Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan kezelnétek ezt a...

Hogyan kezelnétek ezt a helyzetet? (lent)

Figyelt kérdés
Apukám elég mély alkoholizmusban szenved. A helyzet az, hogy több tragédia, balszerencsés eset is érte, egyszóval nehéz élete volt. (Többek között anyukámtól is elvált). Ennek eredményeképpen folyamatosan iszik, és különböző problémás esetekbe keveredik, ami mind nekem, mind az élettársának nagyon kellemetlen, borzasztó nagy teher, és probléma. Próbáltuk már többször is a jobb útra téríteni, de tartós eredményt nem sikerült elérni. Néha már annyira nehéz elviselni ezt a sok problémát, hogy azon gondolkodom, hogy elfordulok tőle teljesen, a saját egészségem, lelki állapotom miatt. Csak attól félek, ha ezt megteszem, még az is lehet, hogy árt magának, sajnos a múltban voltak már öngyilkossági kísérletei is. Valaki tud adni valamilyen tanácsot?

2020. dec. 20. 19:19
 1/7 anonim ***** válasza:
90%
Lehet utálni de elfordultam volna. Egy idő után nem lehet rajta segíteni akkor nem is fog változni.
2020. dec. 20. 20:15
 2/7 anonim ***** válasza:
Sajnos ilyen helyzetben magának kell rájönni hogy amit csinál nem helyes... Én is próbáltam ilyen helyzetben jó útra téríteni, de nem sikerült, így én is az elfordulást választottam.
2020. dec. 20. 21:02
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha öngyilkos lesz, az nem miattad lesz, ne aggódj! Felnőtt ember, ha ennyire nem akarja belátni, hogy itt bizony neki kellene változnia, akkor ez van, nem tudtok segíteni neki.
2020. dec. 21. 05:03
 4/7 anonim ***** válasza:
76%

Akik itt válaszolnak Kérdező, azoknak könnyű. Nem a te helyzetedben, nem a te mentalitásoddal élik a napjaikat. Bármire könnyen rávághatják a választ. Ne ess abba a hibába, hogy elhiszed ez ilyen egyszerű, mert nem az.

Szerintem ülj le elsősorban magaddal csendben, egy helyen, ahol szeretsz lenni és agyalj annyit, amennyit tudsz. Nézd meg mit mond az eszed és a szíved, és vesd össze őket. Hidd el, ennél biztosabb módszer nincs.

2020. dec. 21. 08:25
 5/7 Angel3000 ***** válasza:
Szia! Rà kell beszélni, hogy menjen be alkoholelvonòba! Egy rokonom is bement mert belàtta, hogy ez nem mehet igy tovàbb. Végig csinàlta az alkoholelvonàsi kùràt, - màr otthon van és teljesen le tette az italozàst! Mindenki örûl, hogy végre normàlis életet tud élni és a Csalàdja is!
2020. dec. 21. 11:26
 6/7 anonim ***** válasza:
76%
Az ilyen embereket kerülni kell, neked is jobb lesz nélküle
2020. dec. 21. 13:16
 7/7 anonim ***** válasza:

Beszélni kell vele, és elvonóra küldeni. Ha eddig nem volt elég erős, hogy maga tegye le az italt, akkor már ezután se lesz.

Ha megint falnak ütközöl, akkor viszont szerintem engedd el, van akin nem lehet segíteni... Sajnos tapasztalat, apám leszámítva minden férfi felmenőm alkoholista volt.

2020. dec. 23. 00:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!