Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, beleszóltam egy...

Szülők, beleszóltam egy család életébe. Szerintetek hiba volt, ti szerettétek volna tudni?

Figyelt kérdés

Egy értelmiségi család, 16 éves lánya 15 éves koráig egy igazi hercegnő. Nagyon értelmes, széles látókör, szép, sportol, kedves. 15 éves korában kap telefont, addig szigorúan volt tart (nyílván emiatt történt, ami történt). 16 évesen elveszíti a szüzességét, majd a következő 5 hónapban, az összes platformon (Tinder, Badoo, Instagram, Snapchat, Társkeresők, Tiktok...) kb. válogatás nélkül minden férfira (arabok, törökök, 20-40 évesek ráír, meztelen képeket, videókat küld és hívja őket szexelni egyből, még az nap, ahogy 30 percet beszéltek, és minimum 20, de ki tudja mennyi férfival el is ment éjszaka, kiszökött, beszállt az autóba és megdugatta magát. Párhuzamosan az összes platformon kb. napi 40-50 új emberrel csinálta ezt, fél év alatt kb akár 1000 emberrel is. Gátlástalanul hazudott mindegyiknek, a szüleinek, stb.

Ezt mind elmondtam szüleinek, mert szerintem ez beteg, segíteni kell rajta... A szülei egyetértettek, megköszönték, de hatalmas a balhé, az anyuka letargiában stb. az apa mintha nem akarná elhinni az egészet. Ez az egész egy példás, vallásos 4 diplomás kultúr családban. Rosszul cselekedtem? 16 éves ...

2020. dec. 27. 14:19
1 2 3 4 5 6 7
 51/62 A kérdező kommentje:
Szerintem nem ennyit értem el, és borzasztó olvasni, hogy egyesek szerint ez oké, meg hogy 16 évesen nem gyerek és teljesen szabad akarattal kéne rendelkeznie, miközben sem jogilag, sem egzisztenciálisan nem független. Ez oda fog vezetni, amit 49-es írt. Évről évre menni fog le ez a határ, és 10 múlva majd már egy 10 éves lány is megtehet bármit, mi?
2020. dec. 29. 19:37
 52/62 anonim ***** válasza:
69%
mondd mar el kerdezo hogy te kije vagy ennek a lanynak vagy a szuleinek, annyira erdekel 😃
2020. dec. 29. 22:04
 53/62 anonim ***** válasza:
100%

Te miről beszélsz? A középkorban pl 16 évesen már férjnél lett volna, sőt, már saját gyereke lett volna. Pont hogy egyre inkább kitolódik a felnőtté válás. De ha nem látod a különbséget egy 16 éves meg egy 10 éves között, az csak azt jelenti, hogy fingod sincs a fejlődési szakaszokról.

Senki nem azt írta, hogy ez rendben van, csak azt, hogy ha ilyenné sikerült nevelni azt a szerencsétlen csajt, akkor már nem fognak tudni semmit tenni a szülők. 16 évesen már rég késő, nagyon-nagyon késő. Erkölcsi elveket gyerekkorban lehet átadni. Kamaszkorban már nem, mert ilyenkor már minden szar, amit a szülő mond. Ebben a korban derül ki, hogy mennyire kapott valaki gyerekkorban szilárd értékeket. Ez a csaj ezek szerint semennyire. Nyilván szeretet- figyelem- és elismerés hiánya is van, ezért szexel fűvel-fával, meg ezért küldözget képeket idegeneknek, mert így pozitív visszajelzéseket kap. Ebből megállapítható hogy a szülei leszarták eddig is. Majd most akkor pont hallgatni fog rájuk.

Ha eddig kiszökött, akkor ezután is ki fog tudni. Online oktatás van, tehát a netet nem fogják tudni elvenni. Max korlátozni, de aki olyan debil, hogy 15 évesen engedi először telefont használni a gyerekét, az gyaníthatóan nem ismeri ki magát annyira a modern technológiában, hogy ez eszébe jusson. Eszköztelenek a szülei.

2020. dec. 29. 23:12
 54/62 A kérdező kommentje:

Egyrészt felhozni a világ egyik legnagyobb mélypontját, a "sötét középkort", mint követendő példa ... Ilyenkor gondolkozom el, hogy egyébként te átgondolod amit mondasz, vagy csak az a cél, hogy ellent mondj a másiknak.

