a macskát, a macska pedig elkóborolna?

Figyelt kérdés

El kellett utazni pár napra, és a közelben lakó szülők ígérték meg, hogy napi egyszer átjönnek, adnak friss vizet a macskáknak, almot kicserélik, kapnak ételt. Kiszellőztetik a házat, miegymás. Jó a kapcsolat, így ilyesmi segítség abszolút nem gond a családban, oda-vissza működik. Kettő benti macska van a házban, akik sose mennek ki (van zárt kifutó nekik), ez tudják a szülők is évek óta.

Átjöttek segíteni, és mondván, hogy "a macska úgyse kóborol el, majd visszajön, tudja az, hol az otthon", kiengedik őket, ameddig a házban tevékenykednek. Erdő mellett van a ház... Pár óra múlva hívnak fel, hogy mi történt. Az egyik macska azóta sincs meg... Most persze mondják, hogy ők nem tudták, hogy ez lesz, ne haragudjunk, azt hitték, hazajönnek. Mindkét macska 3-4 hónapos koruk óta nálunk vannak (menhelyről), velünk aludtak, családtagok.

Nem vagyok híve az örök haragnak, de teljesen semmibe vették a kérésünket, kérésemet a saját otthonomban. Ha segítek valakinek, és ők úgy szeretnek valamit, ahogy kérik, akkor azt úgy igyekszem megcsinálni, nem? Nem állok neki okoskodni, hogy "majd azt én jobban tudom".

A macskáim nagyon fontosak. Nem tudok egyszerűen nem haragudni. A telefont sem bírom már felvenni, hogy hallgassam a sírást, hogy ne haragudjak.

2020. dec. 28. 10:36
1 2 3 4 5 6
 11/55 anonim ***** válasza:
89%
Na azóta írtad is, hogy azt hitték túlféltitek, ilyen telitalálatom legyen a lottón...:D
2020. dec. 28. 11:11
 12/55 anonim ***** válasza:
10%
7-es, ne hergeld magad. Túltoltad.
2020. dec. 28. 11:14
 13/55 anonim ***** válasza:
30%
Vissza fognak jönni.
2020. dec. 28. 11:48
 14/55 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon szurkolok írj ha meglettek
2020. dec. 28. 12:02
 15/55 anonim ***** válasza:
79%

Én eléggé hirtelen haragú vagyok, első felindulásomban biztos átmennék hozzájuk, és egy számukra kedves tárgyat összetörnék, és közölném velük, hogy SZERINTEM túlságosan nagy jelentőséget tulajdonítanak ennek a tárgynak. Vagy vmi hasonlót csinálnék.

Hihetetlen, és felháborító, hogy felnőtt emberek nem értik meg, hogy NEM. Mi ezen olyan bonyolult?! PFfff.

És hogy a kérdésre is válaszoljak: valószínűleg megbocsátanék, de a tüske megmaradna. Főleg, ha nem kerül elő a macsek.

Tépj szét egy papírlapot. Ragaszd össze. Mondd neki, hogy bocsánat.

2020. dec. 28. 12:32
 16/55 anonim ***** válasza:
27%
Mindenki hibázhat, és nagyon megbánták. Nem érdemes örök haragban élni a szüleiddel.
2020. dec. 28. 12:36
 17/55 anonim ***** válasza:
88%
#16: azért az egy picivel több, mint hiba, hogy meg van mondva, A MACSKÁKAT NEM SZABAD KIENGEDNI, ők meg megvonják a vállukat, mert ők jobban tudják, és DIREKT kiengedik őket. Ez számomra nem hiba, hanem a személyem teljes semmibevétele, ami miatt igenis teljesen jogos akár az örökharag is.
2020. dec. 28. 12:49
 18/55 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk nagymamám ilyen, a kutya kerítésén nem tolja rá a rekeszt teljesen, mondván úgyse jön ki egy pillanat alatt. Szomszéddal közös udvarban élünk, a kutyánk egy nemes, versenyeztetett csau-csau, így nagyon vigyázunk rá, ennek ellenére múltkor majdnem elütötte az autó, mert Mama nem tette rá a rekeszt és kiszökött:( A NEM az NEM.
2020. dec. 28. 13:04
 19/55 A kérdező kommentje:

Nem vagyok haragos ember, de bennem is az cseng fel, mint amit #17-es mond: nem arról van szó, hogy véletlen sürgés-forgás közben leverték a kedvenc vázám vagy sáros lábbal megbotlottak és megrúgták a falat. Ez a hiba.

De az, hogy tudták pontosan, hogy mit gondolunk arról, hogy nem mehet ki a macska, meg is mondtuk, hogy még mindig nem megy ki a macska, és csakazértis hozzáállás miatt kiengedték őket... Ez már nem hiba.

Apumat nagyon szeretem, de ő tipikusan az a fajta, aki mindig mindent jobban tud - egyébként tényleg sok mindent tud, okos, tanult, sok mindenhez ért -, és emiatt mindenre rákontráz, hogy nagyobbat mondjon vagy hogy az ő sztorija, ő teljesítménye legyen a legjobb. Engem ez nem zavart eddig. De most a macskakérdésben is ő akarta tudni jobban, mert hozzájuk anno mindig hazatalált a macska. Az is hosszú idő volt, amíg megértette, hogy nem szeretjük, ha bukóra van nyitva az ablak, mert a párkányról ha véletlen felugrik a macska, akkor beszorulhat. Persze 1 az 1000-hez az esélye, de megvan, és ezt ki akartuk zárni, mivel csak annyiba kerül, hogy nincs bukóra nyitva az ablak, hanem rendesen, felerősített hálóval. Amikor átjöttek régebben, apumnak mindig első dolga volt az elérhető ablakokat bukóra nyitni nálunk, mert hogy szerinte kevés a levegő. Első két-három alkalom után viszont ezt elhagyta, megértette, hogy mi ezt így gondoljuk, pedig nem értett vele egyet. A nem megy ki a macska kérdésben most komolyan nem értem, miért kellett felülbírálni. Anyum meg bólogatott hozzá, persze.

Szeretem őket most is, nem arról van szó. De totálisan semmibe vettek. Ráadásul olyan dologban, amiben élő állatról van szó. Még ha valami tárgyi, elméleti kérdésben bírálnak felül... Hát, az sem jó, nem szívesen veszem, mert felnőtt ember vagyok, de ott nem tud akkora nagy tragédia lenni. De így... Áh. Most is csörög a telefon, jön a messenger üzenet, pittyeg a telefon, de nem megy.

2020. dec. 28. 13:07
 20/55 anonim ***** válasza:
100%

Huh, azért ez komoly dolog. Mert tényleg nem egy levert váráról van szó, hanem egy állatról, akit szerettél... Most belegondoltam, mi lenne, ha kiszökne a szoba macskám és mindennap azon kellene rágnom magam, mi lehet vele, hova tűnt, van-e mit ennie, szétfagyott-e így, hogy a lakásban nem növesztett bundát... Hát a szívem elfacsarodik...

Ez kicsit olyan, mint amikor az ember a gyerekével kapcsolatban kér valamit és őt veszélyeztetik a konokságukkal... Persze, nyilván nem ugyanaz, de hasonló.

Nem haragudnék rájuk örökké, de biztos kellene némi idő, mire megbocsátok...

2020. dec. 28. 13:26
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!