Szerintem is kicsi rá az esély, hogy ez a probléma meglegyen oldva, de ha őt ki is dobjuk a kukába. Ideje lenne az embereknek kinyitni a szemét. A szüleire meg nem lehet rásütni az egészet. Hibáztak? Igen. De esélyük sem volt felfogni. Azt sem tudták, hogy ez van ma, őket nem érdekelte a digitális világ már a gyerek előtt sem, egyszerűen ők ezt nem látták. Egy apró dologra nem gondolták csak, nagyon sok figyelmet, szeretet kapott, egy icipici dologra nem gondoltak és beláthatatlan következményei lettek. Azt mondani, hogy szülőknek ezt kell kapni, csak mert 15 éves koráig nem mobilozhatott a gyerek, pont amiatt, hogy ne ezt a példát lássa... Van empátiátok? Ezt nem lehet rajtuk számon kérni, még ha az ő hibájuk is volt. Persze tudom itt mindenki szarik az egészre, csak ide jön oktatni, utólag és kívülről mindenki rohadt jól tudja az egészet. Meg minek másokkal foglalkozni, nálunk nincs ilyen probléma, szarok én a másikra.

16 és 10 éves között van különbség, ahogy 24 és 16 éves között is. A legtöbb ember még 20 évesen is mind értelmileg és leginkább érzelmileg éretlen. 16 éves. 2-3 éve végzett általánossal, menstruált először, most tapasztal meg először dolgokat (ideálisan), még nem független és nem is lenne képes rá, mint látható érzelmileg labilis, mint látható önmagára veszélyes (várjuk meg még bedrogozzák, elrabolják, megerőszakolják, mert bárkihez, bárhova elmegy, fél óra beszélgetés alatt) és itt egyesek azt állítják, hogy ő már szabad teljes felelősségében és bármit megtehet amit akar, mert már 16 éves?!?!?

2020. dec. 30. 08:45
 55/62 A kérdező kommentje:
Ja meg ha történészek akarunk lenni, régen átlag életkor 30-40 év körül volt. Ezer más ma már teljesen más parametéter mellett ez is egy olyan dolog, ami miatt akkor 16 évesen szültek. Attól, hogy volt ilyen időszak a múltban, nem biztos hogy úgy volt a jó (biztos, hogy nem úgy volt a jó)
2020. dec. 30. 08:50
 56/62 anonim ***** válasza:
100%

A modern korban is egyre inkább kitolódik a felnövés, az emberek egyre később szülnek és házasodnak évről-évre (a nyugati kultúrákban). Posztadoleszencia a szakszó rá a szociológiában. Szexuális szokásokról nyilván nem olyan egyszerű reprezentatív kutatásokat csinálni, de semmi nem utal arra, hogy egyre fiatalabban szexelnének az emberek. Csak mivel régen nem volt net, ezért az ilyen tiniribik senkit nem érdekeltek (a tini fiúkon kívül), most meg lehet rajtuk csámcsogni meg károgni, hogy jaj, mi lesz így. Semmi nem lesz. Ilyenek mindig voltak, mindig lesznek, és nem megy lejjebb semmilyen határ.

Ha te is látod, hogy nem lesz megoldás a problémára, akkor nem tudom mi értelme volt elmondani.

2020. dec. 30. 12:21
 57/62 anonim ***** válasza:
100%
ha tenyleg a lany biztonsaga erdekelne (mert kiszokdosni es meztelen kepeket kuldeni tenyleg veszelyes), akkor nem erkolcscsoszkent a szuleihez rohantal volna arulkodni, hanem a lannyal probaltad volna megbeszelni, jobb belatasra birni.
2020. dec. 30. 18:01
 58/62 A kérdező kommentje:
Nagyon sokáig próbáltam a lánnyal megbeszélni és őszintén komoly pszichés problémái vannak.
2020. dec. 30. 18:51
 59/62 anonim ***** válasza:
100%
Mik azok a problémák?
2020. dec. 30. 18:52
 60/62 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem a kérdezönek az a baja hogy a csajszi neki nem küld képet és/vagy nem teszi szét neki a lábát.🤔
2020. dec. 31. 13:52
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!